Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ρολά Κανέλας με φιστίκι: Μια viral συνταγή που θα σας ενθουσιάσει

Ρολά Κανέλας με φιστίκι: Μια viral συνταγή που θα σας ενθουσιάσει

Ρολά Κανέλας με φιστίκι: Τα ρολά κανέλας είναι μια αγαπημένη λιχουδιά για πολλές οικογένειες, αλλά αν θέλεις να τους δώσεις μια νέα, πιο πλούσια γεύση, τότε τα ρολά κανέλας με φιστίκι είναι η ιδανική επιλογή! Αυτή η συνταγή συνδυάζει την αρωματική γεύση της κανέλας


Τα ρολά κανέλας είναι μια αγαπημένη λιχουδιά για πολλές οικογένειες, αλλά αν θέλεις να τους δώσεις μια νέα, πιο πλούσια γεύση, τότε τα ρολά κανέλας με φιστίκι είναι η ιδανική επιλογή! Αυτή η συνταγή συνδυάζει την αρωματική γεύση της κανέλας με την τραγανή υφή του φιστικιού, δημιουργώντας ένα νόστιμο και ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Υλικά για τη ζύμη:

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  • 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 250 ml γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 αυγό

 

Υλικά για τη γέμιση:

  • 100 γρ. φιστίκι (ψιλοκομμένο)
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 κ.σ. κανέλα
  • 50 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

 

Για το γλάσο:

  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. γάλα
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

 

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία της ζύμης: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέστε το γάλα και το αυγό και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και το αλεύρι. Ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Καλύψτε με μια πετσέτα και αφήστε την να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
  2. Γέμιση: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τα φιστίκια, τη ζάχαρη καστανή και την κανέλα. Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο φύλλο και απλώστε πάνω της το βούτυρο. Πασπαλίστε με το μείγμα φιστικιού και κανέλας και τυλίξτε τη ζύμη σε ρολό.
  3. Ψήσιμο: Κόψτε τη ζύμη σε φέτες και τοποθετήστε τις σε ένα ταψί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  4. Γλάσο: Ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη με το γάλα και τη βανίλια, μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο γλάσο. Ρίξτε το γλάσο πάνω από τα ρολά κανέλας μόλις βγουν από το φούρνο.

Αυτά τα ρολά κανέλας με φιστίκι είναι η ιδανική λιχουδιά για πρωινό ή απογευματινό σνακ, γεμάτα γεύση και άρωμα. Το φιστίκι προσφέρει μια πλούσια γεύση που ταιριάζει τέλεια με την γλυκιά κανέλα, ενώ το γλάσο δίνει την τελική, γλυκιά πινελιά. Καλή Απόλαυση!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μαρμελάδα κάστανο: Ιδανική για τα πρωινά του χειμώνα

Babka κανέλας: Το ιδανικό γλυκό για τον χειμώνα που θυμίζει "γιαγιά"

Εύκολη συνταγή για τα αγαπημένα όλων cinnamon rolls

Τα οφέλη της κανέλας για τον προστάτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ζυμαρικά: Κι όμως έχουν πολλά οφέλη

Ζυμαρικά: Τα ζυμαρικά είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και ευέλικτα πιάτα στην παγκόσμια κουζίνα και προσφέρει αρκετά οφέλη για την υγεία, εφόσον καταναλώνεται με μέτρο και σε συνδυασμό με θρεπτικά συστατικά. Αν και τα ζυμαρικά

Πώς να φτιάξετε σπιτικό γουακαμόλε;

DIY guacamole: Φτιάχνοντας το δικό σας guacamole, όχι μόνο απολαμβάνετε ένα υγιεινό και νόστιμο γεύμα, αλλά προσθέτετε και μια μεξικάνικη πινελιά στην κουζίνα σας.

Προκαλεί φλεγμονή το γιαούρτι; Τι πρέπει να γνωρίζετε 

Γιαούρτια που περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα, τεχνητές γεύσεις ή συντηρητικά μπορεί να έχουν αρνητικές επιδράσεις στην υγεία και να συμβάλλουν σε φλεγμονώδεις διαδικασίες. Αντίθετα, το φυσικό γιαούρτι χωρίς πρόσθετα συστατικά μπορεί να έχει θετικές επιδράσεις.

Χυμοί: Είναι όντως υγιεινοί;

Χυμοί: Οι χυμοί θεωρούνται συχνά υγιεινοί, αλλά στην πραγματικότητα εξαρτάται από τον τύπο του χυμού και την ποσότητα που καταναλώνουμε. Αν και οι χυμοί περιέχουν φυσικά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες και μέταλλα, υπάρχουν και ορισμένα σημεία

Μέλι: Γλυκές και αλμυρές συνταγές που πρέπει να δοκιμάσετε

Μέλι: Το μέλι είναι μια ευέλικτη ουσία που αξίζει μια θέση σε κάθε κουζίνα. Είτε επιλέξετε να το απολαύσετε σε κλασικά επιδόρπια, είτε τολμήσετε να το συνδυάσετε με αλμυρά υλικά, οι δυνατότητες είναι απεριόριστες.

Close Icon