Ριζότο: Απολαύστε ένα υπέροχο καλοκαιρινό δείπνο, έτοιμο σε περίπου 20 λεπτά, τέλειο για να μην χάσετε καμία απογευματινή λιακάδα.
Ο αρακάς και το ζαμπόν είναι ένας κλασικός συνδυασμός που ταιριάζει καλά με σχεδόν κάθε είδος πιάτου. Αυτό είναι ένα άλλο υπέροχο καλοκαιρινό δείπνο και μπορεί να είναι έτοιμο σε περίπου 20 λεπτά, τέλειο για να μην χάσετε καμία απογευματινή λιακάδα.
Συστατικά
- 200 γραμμάρια κατεψυγμένο αρακά, ξεπαγωμένο
- 200 γρ ρύζι ριζότο
- 100 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε κύβους
- 1 ποτήρι ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 175 ml λευκό κρασί
- 50 γρ βούτυρο
- 50 γρ παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 60 γρ κρέμα γάλακτος
- Ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκιας μέντας
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Οδηγίες παρασκευής
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Μαγειρέψτε τα κομμάτια μπέικον μέχρι να ροδίσουν καλά και μετά προσθέστε το ρύζι ριζότο και μαγειρέψτε απαλά, ανακατεύοντας έτσι ώστε κάθε κόκκος ρυζιού να καλυφθεί με το λάδι.
- Προσθέτουμε το λευκό κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί από το ρύζι. Προσθέστε το σκόρδο και μια πρέζα αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να ψηθεί το σκόρδο, περίπου 1 λεπτό.
- Ξεκινήστε να προσθέτετε το ζωμό, μια κουταλιά τη φορά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά, πριν προσθέσετε κι άλλο. Συνεχίστε αυτό μέχρι να προστεθεί όλο το απόθεμα. Προσπαθήστε να μην βιαστείτε σε αυτό το στάδιο, καθώς θα κάνει το ριζότο σκληρό.
- Όταν προστεθεί όλος ο ζωμός, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον αρακά και το βούτυρο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και μετά προσθέτουμε την παρμεζάνα. Σε αυτό το στάδιο, όλο το υγρό πρέπει να απορροφηθεί από το ριζότο και να αρχίσει να φεύγει από τα πλαϊνά της κατσαρόλας.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αλευρώνουμε με λίγο μαύρο πιπέρι. Μοιράζουμε σε τέσσερα ζεστά πιάτα και ρίχνουμε από πάνω την κρεμ φρέσ και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο.
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube