Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ριζότο: Γκουρμέ ριζότο μανιταριών

Ριζότο: Γκουρμέ ριζότο μανιταριών

Ριζότο: Στο άρθρο αυτό θα δείτε μία γρήγορη συνταγή για ριζότο με μανιτάρια


Αυθεντικό ριζότο ιταλικού στιλ μαγειρεύτηκε με αργό και επίπονο τρόπο, αλλά αξίζει τον κόπο. Συμπληρώνει πολύ καλά ψητά κρέατα και πιάτα κοτόπουλου. Ελέγξτε το ρύζι δαγκώνοντάς το. Θα πρέπει να είναι ελαφρώς al dente. Το ριζότο κατατάσσεται ακριβώς εκεί ως ένα από τα καλύτερα πιάτα που μπορείτε να φτιάξετε με ρύζι. Με καταγωγή από την Ιταλία, το ριζότο είναι μια συνταγή που φτιάχνεται σιγοβράζοντας μια αμυλούχα ποικιλία ρυζιού σε ζωμό, με συστατικά που ενισχύουν τη γεύση, όπως κρεμμύδια, σκόρδο, λαχανικά, κρέατα, μπαχαρικά, βότανα και τυρί. 

Τι είναι το ριζότο μανιταριών;

Υπάρχουν όλα τα είδη νόστιμων πρόσθετων στο ριζότο και τα μανιτάρια είναι μόνο ένα από αυτά. Τα μανιτάρια προσθέτουν μια γήινη, αλμυρή γεύση στο ριζότο που το κάνει καλό συμπλήρωμα σε κύρια πιάτα όπως ψητό κοτόπουλο, χοιρινό ή βοδινό. Μπορείτε να σερβίρετε ριζότο μανιταριών ως συνοδευτικό, ως κύριο πιάτο ή ως ορεκτικό σε ένα ιταλικό μενού πολλών πιάτων.

 

Συστατικά

  • φλιτζάνια ζωμό κότας, ή όσο χρειάζεται
  • κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, χωρισμένες
  • κιλό μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • κιλό λευκά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • μέτρια ασκαλώνια, κομμένα σε κύβους
  • 1 ½ φλιτζάνι ρύζι Arborio
  • ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • ⅓ φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση

Κατευθύνσεις

  • Ζεστός ζωμός σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
  • Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε portobello και λευκά μανιτάρια. μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3 λεπτά. Αφαιρέστε τα μανιτάρια και τα υγρά τους σε ένα μπολ. αφήνω στην άκρη.
  • Προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στην κατσαρόλα. Ρίξτε μέσα τα ασκαλώνια και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Μαγειρεύετε και ανακατεύετε μέχρι το ρύζι να πασπαλίσει με λάδι και να γίνει χρυσαφένιο, περίπου 2 λεπτά.
  • Ρίξτε το κρασί, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί πλήρως. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι ζεστό ζωμό στο ρύζι και ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός. Συνεχίστε να προσθέτετε ζωμό, 1/2 φλιτζάνι τη φορά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και το ρύζι να είναι τρυφερό, αλλά σφιχτό στη μπουκιά, περίπου 15 με 20 λεπτά.
  • Αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέστε τα κρατημένα μανιτάρια και τα υγρά τους, το βούτυρο, το σχοινόπρασο και το τυρί παρμεζάνα. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε αμέσως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δημιουργήστε ένα γρήγορο ριζότο ντομάτας!

Ριζότο με σουπιές και το μελάνι τους

Υγιεινό ριζότο με μανιτάρια και σπιτικό μπέργκερ

Πώς να φτιάξουμε το τέλειο ριζότο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon