Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σάλτσα μουστάρδας: Το πιο νόστιμο φαγητό με σάλτσα μουστάρδας

Σάλτσα μουστάρδας: Το πιο νόστιμο φαγητό με σάλτσα μουστάρδας

Σάλτσα μουστάρδας: Ένα από τα πιο ευέλικτα και νόστιμα πιάτα που ενσωματώνει σάλτσα μουστάρδας είναι ένας κλασικός σολομός με μουστάρδα με μέλι.



Ένα από τα πιο ευέλικτα και νόστιμα πιάτα που ενσωματώνει σάλτσα μουστάρδας είναι ένας κλασικός σολομός με μουστάρδα με μέλι. Αυτό το πιάτο όχι μόνο αναδεικνύει την πικάντικη γεύση της μουστάρδας αλλά και τη συμπληρώνει με τη γλυκύτητα του μελιού, δημιουργώντας μια τέλεια ισορροπία γεύσεων. Δείτε πώς να το φτιάξετε.


Συστατικά:

  • 4 φιλέτα σολομού
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • 1/4 φλιτζάνι μουστάρδα Ντιζόν
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ολικής αλέσεως
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο (προαιρετικά)
  • Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375°F (190°C). Στρώστε ένα φύλλο ψησίματος με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο για εύκολο καθάρισμα.
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα σολομού και από τις δύο πλευρές και τα τοποθετούμε στο ταψί που έχουμε ετοιμάσει. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί τη μουστάρδα Dijon, τη μουστάρδα ολικής αλέσεως, το μέλι, το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο σκόρδο μέχρι να ενωθούν καλά. Ρίχνετε με κουτάλι τη σάλτσα μουστάρδας πάνω από τα φιλέτα σολομού, απλώνοντάς την ομοιόμορφα για να καλυφθούν οι κορυφές.
Ψήνετε τον σολομό στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ψάρι και να ξεφλουδίσει εύκολα με ένα πιρούνι. Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το πάχος των φιλέτων. Αν θέλετε, πασπαλίστε ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο πάνω από τον μαγειρεμένο σολομό για μια επιπλέον έκρηξη γεύσης. Σερβίρετε τον γλασαρισμένο σολομό με μουστάρδα με μέλι ζεστό από το φούρνο, γαρνιρισμένο με φέτες λεμονιού για στύψιμο πάνω από το ψάρι.


Αυτός ο σολομός με γλασέ με μουστάρδα μελιού δεν είναι μόνο απλός στην παρασκευή του αλλά και απίστευτα γευστικός και χορταστικός. Ο συνδυασμός πικάντικης μουστάρδας, γλυκού μελιού και αλμυρού σκόρδου δημιουργεί ένα λαχταριστό γλάσο που συμπληρώνει τέλεια την πλούσια, βουτυρώδη γεύση του σολομού. Είτε μαγειρεύετε για μια ειδική περίσταση είτε απλά λαχταράτε ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα, αυτό το πιάτο είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μύδια αχνιστά με λευκό κρασί, μουστάρδα και ντομάτα

Ποια είναι τα οφέλη στην υγεία μας αν τρώμε πικάντικα και καυτερά φαγητά;

Μοσχαράκι ψητό με την πιο νόστιμη σάλτσα μουστάρδας

Κοτόπουλο σοτέ με μουστάρδα και μανιτάρια

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Αχλάδια: Πέντε λόγοι για να τρώτε περισσότερα

Τα αχλάδια είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην πέψη και προάγουν την υγεία του εντέρου. Μόνο ένα μέτριο αχλάδι περιέχει περίπου 5-6 γραμμάρια φυτικών ινών, που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης και της γλυκόζης στο αίμα, ενώ βοηθούν στην αίσθηση κορεσμού.

Close Icon