Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σάλτσα μπριζόλες: Πώς να φτιάξετε σάλτσα από whiskey για μπριζόλες;

Σάλτσα μπριζόλες: Πώς να φτιάξετε σάλτσα από whiskey για μπριζόλες;

Σάλτσα μπριζόλες: Η σάλτσα ουίσκι είναι μια γευστική προσθήκη στις μπριζόλες, προσθέτοντας μια πλούσια, καπνιστή και ελαφρώς γλυκιά διάσταση στο πιάτο.


Η σάλτσα ουίσκι είναι μια γευστική προσθήκη στις μπριζόλες, προσθέτοντας μια πλούσια, καπνιστή και ελαφρώς γλυκιά διάσταση στο πιάτο. Ακολουθεί μια απλή και νόστιμη συνταγή για την παρασκευή σάλτσας ουίσκι για μπριζόλες.

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
  • 1/2 φλιτζάνι ουίσκι
  • 1/2 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
  • 1/4 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
  • 1 μικρό ασκαλώνιο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire
  • 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • Μαϊντανός φρέσκος, ψιλοκομμένος (για γαρνίρισμα, προαιρετικά)

Οδηγίες

Ετοιμάστε το τηγάνι:
Αφού ψήσετε τις μπριζόλες σας, τις αφαιρείτε από το τηγάνι και τις κρατάτε ζεστές. Χρησιμοποιήστε το ίδιο τηγάνι για να φτιάξετε τη σάλτσα για να ενσωματώσετε τα γευστικά κομμάτια που έχουν μείνει πίσω.

Σοτάρουμε το ασκαλώνιο και το σκόρδο:
Προσθέστε το βούτυρο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο εσαλότ και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να μυρίσουν, περίπου 2-3 ​​λεπτά.

Deglaze με ουίσκι:
Προσθέστε προσεκτικά το ουίσκι στο τηγάνι. Να είστε προσεκτικοί γιατί μπορεί να ανάψει για λίγο. Ανακατέψτε και ξύστε τυχόν ροδισμένα κομμάτια από τον πάτο του τηγανιού, αφήνοντας το αλκοόλ να εξατμιστεί ελαφρά, περίπου 1-2 λεπτά.

Προσθέστε ζωμό και άλλα υλικά:
Ρίχνουμε μέσα το ζωμό βοδινού, τη μουστάρδα Dijon, τη σάλτσα Worcestershire και την καστανή ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.

Μειώστε τη σάλτσα:
Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να σιγοβράσει. Αφήστε το να ψηθεί μέχρι να μειωθεί στο μισό και να πήξει η σάλτσα, περίπου 5-7 λεπτά.

Προσθέστε Heavy Cream:
Ανακατέψτε την παχύρρευστη κρέμα και συνεχίστε να σιγοβράζετε τη σάλτσα μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή συνοχή, περίπου 2-3 ​​λεπτά. Η σάλτσα πρέπει να είναι λεία και βελούδινη.

Εποχή για γεύση:
Δοκιμάζουμε τη σάλτσα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι όσο χρειάζεται. Προσαρμόστε τη γλύκα με περισσότερη καστανή ζάχαρη αν θέλετε.

Σερβίρισμα:
Ρίξτε με κουτάλι τη σάλτσα ουίσκι πάνω από τις μαγειρεμένες μπριζόλες σας, γαρνίρετε με ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό αν θέλετε και σερβίρετε αμέσως.

Συμβουλές

Επιλογή ουίσκι: Χρησιμοποιήστε ένα ουίσκι καλής ποιότητας ή μπέρμπον για την καλύτερη γεύση.
Συνοχή: Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο ακόμα ζωμό ή κρέμα. Αν είναι πολύ αραιό, αφήστε το να μειωθεί λίγο περισσότερο.
Παραλλαγές γεύσης: Για ένα καπνιστό twist, χρησιμοποιήστε καπνιστή πάπρικα ή προσθέστε μια βουτιά σάλτσας σόγιας για επιπλέον βάθος.

Αυτή η σάλτσα ουίσκι ενισχύει τη γεύση της μπριζόλας με το πλούσιο, κρεμώδες και ελαφρώς γλυκό προφίλ της, καθιστώντας την ένα τέλειο συνοδευτικό για ένα γκουρμέ γεύμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε λεμονάτη μοσχαρίσια μπριζόλα στην κατσαρόλα;

Ποιο είναι το καλύτερο κομμάτι χοιρινού για να το κάνετε στα κάρβουνα;

Χοιρινή μπριζόλα λαιμού με δεντρολίβανο, λεμόνι, ξύδι μπαλσάμικο και μέλι

Γεύση: Πώς αναδεικνύεται; Γευστικές συμβουλές για μοναδικά πιάτα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon