Sandwich συνταγή: Τρώγεται καλύτερα όταν είναι φρεσκοφτιαγμένο, αλλά μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες και να το ξαναζεστάνετε στο φούρνο.
Αυτό το σάντουιτς είναι μια υγιεινή και πεντανόστιμη συνταγή. Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα από χόρτα και λαχανικά αν είναι δυνατόν. Αυτά τα σάντουιτς είναι μεγάλα, ακόμη και το μισό είναι πολλά. Επειδή οι φέτες ψωμιού είναι πολύ χοντρές, ο φούρνος βοηθάει στο λιώσιμο του τυριού. Τρώγεται καλύτερα όταν είναι φρεσκοφτιαγμένο, αλλά μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες και να το ξαναζεστάνετε στο φούρνο.
Συστατικά
- 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλό αλάτι, συν περισσότερο για γεύση
- Νερό, όσο χρειάζεται
- 1 μεγάλο ματσάκι ανθεκτικά χόρτα (λάχανο, σπανάκι, ραδίκια), πλυμένα, με μίσχο και ψιλοκομμένα
- Τέσσερις μεγάλες φέτες χωριάτικο ζυμωτό ψωμί
- 180 γρ. καπνιστό Gouda, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 180 γρ. παλαιωμένο λευκό τσένταρ, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, χωρισμένο
Βήμα 1
Τοποθετήστε μια σχάρα στη μέση του φούρνου και προθερμάνετε στους 325 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο τηγάνι από χυτοσίδηρο σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέστε το κρεμμύδι και το αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα, για 4 με 6 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέστε λίγο νερό και στη συνέχεια, δουλεύοντας σε παρτίδες, αρκετά χόρτα για να γεμίσετε το τηγάνι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαραθούν τα χόρτα αρκετά για να προσθέσετε περισσότερα. Συνεχίστε να προσθέτετε τα χόρτα και να τα μαγειρεύετε μέχρι να μαραθούν όλα, προσθέτοντας άλλη μια πιτσιλιά νερού για να βοηθήσετε στον ατμό τα χόρτα καθώς μαγειρεύονται. Μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστεί η περισσότερη υγρασία και τα χόρτα να είναι τρυφερά, 6 με 8 λεπτά. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε όσο χρειάζεται.
Βήμα 4
Τοποθετήστε τις φέτες ψωμιού σε ένα φύλλο ψησίματος και μοιράστε ομοιόμορφα τα τυριά σε φέτες. Ψήνουμε για 5 με 6 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
Βήμα 5
Βγάζουμε από το φούρνο και μοιράζουμε τα χόρτα σε δύο από τις φέτες ψωμιού, καλύπτοντας το τυρί. Σκεπάζουμε με τις άλλες δύο φέτες ψωμιού, με το τυρί προς τα κάτω και πιέζουμε τα σάντουιτς μαζί. Απλώστε τη μαγιονέζα στο εξωτερικό και στο πάνω και στο κάτω μέρος κάθε σάντουιτς (για να βοηθήσετε να σχηματιστεί μια κρούστα όταν τηγανιστούν).
Βήμα 6
Σκουπίστε το τηγάνι για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα χόρτου και επαναφέρετε το σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, ανακινώντας το να λιώσει και να καλύψει το τηγάνι και βάλτε τα σάντουιτς στο τηγάνι. Τοποθετήστε ένα άλλο τηγάνι (ή παρόμοιο επίπεδο, βαρύ αντικείμενο) από πάνω τους για να τα ζυγίσει για ομοιόμορφο μαγείρεμα. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν καλά στο κάτω μέρος, στη συνέχεια αναποδογυρίστε και επαναλάβετε, προσθέτοντας την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και ζυγίζοντάς τα ξανά. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει καλά η δεύτερη πλευρά. Κόβουμε κάθε σάντουιτς στη μέση και σερβίρουμε ζεστό.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube