Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σαλάτα ψητής αγκινάρας με φέτα και λιαστή ντομάτα 

Σαλάτα ψητής αγκινάρας με φέτα και λιαστή ντομάτα 

Η αγκινάρα είναι ένα αντιοξειδωτικό λαχανικό που κατατάσσεται στις υπερτροφές του πλανήτη. Η θρεπτική της αξία είναι μεγάλη, καθώς περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά και μεγάλη ποσότητα βιταμινών C και Κ.



Η αγκινάρα είναι ένα αντιοξειδωτικό λαχανικό που κατατάσσεται στις υπερτροφές του πλανήτη. Η θρεπτική της αξία είναι μεγάλη, καθώς περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά και μεγάλη ποσότητα βιταμινών C και Κ. Είναι χαμηλή σε θερμίδες, είναι πεντανόστιμη και μπορείτε να τη μαγειρέψετε με χίλιους τρόπους.

Συστατικά:

  • 2 μεγάλες αγκινάρες
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζάνι βαλσάμικο ξύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1/4 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζάνι τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
  2. Κόψτε τις αγκινάρες κόβοντας το πάνω τρίτο και κόβοντας το στέλεχος. Κόβουμε τις αγκινάρες στη μέση κατά μήκος και αφαιρούμε το τσοκ με ένα κουτάλι. Τοποθετήστε τις μισές αγκινάρες σε ένα μεγάλο μπολ με νερό με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
  3. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο ξύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Τοποθετήστε τις μισές αγκινάρες σε ένα ταψί, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Αλείψτε τις μισές αγκινάρες με το μείγμα ελαιόλαδου, φροντίζοντας να τις στρώσετε ομοιόμορφα.
  5. Ψήνετε τις αγκινάρες στον προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
  6. Όσο ψήνονται οι αγκινάρες, ετοιμάστε τις λιαστές ντομάτες μουλιάζοντάς τις σε ζεστό νερό για 10 λεπτά. Μόλις μαλακώσουν, στραγγίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  7. Μόλις ψηθούν οι αγκινάρες τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
  8. Για να συναρμολογήσετε τη σαλάτα, τακτοποιήστε τις ψητές αγκινάρες σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Πασπαλίζουμε από πάνω την ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα και την τριμμένη φέτα.


9.Περιχύστε το υπόλοιπο μείγμα ελαιολάδου πάνω στη σαλάτα και αλατοπιπερώστε με επιπλέον αλάτι και πιπέρι για γεύση.

10.Σερβίρετε τη σαλάτα ψητή αγκινάρα με φέτα και λιαστή ντομάτα ως νόστιμο και γευστικό συνοδευτικό ή ορεκτικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Λάχανο: Με ποιον τρόπο δρα ευεργετικά στην κίρρωση του ήπατος;

Ποια είδη φαγητού θα πρέπει να τρώτε αν έχετε αναπνευστικά προβλήματα;

Ποιο είναι το πιο νόστιμο φαγητό που μπορείτε να φάτε ωμό;

Ποια είναι τα παραδοσιακά πιάτα της Σλοβακίας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Close Icon