Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σαλάτα ζυμαρικών: Μια καλοκαιρινή σαλάτα ζυμαρικών με pesto

Σαλάτα ζυμαρικών: Μια καλοκαιρινή σαλάτα ζυμαρικών με pesto

Σαλάτα ζυμαρικών: Πρόκειται για μια δροσιστική επιλογή για γεύμα ή συνοδευτικό, που χρειάζεται μόλις 10 λεπτά χρόνο προετοιμασίας και αντίστοιχα 15 λεπτά χρόνο μαγειρέματος.


Δεν θα επιστρέψετε ποτέ στην παραδοσιακή σας σαλάτα ζυμαρικών μόλις δοκιμάσετε αυτή την συνταγή! Πρόκειται για μια δροσιστική επιλογή για γεύμα ή συνοδευτικό, που χρειάζεται μόλις 10 λεπτά χρόνο προετοιμασίας και αντίστοιχα 15 λεπτά χρόνο μαγειρέματος.

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια μαγειρεμένα ζυμαρικά ολικής αλέσεως (σχήμα της επιλογής σας)
  • 2 φλιτζάνια ωμά κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
  • 2 φλιτζάνια μαγειρεμένο και τριμμένο στήθος κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια ή σταφύλι κομμένα στη μέση
  • ¾ φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι σε κυβάκια
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
  • ½ φλιτζάνι έτοιμο πέστο

 

Οδηγίες παρασκευής

Συνδυάστε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε για να κατανεμηθεί ομοιόμορφα το πέστο σε όλα τα υλικά.

Διατροφικές Πληροφορίες

  • Ανά μερίδα 1 φλιτζάνι
  • Θερμίδες: 240
  • Ολικά λιπαρά: 14 γρ
  • Κορεσμένα λιπαρά: 2 γρ
  • Νάτριο: 425 mg
  • Συνολικοί Υδατάνθρακες: 16 γρ
  • Διαιτητικές ίνες: 3 γρ
  • Ολικά σάκχαρα: 3 γρ
  • Περιλαμβάνει 0 g πρόσθετα σάκχαρα
  • Πρωτεΐνη: 15 γρ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γαρίδες κοκτέιλ: Μια κλασική συνταγή που θα σας ενθουσιάσει

Απολαύστε δείπνο με ζυμαρικά και μπρόκολο

Δημιουργήστε ζυμαρικά με πέστο από κάσιους

Κρεμώδεις πένες με μανιτάρια και σπανάκι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon