Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σάλτσα μπριζόλες: Πώς να φτιάξετε σάλτσα από whiskey για μπριζόλες;

Σάλτσα μπριζόλες: Πώς να φτιάξετε σάλτσα από whiskey για μπριζόλες;

Σάλτσα μπριζόλες: Η σάλτσα ουίσκι είναι μια γευστική προσθήκη στις μπριζόλες, προσθέτοντας μια πλούσια, καπνιστή και ελαφρώς γλυκιά διάσταση στο πιάτο.


Η σάλτσα ουίσκι είναι μια γευστική προσθήκη στις μπριζόλες, προσθέτοντας μια πλούσια, καπνιστή και ελαφρώς γλυκιά διάσταση στο πιάτο. Ακολουθεί μια απλή και νόστιμη συνταγή για την παρασκευή σάλτσας ουίσκι για μπριζόλες.

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
  • 1/2 φλιτζάνι ουίσκι
  • 1/2 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
  • 1/4 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
  • 1 μικρό ασκαλώνιο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire
  • 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • Μαϊντανός φρέσκος, ψιλοκομμένος (για γαρνίρισμα, προαιρετικά)

Οδηγίες

Ετοιμάστε το τηγάνι:
Αφού ψήσετε τις μπριζόλες σας, τις αφαιρείτε από το τηγάνι και τις κρατάτε ζεστές. Χρησιμοποιήστε το ίδιο τηγάνι για να φτιάξετε τη σάλτσα για να ενσωματώσετε τα γευστικά κομμάτια που έχουν μείνει πίσω.

Σοτάρουμε το ασκαλώνιο και το σκόρδο:
Προσθέστε το βούτυρο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο εσαλότ και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να μυρίσουν, περίπου 2-3 ​​λεπτά.

Deglaze με ουίσκι:
Προσθέστε προσεκτικά το ουίσκι στο τηγάνι. Να είστε προσεκτικοί γιατί μπορεί να ανάψει για λίγο. Ανακατέψτε και ξύστε τυχόν ροδισμένα κομμάτια από τον πάτο του τηγανιού, αφήνοντας το αλκοόλ να εξατμιστεί ελαφρά, περίπου 1-2 λεπτά.

Προσθέστε ζωμό και άλλα υλικά:
Ρίχνουμε μέσα το ζωμό βοδινού, τη μουστάρδα Dijon, τη σάλτσα Worcestershire και την καστανή ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.

Μειώστε τη σάλτσα:
Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να σιγοβράσει. Αφήστε το να ψηθεί μέχρι να μειωθεί στο μισό και να πήξει η σάλτσα, περίπου 5-7 λεπτά.

Προσθέστε Heavy Cream:
Ανακατέψτε την παχύρρευστη κρέμα και συνεχίστε να σιγοβράζετε τη σάλτσα μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή συνοχή, περίπου 2-3 ​​λεπτά. Η σάλτσα πρέπει να είναι λεία και βελούδινη.

Εποχή για γεύση:
Δοκιμάζουμε τη σάλτσα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι όσο χρειάζεται. Προσαρμόστε τη γλύκα με περισσότερη καστανή ζάχαρη αν θέλετε.

Σερβίρισμα:
Ρίξτε με κουτάλι τη σάλτσα ουίσκι πάνω από τις μαγειρεμένες μπριζόλες σας, γαρνίρετε με ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό αν θέλετε και σερβίρετε αμέσως.

Συμβουλές

Επιλογή ουίσκι: Χρησιμοποιήστε ένα ουίσκι καλής ποιότητας ή μπέρμπον για την καλύτερη γεύση.
Συνοχή: Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο ακόμα ζωμό ή κρέμα. Αν είναι πολύ αραιό, αφήστε το να μειωθεί λίγο περισσότερο.
Παραλλαγές γεύσης: Για ένα καπνιστό twist, χρησιμοποιήστε καπνιστή πάπρικα ή προσθέστε μια βουτιά σάλτσας σόγιας για επιπλέον βάθος.

Αυτή η σάλτσα ουίσκι ενισχύει τη γεύση της μπριζόλας με το πλούσιο, κρεμώδες και ελαφρώς γλυκό προφίλ της, καθιστώντας την ένα τέλειο συνοδευτικό για ένα γκουρμέ γεύμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε λεμονάτη μοσχαρίσια μπριζόλα στην κατσαρόλα;

Ποιο είναι το καλύτερο κομμάτι χοιρινού για να το κάνετε στα κάρβουνα;

Χοιρινή μπριζόλα λαιμού με δεντρολίβανο, λεμόνι, ξύδι μπαλσάμικο και μέλι

Γεύση: Πώς αναδεικνύεται; Γευστικές συμβουλές για μοναδικά πιάτα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon