Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ρόλο κιμά μοσχάρι: Χορταστική συνταγή για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο

Ρόλο κιμά μοσχάρι: Χορταστική συνταγή για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο

Ρόλο κιμά μοσχάρι: Το ρολό με μοσχαρίσιο κιμά είναι ένα φαγητό που μπορείτε άνετα να σερβίρετε στους καλεσμένους σας, είτε σε μια απλή επίσκεψη για φαγητό, είτε σε ένα γιορτινό τραπέζι, χωρίς να φτιάξετε πολλά έξτρα συνοδευτικά


Ένα αρκετά εύκολο και χορταστικό φαγητό είναι το ρόλο κιμά μοσχαρίσιο με πατάτες στο φούρνο! Είναι ένα φαγητό που μπορείτε άνετα να σερβίρετε στους καλεσμένους σας, είτε σε μια απλή επίσκεψη για φαγητό, είτε σε ένα γιορτινό τραπέζι, χωρίς να φτιάξετε πολλά έξτρα συνοδευτικά! Είναι ένα εντυπωσιακό φαγητό, που σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει.

Για να το φτιάξετε, θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:

  • 1 ντοματάκι (κονσέρβα)
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 4 κομματάκια τυρί κίτρινο
  • 4 κομματάκια μπέικον
  • 1 φλυτζ. λάδι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 πιπεριές
  • 10 πατατες
  • 1 κουτ. σούπας κίμινο
  • 10 φυλλαράκια μαϊντανό
  • λίγο μπαχάρι τριμένο
  • 1 καρβέλι ψωμί (μπαγιάτικο) ή παξιμάδια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπόλ, βάζουμε νερό και μουσκεύουμε το ψωμί ή τα παξιμάδια για 15 λεπτά.
  • Έπειτα, το βγάζουμε από το νερό, παίρνουμε μόνο την ψίχα και το στίβουμε καλά, να φύγει όλο το νερό.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα στη λεκανίτσα με το ψωμί, τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το κίμινο, το μπαχάρι, το λάδι, τη ντομάτα αφού την περάσουμε στο μούλτι, ή αφού την ψιλοκόψουμε, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, καλά, με τα χέρια και τα αφήνουμε για 15 λεπτά, να πάρουν όλες τις γεύσεις.
  • Ωστόσο, κόβουμε τις πατάτες, την κάθε μία στα 4 και αφού τις κόψουμε όλες, τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπώλ, ρίχνουμε μέσα 1 φλυτζ. λάδι και ανακατεύουμε.
  • Μετά, προσθέτουμε 1 κουτ. γλυκού κίμινο, 5 μπαλάκια μπαχάρι, την κονσέρβα με χυμό ντομάτας αλάτι και πιπέρι, τα ανακατεύουμε πάλι όλα μαζί και τα αφήνουμε.
  • Παίρνουμε το μίγμα του κιμα και το απλώνουμε σε μία λαδόκολλα.
  • Βάζουμε μέσα του τις φέτες του τυριού και του μπέικον και μετά τις πιπεριές, αφού τις έχουμε κόψει σε κάθετα κομμάτια.
  • Κλείνουμε τον κιμά σε ρολό, το βάζουμε προσεκτικά στο ταψί (στη μέση του ταψιού) και προσθέτουμε γύρω γύρω τις πατάτες. Από τις πατάτες αφήνουμε λίγο ζουμί και με αυτό περιχύνουμε το μίγμα του κιμά.
  • Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 45 λεπτά και έπειτα το κατεβάζουμε στους 180 βαθμούς και το αφήνουμε για περίπου 1 ώρα.
  • Τέλος, κατά την διάρκεια του ψησίματος, (μετά από περίπου 20 λεπτά) βγάζουμε το ταψί, ραντίζουμε τις πατάτες με το ζουμί του ταψιού και μετά συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Φτιάξτε αυτή την μαμαδίστικη συνταγή και θα μας θυμηθείτε!! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μπεκρή μεζέ: Μια λιχουδιά με μοσχάρι που θα λατρέψει όλη η παρέα

Νόστιμη κρεατόπιτα με μοσχάρι και λαχανικά

Ξεκινάμε την εβδομάδα με μοσχάρι στιφάδο

Φτιάξτε μοσχάρι κοκκινιστό και διεκδικήστε συγχαρητήρια από όλους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon