Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σαλάτα φασολάκια: Ένας εναλλακτικός τρόπος για να εντάξετε τα φασολάκια στην διατροφή σας

Σαλάτα φασολάκια: Ένας εναλλακτικός τρόπος για να εντάξετε τα φασολάκια στην διατροφή σας

Σαλάτα φασολάκια: Η σαλάτα με πράσινα φασόλια είναι ένα δροσιστικό και θρεπτικό πιάτο που συνδυάζει τραγανά τρυφερά πράσινα φασόλια με ζωηρά ντοματίνια, πεντανόστιμα κόκκινα κρεμμύδια και τραγανά καβουρδισμένα αμύγδαλα



Η σαλάτα με πράσινα φασόλια είναι ένα δροσιστικό και θρεπτικό πιάτο που συνδυάζει τραγανά τρυφερά πράσινα φασόλια με ζωηρά ντοματίνια, πεντανόστιμα κόκκινα κρεμμύδια και τραγανά καβουρδισμένα αμύγδαλα. Αυτή η σαλάτα δεν είναι μόνο οπτικά ελκυστική, αλλά και γεμάτη με γεύσεις και υφές που αλληλοσυμπληρώνονται τέλεια. Ριγμένη σε μια σπιτική βινεγκρέτ βαλσάμικο με νότες σκόρδου και μουστάρδας Dijon, αυτή η σαλάτα είναι βέβαιο ότι θα γίνει επιτυχία σε κάθε συγκέντρωση ή ως ένα χορταστικό συνοδευτικό για το βραδινό σας βραδινό γεύμα. Είτε αναζητάτε μια υγιεινή επιλογή για μεσημεριανό γεύμα είτε μια πολύχρωμη προσθήκη στο άλειμμα μπάρμπεκιου σας, αυτή η συνταγή σαλάτας με πράσινα φασόλια είναι απλή στην παρασκευή και γεμάτη φρέσκα υλικά.


Συστατικά:

  • 1 κιλό πράσινα φασόλια, κομμένα
  • 1 πίντα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/4 φλιτζάνι αμύγδαλα κομμένα σε φέτες, καβουρδισμένα
  • 1/4 φλιτζάνι τυρί φέτα θρυμματισμένη (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό (ή βασιλικό)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση

Για το dressing:

  • 3 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο (ή ξύδι από κόκκινο κρασί)
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι (προαιρετικά, για γλυκό)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση

Οδηγίες:

Μαυρίστε τα πράσινα φασόλια: Βράστε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Προσθέστε τα πράσινα φασόλια και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά. Στραγγίζουμε τα πράσινα φασόλια και τα μεταφέρουμε αμέσως σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για να σταματήσει η διαδικασία μαγειρέματος. Μόλις κρυώσει, στραγγίζουμε καλά.

Ετοιμάστε το ντρέσινγκ: Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο ξύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τη μουστάρδα Dijon, το μέλι (αν το χρησιμοποιήσετε), το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ενωθούν καλά.

Συναρμολογήστε τη σαλάτα: Σε μια μεγάλη σαλατιέρα, συνδυάστε τα ασπρισμένα πράσινα φασόλια, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα σε φέτες. Εάν χρησιμοποιείτε, προσθέστε θρυμματισμένη φέτα και ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό.

Προσθέστε το dressing: Ρίξτε το dressing πάνω από τα υλικά της σαλάτας και ανακατέψτε απαλά μέχρι να επικαλυφθούν όλα ομοιόμορφα με το dressing.

Καρύκευμα για γεύση: Δοκιμάστε τη σαλάτα και προσαρμόστε το καρύκευμα με αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται.

Σερβίρετε: Μεταφέρετε την πράσινη φασολάδα σε πιάτο σερβιρίσματος ή ατομικά πιάτα. Σερβίρετε αμέσως ως συνοδευτικό ή ελαφρύ γεύμα.

Συμβουλές:

Για να φρυγανίσετε τα αμύγδαλα, τα βάζετε σε ένα στεγνό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να μυρίσουν, περίπου 3-4 λεπτά. Μπορείτε να ζεματίσετε τα πράσινα φασόλια από πριν και να τα φυλάξετε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τη σαλάτα. Προσαρμόστε τη σαλάτα προσθέτοντας ψητό κοτόπουλο, γαρίδες ή τόφου για επιπλέον πρωτεΐνη. Απολαύστε αυτή τη ζωντανή και γευστική σαλάτα με πράσινα φασόλια ως μια δροσιστική προσθήκη στο γεύμα σας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φασολάκια: Ένα πράσινο θαύμα για την υγεία μας

Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε φασολάκια almondine με τραγανά αμύγδαλα

Ποια φρούτα-λαχανικά προτείνονται από τους ειδικούς τον Αύγουστο

Λαχταριστή συνταγή με φασολάκια και σως μουστάρδας

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Close Icon