Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ρυζοσαλάτα superfoods: Σταφίδες, αμύγδαλα και βύσσινα σε μια καλοκαιρινή υπερσαλάτα

Ρυζοσαλάτα superfoods: Σταφίδες, αμύγδαλα και βύσσινα σε μια καλοκαιρινή υπερσαλάτα

Ρυζοσαλάτα superfoods: Οι γλυκές σταφίδες, τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και τα βύσσινα προσθέτουν λίγη έξτρα υφή σε αυτή την απλή ρυζοσαλάτα.


Οι γλυκές σταφίδες, τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και τα βύσσινα προσθέτουν λίγη έξτρα υφή σε αυτή την απλή ρυζοσαλάτα. Σερβίρετε ως ένα χορταστικό γεύμα μόνο του ή ως συνοδευτικό σε ένα μεγαλύτερο τραπέζι. Τα βύσσινα έχουν μια ελαφρώς ξινή γεύση, την οποία λείπει από τη γλυκιά σταφίδα, οπότε αξίζει να τα ψάξετε σε μεγαλύτερα μαγαζιά. Θα μπορούσατε να αντικαταστήσετε ψιλοκομμένα κράνμπερι εμποτισμένα με λίγο χυμό λεμονιού, αν χρειαστεί. Αυτή η σαλάτα κάνει ένα χορταστικό γεύμα σε ένα μπολ και θα διατηρηθεί στο ψυγείο για τουλάχιστον μια μέρα. Απλά θυμηθείτε να μην τη σερβίρετε κρύα και να προσαρμόσετε τα καρυκεύματα πριν τη σερβίρετε.

Συστατικά

  • 150 γρ άγριο ρύζι
  • 220 γρ ρύζι μπασμάτι
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 100 γρ κινόα
  • 60 γρ αμύγδαλα, με τη φλούδα, χοντροκομμένα
  • 60 γρ κουκουνάρι
  • 60 ml ηλιέλαιο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια (320 g) σε λεπτές φέτες
  • 30 γρ μαϊντανό, χοντροκομμένο
  • 20 γρ βασιλικό, χοντροκομμένο
  • 10 γρ εστραγκόν, χοντροκομμένο
  • Ρόκα 40 γρ
  • 80 γρ βύσσινα ξερά
  • 60 ml χυμό λεμονιού, συν το τριμμένο ξύσμα 1 λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι

 

Οδηγίες παρασκευής

  • Βάζετε το άγριο ρύζι σε μια μέτρια κατσαρόλα, το σκεπάζετε με άφθονο νερό, το αφήνετε να βράσει και στη συνέχεια το αφήνετε να σιγοβράσει για 35 λεπτά μέχρι να ψηθεί αλλά να σφίξει το ρύζι. Στραγγίζουμε, ξεπλένουμε με κρύο νερό και αφήνουμε στην άκρη να στεγνώσει.
  • Ανακατεύουμε το ρύζι μπασμάτι με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Τοποθετούμε σε μέτρια κατσαρόλα με 330 ml βραστό νερό, σκεπάζουμε και ψήνουμε στη χαμηλότερη δυνατή φωτιά για 15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, τοποθετούμε μια πετσέτα πάνω από το τηγάνι, ξαναβάζουμε το καπάκι και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. Στη συνέχεια ξεσκεπάστε και αφήστε να κρυώσει εντελώς.
  • Βάζουμε μια μικρή κατσαρόλα με νερό να βράσει και προσθέτουμε την κινόα. Μαγειρέψτε για 9 λεπτά, στη συνέχεια στραγγίστε το σε μια λεπτή σήτα, ανανεώστε με κρύο νερό και αφήστε το στην άκρη.

  • Τοποθετήστε τα αμύγδαλα και το κουκουνάρι σε ένα μικρό τηγάνι με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι. Μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Μεταφέρετε σε ένα μικρό πιάτο μόλις αρχίσουν να χρωματίζουν τα κουκουνάρια και τα αφήνετε στην άκρη.
  • Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, μαζί με ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και λίγο μαύρο πιπέρι. Μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά για 5-8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, ώστε μέρη του κρεμμυδιού να γίνουν τραγανά και άλλα απλά να μαλακώσουν. Μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλους τους κόκκους μαζί με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και τη ρόκα, το τηγανητό κρεμμύδι, τους ξηρούς καρπούς και τα βύσσινα. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το σκόρδο, ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

9 Καλοκαιρινές τροφές που μπορείτε να καταναλώνετε άφοβα

Μαγειρεύετε τα ψητά ντοματίνια ολόκληρα ή κομμένα στη μέση;

Μια νόστιμη συνταγή για την καθημερινή σας δόση βιταμινών και μετάλλων

Τρόποι για να κάνετε το παντζάρι γευστικό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon