Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σάλτσα μουστάρδας: Το πιο νόστιμο φαγητό με σάλτσα μουστάρδας

Σάλτσα μουστάρδας: Το πιο νόστιμο φαγητό με σάλτσα μουστάρδας

Σάλτσα μουστάρδας: Ένα από τα πιο ευέλικτα και νόστιμα πιάτα που ενσωματώνει σάλτσα μουστάρδας είναι ένας κλασικός σολομός με μουστάρδα με μέλι.


Ένα από τα πιο ευέλικτα και νόστιμα πιάτα που ενσωματώνει σάλτσα μουστάρδας είναι ένας κλασικός σολομός με μουστάρδα με μέλι. Αυτό το πιάτο όχι μόνο αναδεικνύει την πικάντικη γεύση της μουστάρδας αλλά και τη συμπληρώνει με τη γλυκύτητα του μελιού, δημιουργώντας μια τέλεια ισορροπία γεύσεων. Δείτε πώς να το φτιάξετε.

Συστατικά:

  • 4 φιλέτα σολομού
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • 1/4 φλιτζάνι μουστάρδα Ντιζόν
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ολικής αλέσεως
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο (προαιρετικά)
  • Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375°F (190°C). Στρώστε ένα φύλλο ψησίματος με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο για εύκολο καθάρισμα.
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα σολομού και από τις δύο πλευρές και τα τοποθετούμε στο ταψί που έχουμε ετοιμάσει. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί τη μουστάρδα Dijon, τη μουστάρδα ολικής αλέσεως, το μέλι, το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο σκόρδο μέχρι να ενωθούν καλά. Ρίχνετε με κουτάλι τη σάλτσα μουστάρδας πάνω από τα φιλέτα σολομού, απλώνοντάς την ομοιόμορφα για να καλυφθούν οι κορυφές.
Ψήνετε τον σολομό στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ψάρι και να ξεφλουδίσει εύκολα με ένα πιρούνι. Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το πάχος των φιλέτων. Αν θέλετε, πασπαλίστε ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο πάνω από τον μαγειρεμένο σολομό για μια επιπλέον έκρηξη γεύσης. Σερβίρετε τον γλασαρισμένο σολομό με μουστάρδα με μέλι ζεστό από το φούρνο, γαρνιρισμένο με φέτες λεμονιού για στύψιμο πάνω από το ψάρι.


Αυτός ο σολομός με γλασέ με μουστάρδα μελιού δεν είναι μόνο απλός στην παρασκευή του αλλά και απίστευτα γευστικός και χορταστικός. Ο συνδυασμός πικάντικης μουστάρδας, γλυκού μελιού και αλμυρού σκόρδου δημιουργεί ένα λαχταριστό γλάσο που συμπληρώνει τέλεια την πλούσια, βουτυρώδη γεύση του σολομού. Είτε μαγειρεύετε για μια ειδική περίσταση είτε απλά λαχταράτε ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα, αυτό το πιάτο είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μύδια αχνιστά με λευκό κρασί, μουστάρδα και ντομάτα

Ποια είναι τα οφέλη στην υγεία μας αν τρώμε πικάντικα και καυτερά φαγητά;

Μοσχαράκι ψητό με την πιο νόστιμη σάλτσα μουστάρδας

Κοτόπουλο σοτέ με μουστάρδα και μανιτάρια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Close Icon