Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Sandwich συνταγή: Σάντουιτς με ψητό τυρί και λαχανικά

Sandwich συνταγή: Σάντουιτς με ψητό τυρί και λαχανικά

Sandwich συνταγή: Τρώγεται καλύτερα όταν είναι φρεσκοφτιαγμένο, αλλά μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες και να το ξαναζεστάνετε στο φούρνο.



Αυτό το σάντουιτς είναι μια υγιεινή και πεντανόστιμη συνταγή. Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα από χόρτα και λαχανικά αν είναι δυνατόν. Αυτά τα σάντουιτς είναι μεγάλα, ακόμη και το μισό είναι πολλά. Επειδή οι φέτες ψωμιού είναι πολύ χοντρές, ο φούρνος βοηθάει στο λιώσιμο του τυριού. Τρώγεται καλύτερα όταν είναι φρεσκοφτιαγμένο, αλλά μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες και να το ξαναζεστάνετε στο φούρνο.


Συστατικά

  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλό αλάτι, συν περισσότερο για γεύση
  • Νερό, όσο χρειάζεται
  • 1 μεγάλο ματσάκι ανθεκτικά χόρτα (λάχανο, σπανάκι, ραδίκια), πλυμένα, με μίσχο και ψιλοκομμένα
  • Τέσσερις μεγάλες φέτες χωριάτικο ζυμωτό ψωμί
  • 180 γρ. καπνιστό Gouda, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 180 γρ. παλαιωμένο λευκό τσένταρ, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, χωρισμένο

 

Βήμα 1

Τοποθετήστε μια σχάρα στη μέση του φούρνου και προθερμάνετε στους 325 βαθμούς.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο τηγάνι από χυτοσίδηρο σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέστε το κρεμμύδι και το αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα, για 4 με 6 λεπτά.

Βήμα 3

Προσθέστε λίγο νερό και στη συνέχεια, δουλεύοντας σε παρτίδες, αρκετά χόρτα για να γεμίσετε το τηγάνι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαραθούν τα χόρτα αρκετά για να προσθέσετε περισσότερα. Συνεχίστε να προσθέτετε τα χόρτα και να τα μαγειρεύετε μέχρι να μαραθούν όλα, προσθέτοντας άλλη μια πιτσιλιά νερού για να βοηθήσετε στον ατμό τα χόρτα καθώς μαγειρεύονται. Μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστεί η περισσότερη υγρασία και τα χόρτα να είναι τρυφερά, 6 με 8 λεπτά. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε όσο χρειάζεται.

Βήμα 4

Τοποθετήστε τις φέτες ψωμιού σε ένα φύλλο ψησίματος και μοιράστε ομοιόμορφα τα τυριά σε φέτες. Ψήνουμε για 5 με 6 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.

Βήμα 5

Βγάζουμε από το φούρνο και μοιράζουμε τα χόρτα σε δύο από τις φέτες ψωμιού, καλύπτοντας το τυρί. Σκεπάζουμε με τις άλλες δύο φέτες ψωμιού, με το τυρί προς τα κάτω και πιέζουμε τα σάντουιτς μαζί. Απλώστε τη μαγιονέζα στο εξωτερικό και στο πάνω και στο κάτω μέρος κάθε σάντουιτς (για να βοηθήσετε να σχηματιστεί μια κρούστα όταν τηγανιστούν).

Βήμα 6

Σκουπίστε το τηγάνι για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα χόρτου και επαναφέρετε το σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, ανακινώντας το να λιώσει και να καλύψει το τηγάνι και βάλτε τα σάντουιτς στο τηγάνι. Τοποθετήστε ένα άλλο τηγάνι (ή παρόμοιο επίπεδο, βαρύ αντικείμενο) από πάνω τους για να τα ζυγίσει για ομοιόμορφο μαγείρεμα. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν καλά στο κάτω μέρος, στη συνέχεια αναποδογυρίστε και επαναλάβετε, προσθέτοντας την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και ζυγίζοντάς τα ξανά. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει καλά η δεύτερη πλευρά. Κόβουμε κάθε σάντουιτς στη μέση και σερβίρουμε ζεστό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Το μέγεθος γραμματοσειράς ωθεί τους πελάτες σε πιο υγιεινές τροφές

Σάντουιτς αγγουριού με ταχίνι για ένα υγιεινό σνακ

Σάντουιτς με ροδάκινο και προσούτο με ζεστό μέλι ροδάκινου

Προσθέστε στο σάντουιτς υγιεινά υλικά γεμάτα θρεπτικά συστατικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon