Σαλάτα κινόα: Τα φρέσκα λαχανικά, η πικάντικη φέτα και το λαμπερό dressing λεμονιού δημιουργούν ένα ζωντανό και δροσιστικό γεύμα που είναι εύκολο στην προετοιμασία και γεμάτο γεύση.
Αυτή η μεσογειακή σαλάτα κινόα είναι ένα ευέλικτο και θρεπτικό πιάτο, τέλειο ως συνοδευτικό ή ελαφρύ κυρίως πιάτο. Τα φρέσκα λαχανικά, η πικάντικη φέτα και το λαμπερό dressing λεμονιού δημιουργούν ένα ζωντανό και δροσιστικό γεύμα που είναι εύκολο στην προετοιμασία και γεμάτο γεύση. Καλή σας απόλαυση!
Συστατικά:
- 1 φλιτζάνι κινόα
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 αγγούρι κομμένο σε κύβους
- 1/4 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι ελιές Καλαμών, χωρίς το κουκούτσι και σε φέτες
- 1/2 φλιτζάνι τυρί φέτα, θρυμματισμένη
- 1/4 φλιτζανιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
Μαγειρέψτε την κινόα:
Ξεπλύνετε 1 φλιτζάνι κινόα με κρύο νερό για να αφαιρέσετε τη φυσική της πικράδα.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα, βάλτε 2 φλιτζάνια νερό και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι να βράσουν.
Προσθέστε την ξεπλυμένη κινόα, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε και σιγοβράστε για 15 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κάτσει σκεπασμένο για άλλα 5 λεπτά. Αφράτε με ένα πιρούνι και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Ετοιμάστε τα λαχανικά:
Όσο η κινόα κρυώνει, ετοιμάστε τα λαχανικά. Κόβουμε στη μέση 1 φλιτζάνι ντοματίνια, ψιλοκόβουμε 1 αγγούρι και ψιλοκόβουμε 1/4 κόκκινο κρεμμύδι.
Κόψτε και κόψτε σε φέτες 1/2 φλιτζάνι ελιές Καλαμάτας.
Ανακατεύουμε τη σαλάτα:
Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τη μαγειρεμένη και κρύα κινόα, τα ντοματίνια, το αγγούρι, το κόκκινο κρεμμύδι, τις ελιές, 1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα, 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο.
Φτιάξτε το dressing:
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί 1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο.
Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας.
Συνδυάστε και σερβίρετε:
Περιχύνουμε με το dressing το μείγμα κινόα και λαχανικών. Ανακατέψτε καλά για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι ομοιόμορφα επικαλυμμένα.
Δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα αν χρειάζεται.
Χαλαρώστε και απολαύστε:
Για την καλύτερη γεύση, αφήστε τη σαλάτα να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τη σερβίρετε. Σερβίρετε κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube