Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ρυζόγαλο: Φτιάχνοντας ρυζόγαλο το πιο νοσταλγικό γλυκό εύκολα στο σπίτι

Ρυζόγαλο: Φτιάχνοντας ρυζόγαλο το πιο νοσταλγικό γλυκό εύκολα στο σπίτι

Το ρυζόγαλο είναι ένα ανακουφιστικό και ευέλικτο επιδόρπιο που έχει ενθουσιάσει πολλούς για γενιές. Αυτή η κρεμώδης, γλυκιά απόλαυση είναι τέλεια ως απλό επιδόρπιο ή ως ξεχωριστή απόλαυση

Το ρυζόγαλο είναι ένα ανακουφιστικό και ευέλικτο επιδόρπιο που έχει ενθουσιάσει πολλούς για γενιές. Αυτή η κρεμώδης, γλυκιά απόλαυση είναι τέλεια ως απλό επιδόρπιο ή ως ξεχωριστή απόλαυση. Εδώ είναι μια απλή συνταγή για να φτιάξετε νόστιμο ρυζόγαλο στο σπίτι.

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι λευκό ρύζι (μακρόκοκκο ή κοντόκοκκο)
  • 2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 μεγάλοι κρόκοι αυγών (προαιρετικά, για επιπλέον κρεμώδη υφή)
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες ή σουλτανίνα (προαιρετικά, για πρόσθετη υφή)
  • Φρέσκα φρούτα ή επιπλέον κανέλα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Μαγειρέψτε το ρύζι: Ξεπλύνετε το ρύζι με κρύο νερό για να αφαιρέσετε το περιττό άμυλο. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει. Προσθέστε το ρύζι και μια πρέζα αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθεί το νερό.

Ετοιμάζουμε τη βάση της πουτίγκας: Σε μια ξεχωριστή κατσαρόλα, ανακατεύουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να αχνίζει αλλά όχι να βράζει.

Συνδυάστε ρύζι και γάλα: Προσθέστε το μαγειρεμένο ρύζι στο μείγμα γάλακτος, ανακατεύοντας συχνά. Συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει το μείγμα και να γίνει κρεμώδες το ρύζι, περίπου 15-20 λεπτά.

Προσθέστε αρώματα: Ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας και την αλεσμένη κανέλα. Εάν χρησιμοποιείτε σταφίδες ή σουλτανίνες, προσθέστε τις τώρα και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά για να φουσκώσουν.

Προαιρετική προσθήκη κρόκου αυγού: Για πιο πλούσια υφή, χτυπήστε τους κρόκους αυγών σε ένα μικρό μπολ και τους σβήνετε προσθέτοντας μια μικρή ποσότητα από το ζεστό μείγμα πουτίγκας. Ανακατεύουμε μέσα στην πουτίγκα τους κρόκους και ψήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να πήξουν.

Σερβίρουμε: Ρίχνουμε την πουτίγκα σε μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα ή πασπαλίζουμε με κανέλα, αν θέλουμε. Σερβίρετε ζεστό ή παγωμένο.

Απολαύστε αυτή την κλασική συνταγή για ρυζόγαλο ως ανακουφιστικό επιδόρπιο ή μια γλυκιά απόλαυση οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάξτε τάρτα με δαμάσκηνα, μια απολαυστική γεύση του καλοκαιριού

Η κλασική συνταγή για αφράτα και νόστιμα κέικς

Συνταγή για πεντανόστιμο κέικ με φράουλες και ελαιόλαδο

Brownies με γλυκοπατάτα για μια υγιεινή απόλαυση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Υγιεινά σνακ για το σχολείο που τα παιδιά θα λατρέψουν

Παιδική Διατροφή: Η επιλογή υγιεινών σνακ για το σχολείο μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία και την απόδοση των παιδιών. Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να δοκιμάσουν νέες επιλογές και να ετοιμάσουν μαζί σας υγιεινά σνακ.

Τι πρέπει να ξέρετε όταν ξεκινήσετε δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες

Δίαιτα υδατάνθρακες: Τι να ξέρετε πριν την επόμενη φορά που θα δοκιμάσετε δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες: Μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες (low-carb) είναι δημοφιλής για την απώλεια βάρους και τη βελτίωση της μεταβολικής υγείας.

Κάρδαμο: Μια φυσική αντιμετώπιση για το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS)

Κάρδαμο: Οι αντιφλεγμονώδεις, πεπτικές και μυοχαλαρωτικές του ιδιότητες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κοιλιακού πόνου, του φουσκώματος, της διάρροιας και της δυσκοιλιότητας.

Σύκα: Φίλοι των μαλλιών και του δέρματός σας

Σύκα:Τα σύκα είναι μια νόστιμη και υγιεινή προσθήκη στη διατροφή σας, αλλά είναι επίσης ένας πολύτιμος σύμμαχος της ομορφιάς σας. Εκμεταλλευτείτε τις ευεργετικές του ιδιότητες για λαμπερό δέρμα και δυνατά μαλλιά!

Τι πρέπει να προσέξετε στη διατροφή σας ως γυναίκες άνω των 50 ετών;

Γυναίκες άνω των 50: Μετά την ηλικία των 50, οι γυναίκες περνούν από σημαντικές ορμονικές αλλαγές, κυρίως λόγω της εμμηνόπαυσης, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν τη συνολική υγεία και το βάρος

Close Icon