Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ρυζοσαλάτα superfoods: Σταφίδες, αμύγδαλα και βύσσινα σε μια καλοκαιρινή υπερσαλάτα

Ρυζοσαλάτα superfoods: Σταφίδες, αμύγδαλα και βύσσινα σε μια καλοκαιρινή υπερσαλάτα

Ρυζοσαλάτα superfoods: Οι γλυκές σταφίδες, τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και τα βύσσινα προσθέτουν λίγη έξτρα υφή σε αυτή την απλή ρυζοσαλάτα.

Οι γλυκές σταφίδες, τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και τα βύσσινα προσθέτουν λίγη έξτρα υφή σε αυτή την απλή ρυζοσαλάτα. Σερβίρετε ως ένα χορταστικό γεύμα μόνο του ή ως συνοδευτικό σε ένα μεγαλύτερο τραπέζι. Τα βύσσινα έχουν μια ελαφρώς ξινή γεύση, την οποία λείπει από τη γλυκιά σταφίδα, οπότε αξίζει να τα ψάξετε σε μεγαλύτερα μαγαζιά. Θα μπορούσατε να αντικαταστήσετε ψιλοκομμένα κράνμπερι εμποτισμένα με λίγο χυμό λεμονιού, αν χρειαστεί. Αυτή η σαλάτα κάνει ένα χορταστικό γεύμα σε ένα μπολ και θα διατηρηθεί στο ψυγείο για τουλάχιστον μια μέρα. Απλά θυμηθείτε να μην τη σερβίρετε κρύα και να προσαρμόσετε τα καρυκεύματα πριν τη σερβίρετε.

Συστατικά

  • 150 γρ άγριο ρύζι
  • 220 γρ ρύζι μπασμάτι
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 100 γρ κινόα
  • 60 γρ αμύγδαλα, με τη φλούδα, χοντροκομμένα
  • 60 γρ κουκουνάρι
  • 60 ml ηλιέλαιο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια (320 g) σε λεπτές φέτες
  • 30 γρ μαϊντανό, χοντροκομμένο
  • 20 γρ βασιλικό, χοντροκομμένο
  • 10 γρ εστραγκόν, χοντροκομμένο
  • Ρόκα 40 γρ
  • 80 γρ βύσσινα ξερά
  • 60 ml χυμό λεμονιού, συν το τριμμένο ξύσμα 1 λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι

 

Οδηγίες παρασκευής

  • Βάζετε το άγριο ρύζι σε μια μέτρια κατσαρόλα, το σκεπάζετε με άφθονο νερό, το αφήνετε να βράσει και στη συνέχεια το αφήνετε να σιγοβράσει για 35 λεπτά μέχρι να ψηθεί αλλά να σφίξει το ρύζι. Στραγγίζουμε, ξεπλένουμε με κρύο νερό και αφήνουμε στην άκρη να στεγνώσει.
  • Ανακατεύουμε το ρύζι μπασμάτι με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Τοποθετούμε σε μέτρια κατσαρόλα με 330 ml βραστό νερό, σκεπάζουμε και ψήνουμε στη χαμηλότερη δυνατή φωτιά για 15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, τοποθετούμε μια πετσέτα πάνω από το τηγάνι, ξαναβάζουμε το καπάκι και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. Στη συνέχεια ξεσκεπάστε και αφήστε να κρυώσει εντελώς.
  • Βάζουμε μια μικρή κατσαρόλα με νερό να βράσει και προσθέτουμε την κινόα. Μαγειρέψτε για 9 λεπτά, στη συνέχεια στραγγίστε το σε μια λεπτή σήτα, ανανεώστε με κρύο νερό και αφήστε το στην άκρη.

  • Τοποθετήστε τα αμύγδαλα και το κουκουνάρι σε ένα μικρό τηγάνι με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι. Μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Μεταφέρετε σε ένα μικρό πιάτο μόλις αρχίσουν να χρωματίζουν τα κουκουνάρια και τα αφήνετε στην άκρη.
  • Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, μαζί με ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και λίγο μαύρο πιπέρι. Μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά για 5-8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, ώστε μέρη του κρεμμυδιού να γίνουν τραγανά και άλλα απλά να μαλακώσουν. Μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλους τους κόκκους μαζί με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και τη ρόκα, το τηγανητό κρεμμύδι, τους ξηρούς καρπούς και τα βύσσινα. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το σκόρδο, ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

9 Καλοκαιρινές τροφές που μπορείτε να καταναλώνετε άφοβα

Μαγειρεύετε τα ψητά ντοματίνια ολόκληρα ή κομμένα στη μέση;

Μια νόστιμη συνταγή για την καθημερινή σας δόση βιταμινών και μετάλλων

Τρόποι για να κάνετε το παντζάρι γευστικό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Απόλαυστικό σπιτικό burger με αγνά υλικά

Σπιτικό Burger: Τα σπιτικά μπέργκερ είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα νόστιμο γεύμα που μπορείς να προσαρμόσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου. Είναι εύκολα στην παρασκευή τους

Aυτά είναι τα πιο θρεπτικά πρωινά γεύματα για τα παιδιά σας

Πρωινό παιδιά: Ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό είναι σημαντικό για την ανάπτυξη και την ευεξία των παιδιών. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες επιλογές πρωινού για παιδιά που παρέχουν ενέργεια

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Close Icon