Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ροκφόρ : Δείτε αν μπορεί να καταναλώνεται από έγκυες γυναίκες

Ροκφόρ : Δείτε αν μπορεί να καταναλώνεται από έγκυες γυναίκες

Ροκφόρ : Επειδή είναι ένα τυρί ωριμασμένο με μούχλα που συχνά παρασκευάζεται με μη παστεριωμένο γάλα, ίσως αναρωτιέστε εάν είναι ασφαλές να φάτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.



Το μπλε τυρί , μερικές φορές γράφεται ως “τυρί blu” – είναι γνωστό για την γαλαζοπράσινη απόχρωση και την ισχυρή μυρωδιά και γεύση του. Θα βρείτε τακτικά αυτό το δημοφιλές γαλακτοκομικό προϊόν σε σάλτσες σαλάτας και σάλτσες, ή σερβίρεται μαζί με φρούτα και ξηρούς καρπούς ή άλλα τυριά. Ακόμα, επειδή είναι ένα τυρί ωριμασμένο με μούχλα που συχνά παρασκευάζεται με μη παστεριωμένο γάλα, ίσως αναρωτιέστε εάν είναι ασφαλές να φάτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.


Οι κίνδυνοι κατανάλωσης από εγκύους
  • Οι κίνδυνοι κατανάλωσης μπλε τυριού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν έχουν καμία σχέση με το γεγονός ότι αυτό το γαλακτοκομικό προϊόν κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας μούχλα, καθώς αυτά τα συγκεκριμένα καλούπια είναι ασφαλή για κατανάλωση.
  • Αυτό το βακτήριο μπορεί να προκαλέσει λιστερίωση, μια τροφική ασθένεια που εμφανίζεται όπως η γρίπη ή το στομάχι.
  • Μερικά από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα λιστερίωσης σε έγκυες γυναίκες είναι πυρετός, άλγος και πόνοι, πεπτική διαταραχή και πονοκέφαλοι. Τα πιο σοβαρά συμπτώματα περιλαμβάνουν δύσκαμπτο λαιμό, σύγχυση, σπασμούς και απώλεια ισορροπίας

Προτιμήστε το ροκφόρ σε καλά μαγειρεμένα τρόφιμα

  • Το μαγείρεμα μπορεί να σκοτώσει τη Λιστέρια . Ως εκ τούτου, καλά μαγειρεμένα πιάτα, όπως πίτσα με μπλε τυρί, είναι πιθανό να είναι ασφαλή για κατανάλωση ενώ είστε έγκυος.
  • Μία μελέτη που χρησιμοποιεί νωπό γάλα έδειξε ότι οι θερμοκρασίες των 131 ° F (55 ° C) μείωσαν σημαντικά τη δραστηριότητα της Listeria.
  • Αν και λιγότερο συνηθισμένα, μερικά μπλε τυριά παρασκευάζονται με παστεριωμένο γάλα. Μπορείτε να το δείτε κοιτάζοντας την ετικέτα του προϊόντος.
  • Εάν είστε έγκυος, πρέπει να αποφύγετε οποιοδήποτε μπλε τυρί που περιλαμβάνει νωπό γάλα . Τα μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα απαιτούνται από το νόμο για να γνωστοποιούνται στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ.

  • Τα συμπτώματα δηλητηρίασης από Listeria εμφανίζονται συνήθως μέσα σε λίγες ημέρες από την κατανάλωση της μολυσμένης τροφής. Ωστόσο, ορισμένα άτομα ενδέχεται να μην εμφανίσουν συμπτώματα για έως και 30 ημέρες.
  • Εάν είστε έγκυος και έχετε φάει μπλε τυρί, μην πανικοβληθείτε. Παρακολουθήστε την υγεία σας και αναζητήστε συμπτώματα όπως έμετο, διάρροια ή πυρετό άνω των 100,5 ° F (38 ° C).
  • Καλέστε τον γιατρό σας εάν αρχίσετε να αισθάνεστε άρρωστοι ή νομίζετε ότι μπορεί να έχετε συμπτώματα λιστερίωσης .
  • Μπορεί να πραγματοποιηθεί εξέταση αίματος για να επιβεβαιωθεί η λοίμωξη και – εάν διαγνωστεί νωρίς – μερικές φορές μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντιβιοτικά για θεραπεία .
Ακολουθεί βίντεο για το ροκφόρ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

BDSM : Μάθετε τα πάντα για τις σκοτεινές πλευρές του σεξ

Σελινίτης : Καθαρίστε τον χώρο με τις ευεργετικές του ιδιότητες

Κρύσταλλα : Εξαγνίστε την εσωτερική σας ενέργεια

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon