Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ροδάκινα Νεκταρίνια : Δείτε τα θρεπτικά συστατικά τους

Ροδάκινα  Νεκταρίνια : Δείτε τα θρεπτικά συστατικά τους

Ροδάκινα Νεκταρίνια : Τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια απολαμβάνουν ευρέως σε όλο τον κόσμο χάρη στο χυμό τους, τη γεύση και το θρεπτικό τους περιεχόμενο.


Νεκταρίνια

Τα νεκταρίνια ( Prunus persica var. Nucipersica ) είναι ένας τύπος ροδάκινου. Διακρίνονται από μια γενετική μετάλλαξη που τους δίνει λείο δέρμα και όχι το χαρακτηριστικό ασαφές δέρμα των ροδάκινων. Διαφορετικά, είναι σχεδόν πανομοιότυπα από γενετική άποψη. Όπως όλα τα ροδάκινα, τα νεκταρίνια μπορούν να έχουν λάκκους freestone, clingstone ή semi-freestone, καθώς και κίτρινη ή λευκή σάρκα.

  • Τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια έχουν εντυπωσιακά θρεπτικά οφέλη.

Ο παρακάτω πίνακας συγκρίνει τα θρεπτικά συστατικά σε ένα ολόκληρο ροδάκινο (150 γραμμάρια) και ένα ολόκληρο νεκταρίνι (140 γραμμάρια)

Ροδάκινα Νεκταρίνια
Θερμίδες 63 55
Πρωτεΐνη 1,4 γραμμάρια 1,5 γραμμάρια
Υδατάνθρακες 15 γραμμάρια 13 γραμμάρια
Ινα 2,3 γραμμάρια 2,1 γραμμάρια
Ζάχαρη 12,6 γραμμάρια 11 γραμμάρια
Λίπος 0,4 γραμμάρια 0,4 γραμμάρια
Κάλιο 5% της ημερήσιας αξίας (DV) 5% του DV
Νικοτινικό οξύ 8% του DV 10% του DV
Βιταμίνη Α 4% του DV 5% του DV
Βιταμίνη C 7% του DV 5% του DV
Βιταμίνη Ε 7% του DV 6% του DV

  • Τα ροδάκινα είναι ελαφρώς υψηλότερα σε θερμίδες , υδατάνθρακες και ζάχαρη.
  • Ωστόσο, αυτά τα φρούτα έχουν εξαιρετικά παρόμοια θρεπτικά χαρακτηριστικά. Και τα δύο είναι αρκετά υψηλά σε φυσικά σάκχαρα, περιέχουν μια αξιοπρεπή ποσότητα ινών και παρέχουν μικρές ποσότητες μικροθρεπτικών συστατικών όπως το κάλιο και οι βιταμίνες A, C και E.
  • Τα νεκταρίνια είναι μικρότερα από τα περισσότερα ροδάκινα. Έχουν επίσης λεπτό, πιο λείο δέρμα και πιο σφικτή σάρκα. Τα ροδάκινα έχουν παχύτερο, ασαφές δέρμα και μαλακότερη σάρκα.
  • Ο όρος «νέκταρ» αναφέρεται σε σάκχαρα υγρά που εκκρίνονται από φυτά. Ως εκ τούτου, πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι τα νεκταρίνια είναι πιο γλυκά από τα ροδάκινα, παρά την ελαφρώς χαμηλότερη περιεκτικότητα σε σάκχαρα .

Ακολουθεί βίντεο για τα ροδάκινα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Αυτοφροντίδα : Ερωτευτείτε τον εαυτό σας

Υπνική παράλυση - Μόρα : Μύθοι και πραγματικότητα

Αγγελική επεισόδιο 153: Ο Δημήτρης ναρκώνει την Κατερίνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon