Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σαλάτα με αμύγδαλα: Μια χειμωνιάτικη σαλάτα με μέλι, βαλσάμικο και αμύγδαλα για τις γιορτές

Σαλάτα με αμύγδαλα: Μια χειμωνιάτικη σαλάτα με μέλι, βαλσάμικο και αμύγδαλα για τις γιορτές

Σαλάτα με αμύγδαλα: Οι σαλάτες εχουν γίνει πιο περίπλοκες, με πιο ψαγμένα υλικά και πολλές φορές αντικαθιστούν ακόμα και το κυρίως, ιδιαίτερα αν θέλουμε να φάμε κάτι ελαφρύ, χορταστικό και με λιγοστές θερμίδες.


Οι περισσότεροι από εμάς όταν αναζητάμε κάποια συνταγή, αυτό γίνεται συνήθως για να βρούμε οδηγίες για να φτιάξουμε ένα λαχταριστό γλυκό, ένα πρωτότυπο πρωινό, ένα γευστικό κυρίως πιάτο ή απλά για κάτι κλασικό, που ποτέ δεν έχουμε μεγειρέψει ως τώρα! Παρ’ όλα αυτά, τα τελευταία χρόνια όπως και στον υπόλοιπο κόσμο έτσι και στην χώρα μας, οι σαλάτες εχουν γίνει πιο περίπλοκες, με πιο ψαγμένα υλικά και πολλές φορές αντικαθιστούν ακόμα και το κυρίως, ιδιαίτερα, αν θέλουμε να φάμε κάτι ελαφρύ, χορταστικό και με λιγοστές θερμίδες. Σήμερα θα δούμε μια πράσινη σαλάτα με αμύγδαλο, πολύ θρεπτική και με όλα εκίνα τα υλικά που θα την κάνουν εξτρα χορταστική και εντυπωσιακή.

Για να την φτιάξουμε θα χρειαστούμε:

  • Τα φύλλα από δύο μαρούλια περίπου
  • Τα φύλλα από ένα ματσάκι ρόκα
  • 5 φύλλα σπανάκι
  • 1 ρόδι
  • 6 τοματίνια
  • 3 καρύδια
  • Μισή χούφτα αμύγδαλα
  • Γραβιέρα τριμμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 1 ποτήρι του κρασιού βαλσάμικο ξύδι
  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο (Προαιρετικά)

Οδηγίες παρασκευής

Αρχίζουμε πλένοντας πολύ καλά όλα τα λαχανικά. Κόβουμε τα φύλλα από την ρόκα, το σπανάκι και το μαρούλι σε όποιο πάχος μας αρέσει. Κόβουμε τα τοματίνια στην μέση και τα ρίχνουμε στην σαλατιέρα μας, μαζί με τα φύλλα που κόψαμε προηγουμένως, το ρόδι, το τυρί, τα αμύγδαλα και τα καρύδια. Στην συνέχεια παίρνουμε το μούλτι και ρίχνουμε μέσα το σκόρδο, το λάδι, το βαλσάμικο και το μέλι και τα χτυπάμε καλά. Περιχύνουμε την σαλάτα μας με το μείγμα και σερβίρουμε. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε αλάτι στην σαλάτα.

Εμείς δεν το συνιστούμε, γιατί τα λαχανικά μας έχουν όσο αλάτι χρειάζεται ο οργανισμός. Τα καρύδια και τα αμύγδαλα, μπορείτε να τα ρίξετε ελαφρά θρυμματισμένα ή ολόκληρα, ανάλογα με την προτίμησή σας. Επίσης αν σε κάποιον δεν αρέσει η ρόκα, επειδή πικρίζει, μπορείτε να βάλετε λιγότερη ποσότητα ή και καθόλου. Απλή συνταγή, ελαφριά και υπέροχη. Φτιάξτε την και θα δείτε ότι θα εντυπωσιάσετε ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Καλή σας όρεξη!

Και μια παραλλαγή:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Υγιεινά vegan μπισκότα με βρώμη, σταφίδες και αμύγδαλα

Θρεπτική και πεντανόστιμη αμυγδαλόπιτα

Lactose-free πουρές με γάλα αμυγδάλου

Πικάντικα καβουρδισμένα αμύγδαλα για ένα σνακ γεμάτο γεύση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φακές: Οι φακές ως μια υπερτροφή για τα οστά

Φακές: Εντάσσοντας τις φακές στην εβδομαδιαία διατροφή μας, μπορούμε να παρέχουμε στον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν τη δομή και τη λειτουργία των οστών.

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Close Icon