Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σαλάτα με αμύγδαλα: Μια χειμωνιάτικη σαλάτα με μέλι, βαλσάμικο και αμύγδαλα για τις γιορτές

Σαλάτα με αμύγδαλα: Μια χειμωνιάτικη σαλάτα με μέλι, βαλσάμικο και αμύγδαλα για τις γιορτές

Σαλάτα με αμύγδαλα: Οι σαλάτες εχουν γίνει πιο περίπλοκες, με πιο ψαγμένα υλικά και πολλές φορές αντικαθιστούν ακόμα και το κυρίως, ιδιαίτερα αν θέλουμε να φάμε κάτι ελαφρύ, χορταστικό και με λιγοστές θερμίδες.


Οι περισσότεροι από εμάς όταν αναζητάμε κάποια συνταγή, αυτό γίνεται συνήθως για να βρούμε οδηγίες για να φτιάξουμε ένα λαχταριστό γλυκό, ένα πρωτότυπο πρωινό, ένα γευστικό κυρίως πιάτο ή απλά για κάτι κλασικό, που ποτέ δεν έχουμε μεγειρέψει ως τώρα! Παρ’ όλα αυτά, τα τελευταία χρόνια όπως και στον υπόλοιπο κόσμο έτσι και στην χώρα μας, οι σαλάτες εχουν γίνει πιο περίπλοκες, με πιο ψαγμένα υλικά και πολλές φορές αντικαθιστούν ακόμα και το κυρίως, ιδιαίτερα, αν θέλουμε να φάμε κάτι ελαφρύ, χορταστικό και με λιγοστές θερμίδες. Σήμερα θα δούμε μια πράσινη σαλάτα με αμύγδαλο, πολύ θρεπτική και με όλα εκίνα τα υλικά που θα την κάνουν εξτρα χορταστική και εντυπωσιακή.

Για να την φτιάξουμε θα χρειαστούμε:

  • Τα φύλλα από δύο μαρούλια περίπου
  • Τα φύλλα από ένα ματσάκι ρόκα
  • 5 φύλλα σπανάκι
  • 1 ρόδι
  • 6 τοματίνια
  • 3 καρύδια
  • Μισή χούφτα αμύγδαλα
  • Γραβιέρα τριμμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 1 ποτήρι του κρασιού βαλσάμικο ξύδι
  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο (Προαιρετικά)

Οδηγίες παρασκευής

Αρχίζουμε πλένοντας πολύ καλά όλα τα λαχανικά. Κόβουμε τα φύλλα από την ρόκα, το σπανάκι και το μαρούλι σε όποιο πάχος μας αρέσει. Κόβουμε τα τοματίνια στην μέση και τα ρίχνουμε στην σαλατιέρα μας, μαζί με τα φύλλα που κόψαμε προηγουμένως, το ρόδι, το τυρί, τα αμύγδαλα και τα καρύδια. Στην συνέχεια παίρνουμε το μούλτι και ρίχνουμε μέσα το σκόρδο, το λάδι, το βαλσάμικο και το μέλι και τα χτυπάμε καλά. Περιχύνουμε την σαλάτα μας με το μείγμα και σερβίρουμε. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε αλάτι στην σαλάτα.

Εμείς δεν το συνιστούμε, γιατί τα λαχανικά μας έχουν όσο αλάτι χρειάζεται ο οργανισμός. Τα καρύδια και τα αμύγδαλα, μπορείτε να τα ρίξετε ελαφρά θρυμματισμένα ή ολόκληρα, ανάλογα με την προτίμησή σας. Επίσης αν σε κάποιον δεν αρέσει η ρόκα, επειδή πικρίζει, μπορείτε να βάλετε λιγότερη ποσότητα ή και καθόλου. Απλή συνταγή, ελαφριά και υπέροχη. Φτιάξτε την και θα δείτε ότι θα εντυπωσιάσετε ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Καλή σας όρεξη!

Και μια παραλλαγή:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Υγιεινά vegan μπισκότα με βρώμη, σταφίδες και αμύγδαλα

Θρεπτική και πεντανόστιμη αμυγδαλόπιτα

Lactose-free πουρές με γάλα αμυγδάλου

Πικάντικα καβουρδισμένα αμύγδαλα για ένα σνακ γεμάτο γεύση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon