Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ριζότο: Δημιουργήστε ένα γρήγορο ριζότο ντομάτας!

Ριζότο: Δημιουργήστε ένα γρήγορο ριζότο ντομάτας!

Ριζότο: Δημιουργήστε ένα πολύ γρήγορο και εύκολο ριζότο ντομάτας!


Δημιουργήστε ένα πολύ γρήγορο και εύκολο ριζότο! Είναι η απόλυτη συνταγή για κάποιον που βιάζεται να φάει ή, ακόμη και για ένα φοιτητή που δεν θέλει ξοδεύει χρόνο στην κουζίνα! Δοκιμάστε αυτό το ριζότο ντομάτας!

Ριζότο με ντομάτα

Συστατικά συνταγής: 

  • 250 γρ ρύζι ριζότο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ βούτυρο
  • 250 ml ζωμός λαχανικών
  • 500 ml πολτός ντομάτας
  • 500 γρ ντοματίνι τσέρι
  • 100 γραμμάρια μοτσαρέλα μπάλα, στραγγισμένη και κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • τριμμένη παρμεζάνα (ή εναλλακτική για χορτοφάγους)
  • ψιλοκομμένο βασιλικό, για το σερβίρισμα

Μέθοδος παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1: Ρίξτε το ρύζι, το κρεμμύδι και το μισό βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ ανθεκτικό στα μικροκύματα. Σκεπάζουμε και ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 3 λεπτά. Προσθέστε το ζωμό και ντοματοπολτό και στη συνέχεια συνεχίστε να μαγειρεύετε, ακάλυπτα, για 10 λεπτά. Ανακατέψτε καλά και ανακατέψτε τις ντομάτες και τη μοτσαρέλα. Ψήστε στα μικροκύματα σε υψηλή θερμοκρασία για άλλα 8 λεπτά μέχρι να ψηθεί το ρύζι και να μαλακώσουν οι ντομάτες.

ΒΗΜΑ 2: Αφήστε το ριζότο να χαλαρώσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ανακατέψτε το υπόλοιπο βούτυρο, την παρμεζάνα και τον βασιλικό. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και σερβίρετε κατευθείαν από το μπολ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ριζότο με σουπιές και το μελάνι τους

Πιάτο με θαλασσινή αύρα το κριθαρότο γαρίδας

Χτένια με κουσκούς και σκορδάτη σάλτσα

Ριζότο έκπληξη!!! Γευστικότατο… σαν να τρως ντολμαδάκια!…

Υγιεινό ριζότο με μανιτάρια και σπιτικό μπέργκερ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon