Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ρυζόγαλο: Φτιάχνοντας ρυζόγαλο το πιο νοσταλγικό γλυκό εύκολα στο σπίτι

Ρυζόγαλο: Φτιάχνοντας ρυζόγαλο το πιο νοσταλγικό γλυκό εύκολα στο σπίτι

Το ρυζόγαλο είναι ένα ανακουφιστικό και ευέλικτο επιδόρπιο που έχει ενθουσιάσει πολλούς για γενιές. Αυτή η κρεμώδης, γλυκιά απόλαυση είναι τέλεια ως απλό επιδόρπιο ή ως ξεχωριστή απόλαυση


Το ρυζόγαλο είναι ένα ανακουφιστικό και ευέλικτο επιδόρπιο που έχει ενθουσιάσει πολλούς για γενιές. Αυτή η κρεμώδης, γλυκιά απόλαυση είναι τέλεια ως απλό επιδόρπιο ή ως ξεχωριστή απόλαυση. Εδώ είναι μια απλή συνταγή για να φτιάξετε νόστιμο ρυζόγαλο στο σπίτι.

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι λευκό ρύζι (μακρόκοκκο ή κοντόκοκκο)
  • 2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 μεγάλοι κρόκοι αυγών (προαιρετικά, για επιπλέον κρεμώδη υφή)
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες ή σουλτανίνα (προαιρετικά, για πρόσθετη υφή)
  • Φρέσκα φρούτα ή επιπλέον κανέλα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Μαγειρέψτε το ρύζι: Ξεπλύνετε το ρύζι με κρύο νερό για να αφαιρέσετε το περιττό άμυλο. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει. Προσθέστε το ρύζι και μια πρέζα αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθεί το νερό.

Ετοιμάζουμε τη βάση της πουτίγκας: Σε μια ξεχωριστή κατσαρόλα, ανακατεύουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να αχνίζει αλλά όχι να βράζει.

Συνδυάστε ρύζι και γάλα: Προσθέστε το μαγειρεμένο ρύζι στο μείγμα γάλακτος, ανακατεύοντας συχνά. Συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει το μείγμα και να γίνει κρεμώδες το ρύζι, περίπου 15-20 λεπτά.

Προσθέστε αρώματα: Ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας και την αλεσμένη κανέλα. Εάν χρησιμοποιείτε σταφίδες ή σουλτανίνες, προσθέστε τις τώρα και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά για να φουσκώσουν.

Προαιρετική προσθήκη κρόκου αυγού: Για πιο πλούσια υφή, χτυπήστε τους κρόκους αυγών σε ένα μικρό μπολ και τους σβήνετε προσθέτοντας μια μικρή ποσότητα από το ζεστό μείγμα πουτίγκας. Ανακατεύουμε μέσα στην πουτίγκα τους κρόκους και ψήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να πήξουν.

Σερβίρουμε: Ρίχνουμε την πουτίγκα σε μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα ή πασπαλίζουμε με κανέλα, αν θέλουμε. Σερβίρετε ζεστό ή παγωμένο.

Απολαύστε αυτή την κλασική συνταγή για ρυζόγαλο ως ανακουφιστικό επιδόρπιο ή μια γλυκιά απόλαυση οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάξτε τάρτα με δαμάσκηνα, μια απολαυστική γεύση του καλοκαιριού

Η κλασική συνταγή για αφράτα και νόστιμα κέικς

Συνταγή για πεντανόστιμο κέικ με φράουλες και ελαιόλαδο

Brownies με γλυκοπατάτα για μια υγιεινή απόλαυση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon