Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ριζότο: Γκουρμέ ριζότο μανιταριών

Ριζότο: Γκουρμέ ριζότο μανιταριών

Ριζότο: Στο άρθρο αυτό θα δείτε μία γρήγορη συνταγή για ριζότο με μανιτάρια



Αυθεντικό ριζότο ιταλικού στιλ μαγειρεύτηκε με αργό και επίπονο τρόπο, αλλά αξίζει τον κόπο. Συμπληρώνει πολύ καλά ψητά κρέατα και πιάτα κοτόπουλου. Ελέγξτε το ρύζι δαγκώνοντάς το. Θα πρέπει να είναι ελαφρώς al dente. Το ριζότο κατατάσσεται ακριβώς εκεί ως ένα από τα καλύτερα πιάτα που μπορείτε να φτιάξετε με ρύζι. Με καταγωγή από την Ιταλία, το ριζότο είναι μια συνταγή που φτιάχνεται σιγοβράζοντας μια αμυλούχα ποικιλία ρυζιού σε ζωμό, με συστατικά που ενισχύουν τη γεύση, όπως κρεμμύδια, σκόρδο, λαχανικά, κρέατα, μπαχαρικά, βότανα και τυρί. 


Τι είναι το ριζότο μανιταριών;

Υπάρχουν όλα τα είδη νόστιμων πρόσθετων στο ριζότο και τα μανιτάρια είναι μόνο ένα από αυτά. Τα μανιτάρια προσθέτουν μια γήινη, αλμυρή γεύση στο ριζότο που το κάνει καλό συμπλήρωμα σε κύρια πιάτα όπως ψητό κοτόπουλο, χοιρινό ή βοδινό. Μπορείτε να σερβίρετε ριζότο μανιταριών ως συνοδευτικό, ως κύριο πιάτο ή ως ορεκτικό σε ένα ιταλικό μενού πολλών πιάτων.

 

Συστατικά

  • φλιτζάνια ζωμό κότας, ή όσο χρειάζεται
  • κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, χωρισμένες
  • κιλό μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • κιλό λευκά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • μέτρια ασκαλώνια, κομμένα σε κύβους
  • 1 ½ φλιτζάνι ρύζι Arborio
  • ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • ⅓ φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση

Κατευθύνσεις

  • Ζεστός ζωμός σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
  • Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε portobello και λευκά μανιτάρια. μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3 λεπτά. Αφαιρέστε τα μανιτάρια και τα υγρά τους σε ένα μπολ. αφήνω στην άκρη.
  • Προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στην κατσαρόλα. Ρίξτε μέσα τα ασκαλώνια και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Μαγειρεύετε και ανακατεύετε μέχρι το ρύζι να πασπαλίσει με λάδι και να γίνει χρυσαφένιο, περίπου 2 λεπτά.
  • Ρίξτε το κρασί, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί πλήρως. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι ζεστό ζωμό στο ρύζι και ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός. Συνεχίστε να προσθέτετε ζωμό, 1/2 φλιτζάνι τη φορά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και το ρύζι να είναι τρυφερό, αλλά σφιχτό στη μπουκιά, περίπου 15 με 20 λεπτά.
  • Αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέστε τα κρατημένα μανιτάρια και τα υγρά τους, το βούτυρο, το σχοινόπρασο και το τυρί παρμεζάνα. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε αμέσως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δημιουργήστε ένα γρήγορο ριζότο ντομάτας!

Ριζότο με σουπιές και το μελάνι τους

Υγιεινό ριζότο με μανιτάρια και σπιτικό μπέργκερ

Πώς να φτιάξουμε το τέλειο ριζότο

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon