Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ριζότο: Γκουρμέ ριζότο μανιταριών

Ριζότο: Γκουρμέ ριζότο μανιταριών

Ριζότο: Στο άρθρο αυτό θα δείτε μία γρήγορη συνταγή για ριζότο με μανιτάρια

Αυθεντικό ριζότο ιταλικού στιλ μαγειρεύτηκε με αργό και επίπονο τρόπο, αλλά αξίζει τον κόπο. Συμπληρώνει πολύ καλά ψητά κρέατα και πιάτα κοτόπουλου. Ελέγξτε το ρύζι δαγκώνοντάς το. Θα πρέπει να είναι ελαφρώς al dente. Το ριζότο κατατάσσεται ακριβώς εκεί ως ένα από τα καλύτερα πιάτα που μπορείτε να φτιάξετε με ρύζι. Με καταγωγή από την Ιταλία, το ριζότο είναι μια συνταγή που φτιάχνεται σιγοβράζοντας μια αμυλούχα ποικιλία ρυζιού σε ζωμό, με συστατικά που ενισχύουν τη γεύση, όπως κρεμμύδια, σκόρδο, λαχανικά, κρέατα, μπαχαρικά, βότανα και τυρί. 

Τι είναι το ριζότο μανιταριών;

Υπάρχουν όλα τα είδη νόστιμων πρόσθετων στο ριζότο και τα μανιτάρια είναι μόνο ένα από αυτά. Τα μανιτάρια προσθέτουν μια γήινη, αλμυρή γεύση στο ριζότο που το κάνει καλό συμπλήρωμα σε κύρια πιάτα όπως ψητό κοτόπουλο, χοιρινό ή βοδινό. Μπορείτε να σερβίρετε ριζότο μανιταριών ως συνοδευτικό, ως κύριο πιάτο ή ως ορεκτικό σε ένα ιταλικό μενού πολλών πιάτων.

 

Συστατικά

  • φλιτζάνια ζωμό κότας, ή όσο χρειάζεται
  • κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, χωρισμένες
  • κιλό μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • κιλό λευκά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • μέτρια ασκαλώνια, κομμένα σε κύβους
  • 1 ½ φλιτζάνι ρύζι Arborio
  • ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • ⅓ φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση

Κατευθύνσεις

  • Ζεστός ζωμός σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
  • Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε portobello και λευκά μανιτάρια. μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3 λεπτά. Αφαιρέστε τα μανιτάρια και τα υγρά τους σε ένα μπολ. αφήνω στην άκρη.
  • Προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στην κατσαρόλα. Ρίξτε μέσα τα ασκαλώνια και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Μαγειρεύετε και ανακατεύετε μέχρι το ρύζι να πασπαλίσει με λάδι και να γίνει χρυσαφένιο, περίπου 2 λεπτά.
  • Ρίξτε το κρασί, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί πλήρως. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι ζεστό ζωμό στο ρύζι και ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός. Συνεχίστε να προσθέτετε ζωμό, 1/2 φλιτζάνι τη φορά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και το ρύζι να είναι τρυφερό, αλλά σφιχτό στη μπουκιά, περίπου 15 με 20 λεπτά.
  • Αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέστε τα κρατημένα μανιτάρια και τα υγρά τους, το βούτυρο, το σχοινόπρασο και το τυρί παρμεζάνα. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε αμέσως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δημιουργήστε ένα γρήγορο ριζότο ντομάτας!

Ριζότο με σουπιές και το μελάνι τους

Υγιεινό ριζότο με μανιτάρια και σπιτικό μπέργκερ

Πώς να φτιάξουμε το τέλειο ριζότο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon