Συστατικά:
- 1 κονσέρβα τόνος
- 1 ώριμο αβοκάντο (πολτοποιημένο)
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού (φρεσκοστυμμένο)
- 2 κουταλιές της σούπας κόκκινο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1 μικρό κοτσάνι σέλινου (ψιλοκομμένο)
- 1/4 φλιτζάνι ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο κόλιαντρο (ψιλοκομμένο, προαιρετικά)
- Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς)
- Ψωμί ολικής αλέσεως ή κράκερ (για το σερβίρισμα)
Οδηγίες:
- Ετοιμάστε τον τόνο: Σε ένα μέτριο μπολ ανάμειξης, προσθέστε τον στραγγισμένο τόνο. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να το ξεφλουδίσετε.
- Πολτοποιήστε το αβοκάντο: Σε ένα ξεχωριστό μπολ, πολτοποιήστε το ώριμο αβοκάντο μέχρι να γίνει κρέμα. Μπορείτε να το αφήσετε ελαφρώς χοντρό αν προτιμάτε κάποια υφή.
- Ανακατέψτε τα συστατικά: Προσθέστε τον ξεφλουδισμένο τόνο στο πολτοποιημένο αβοκάντο. Ρίξτε το χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι, το σέλινο κομμένο σε κύβους, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο (αν χρησιμοποιείτε).
- Εποχή: Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. Ανακατέψτε τα πάντα μέχρι να ενωθούν καλά. Ο χυμός λεμονιού όχι μόνο προσθέτει γεύση, αλλά επίσης εμποδίζει το αβοκάντο να μαυρίσει.
- Σερβίρετε: Απολαύστε τη σαλάτα σε ψωμί ολικής αλέσεως ως σάντουιτς, σε περιτυλίγματα μαρουλιού για μια επιλογή χαμηλών υδατανθράκων ή απλά με τα αγαπημένα σας κράκερ. Για μια επιπλέον πινελιά, μπορείτε να γαρνίρετε με επιπλέον κόλιανδρο ή μια φέτα λεμόνι.
Διατροφικά Οφέλη:
Αυτή η σαλάτα είναι πλούσια σε υγιή λίπη από το αβοκάντο, παρέχοντας μονοακόρεστα λιπαρά υγιεινά για την καρδιά. Ο τόνος είναι μια εξαιρετική πηγή άπαχης πρωτεΐνης, καθιστώντας τον μια χορταστική επιλογή ενώ είναι και χαμηλή σε θερμίδες. Τα πρόσθετα λαχανικά ενισχύουν την περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και παρέχουν απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα. Απολαύστε αυτή τη δροσιστική σαλάτα τόνου αβοκάντο ως μια απολαυστικά υγιεινή επιλογή γεύματος που ετοιμάζεται εύκολα και είναι ιδανική για κάθε περίσταση!