Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ριγκατόνι με τόνο, σάλτσα ντομάτα, κάππαρη, πράσινες ελιές και σταφίδες

Ριγκατόνι με τόνο, σάλτσα ντομάτα, κάππαρη, πράσινες ελιές και σταφίδες

Ιδανικός συνδυασμός υδατάνθρακα, πρωτεΐνης, λαχανικών και αντιοξειδωτικών. Όλα σε ένα πιάτο! Τα ζυμαρικά ριγκατόνι αποτελούν την κύρια πηγή υδατανθράκων σε αυτή τη συνταγή.


Ιδανικός συνδυασμός υδατάνθρακα, πρωτεΐνης, λαχανικών και αντιοξειδωτικών. Όλα σε ένα πιάτο! Τα ζυμαρικά ριγκατόνι αποτελούν την κύρια πηγή υδατανθράκων σε αυτή τη συνταγή.

 

                              

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. ριγκατόνι
80 γρ. ελαιόλαδο
20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
10 γρ. αντζούγιες, ψιλοκομμένες
500 γρ. σάλτσα ντομάτα
20 γρ. κάππαρη
40 γρ. ελιές πράσινες, ψιλοκομμένες
30 γρ. σταφίδες μαύρες
100 γρ. νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
500 γρ. τόνο στραγγισμένο
150 γρ. ντομάτες κονκασέ
βασιλικό, ψιλοκομμένο
μαϊντανό, ψιλοκομμένο
κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο και κοχλάζον νερό και, αφού τα σουρώσουμε, φυλάμε 100 γρ. από το νερό του βρασίματος.
  2. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να μυρίσει.
  3. Ρίχνουμε τις αντζούγιες και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.
  4. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτα, την κάππαρη, τις σταφίδες, τις ελιές και το νερό.
  5. Αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά περίπου.
  6. Προσθέτουμε τον τόνο και τις ντομάτες και ανακατεύουμε καλά.
  7. Ρίχνουμε τα βρασμένα ριγκατόνι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά.
  8. Θα πρέπει να υπάρχουν ακόμη υγρά στην κατσαρόλα, αλλά όχι πολλά ούτε πολύ ρευστά, σχετικώς «δεμένα».
  9. Βγάζουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε τον βασιλικό, τον μαϊντανό και το φρέσκο κρεμμύδι, ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε για αλάτι.
  10. Σερβίρουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πρόγραμμα διατροφής για έλεγχο μερίδας φαγητού

Σύκα: Η γευστική λύση για να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά

Γιαούρτι μπανάνα: Η ιδανική συνταγή για μυϊκή ανάπτυξη μετά την άσκηση

Μέλι: Ποια τα οφέλη του όταν καταναλώνεται με άδειο στομάχι;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Close Icon