Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σάλτσα πέστο: Πώς να φτιάξετε σάλτσα πέστο εύκολα στο σπίτι;

Σάλτσα πέστο: Πώς να φτιάξετε σάλτσα πέστο εύκολα στο σπίτι;

Σάλτσα Πέστο: Αυτό το σπιτικό πέστο είναι ζωντανό, γευστικό και ευέλικτο, ιδανικό για να προσθέσει μια έκρηξη φρεσκάδας σε μια μεγάλη ποικιλία πιάτων. Απολαύστε τον πειραματισμό με διαφορετικές χρήσεις και παραλλαγές


Αυτό το σπιτικό πέστο είναι ζωντανό, γευστικό και ευέλικτο, ιδανικό για να προσθέσει μια έκρηξη φρεσκάδας σε μια μεγάλη ποικιλία πιάτων. Απολαύστε τον πειραματισμό με διαφορετικές χρήσεις και παραλλαγές! Εδώ είναι μια απλή και νόστιμη συνταγή πέστο.

Συστατικά:

  • 2 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα βασιλικού, συσκευασμένα
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/3 φλιτζάνι κουκουνάρι ή καρύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση

Οδηγίες:

Φρυγανίστε τους ξηρούς καρπούς (προαιρετικά):

Αν θέλετε, φρυγανίστε τα κουκουνάρια ή τα καρύδια σε ένα στεγνό τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να μυρίσουν, περίπου 3-5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Συστατικά μείγματος:

Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, συνδυάστε τα φύλλα βασιλικού, τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς (αν χρησιμοποιείτε), την παρμεζάνα και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Χτυπάμε μερικές φορές μέχρι να ψιλοκόψουμε.
Προσθέστε ελαιόλαδο:

Με τον επεξεργαστή τροφίμων σε λειτουργία, προσθέστε αργά το ελαιόλαδο με σταθερή ροή μέσα από το σωλήνα τροφοδοσίας. Επεξεργάζεστε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και να ενωθεί καλά. Ίσως χρειαστεί να σταματήσετε και να ξύσετε τα πλαϊνά του μπολ με μια σπάτουλα.
Καρύκευμα:

Αλατοπιπερώνουμε και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση. Ανακατεύουμε ξανά μέχρι να ενσωματωθούν όλα ομοιόμορφα.

Εάν το πέστο είναι πολύ πηχτό, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ελαιόλαδο ακόμη μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή συνοχή. Εάν είναι πολύ αραιό, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη παρμεζάνα ή ξηρούς καρπούς.

Σερβίρετε ή αποθηκεύστε:

Χρησιμοποιήστε αμέσως ως σάλτσα για ζυμαρικά, απλωμένη σε σάντουιτς ή ως επικάλυψη για ψητά κρέατα ή λαχανικά. Εναλλακτικά, αποθηκεύστε το πέστο σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα. Μπορείτε επίσης να το παγώσετε σε παγοθήκες για μεγαλύτερη αποθήκευση.

Για μια παραλλαγή, μπορείτε να αντικαταστήσετε λίγο από το βασιλικό με άλλα χόρτα όπως σπανάκι ή ρόκα. Το ψήσιμο των ξηρών καρπών ενισχύει τη γεύση τους, αλλά φροντίστε να μην τους καούν. Για μια έκδοση χωρίς γαλακτοκομικά, παραλείψτε το τυρί παρμεζάνα ή αντικαταστήστε το με θρεπτική μαγιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Συνταγή για νόστιμο poke bowl

Latte "πούδρα πεταλούδας": Το πιο νόστιμο και ιντσταγκραμικό ρόφημα

Acai Bowl: Μια πεντανόστιμη θρεπτική βόμβα

Sangria: Ένα δροσιστικό και αρωματικό ποτό για κάθε περίσταση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Απολαυστική συνταγή για σοκολατένια πατατάκια

Σοκολατένια Πατατάκια: Τα τσιπς σοκολάτας είναι η τέλεια επιλογή για όσους αγαπούν τον πρωτότυπο συνδυασμό γεύσεων. Είναι εύκολα, γρήγορα και ιδανικά για πάρτι ή ως σνακ για λαχτάρα.

Το ζελέ βοηθά στην απώλεια βάρους;

Ζελέ: Χάρη στη χαμηλή θερμιδική του αξία, την υψηλή περιεκτικότητα σε ζελατίνη και την ικανότητα να μειώνει την πείνα, μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της όρεξης και στη διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Close Icon