Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ρεβίθια μαγείρεμα: Τα μαγειρικά μυστικά του να φτιάξεις τα τέλεια ρεβίθια

Ρεβίθια μαγείρεμα: Τα μαγειρικά μυστικά του να φτιάξεις τα τέλεια ρεβίθια

Ρεβίθια μαγείρεμα: Το μαγείρεμα των ρεβιθιών στην τελειότητα περιλαμβάνει πολλά βασικά βήματα και τεχνικές για να διασφαλιστεί ότι είναι γευστικά, τρυφερά και ευέλικτα για χρήση σε διάφορα πιάτα.


Το μαγείρεμα των ρεβιθιών στην τελειότητα περιλαμβάνει πολλά βασικά βήματα και τεχνικές για να διασφαλιστεί ότι είναι γευστικά, τρυφερά και ευέλικτα για χρήση σε διάφορα πιάτα. Εδώ είναι μερικά μυστικά μαγειρικής που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τα τέλεια ρεβίθια.

  • Μούλιασμα: Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα στο μαγείρεμα των ρεβιθιών είναι το μούλιασμα από πριν. Το μούλιασμα βοηθά στο να μαλακώσουν τα ρεβίθια, μειώνοντας τον χρόνο μαγειρέματός τους και διευκολύνοντας την πέψη τους. Ιδανικά, μουλιάζετε τα αποξηραμένα ρεβίθια σε νερό όλη τη νύχτα ή για τουλάχιστον 8 ώρες πριν τα μαγειρέψετε. Για πιο γρήγορο μούλιασμα, μπορείτε επίσης να καλύψετε τα ρεβίθια με βραστό νερό και να τα αφήσετε να καθίσουν για 1-2 ώρες.
  • Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε: Αφού μουλιάσουν, στραγγίζουμε και ξεπλένουμε καλά τα ρεβίθια. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση τυχόν υπολειμμάτων βρωμιάς ή υπολειμμάτων και βελτιώνει τη γεύση και την υφή τους.
  • Υγρό μαγειρέματος: Όταν μαγειρεύετε ρεβίθια, χρησιμοποιήστε φρέσκο νερό ή ζωμό για βράσιμο. Αποφύγετε τη χρήση του υγρού εμποτισμού, καθώς μπορεί να περιέχει ενώσεις που μπορεί να προκαλέσουν πεπτική δυσφορία.
  • Αρωματικά και καρυκεύματα: Ενισχύστε τη γεύση των ρεβιθιών προσθέτοντας αρωματικά και καρυκεύματα στο μαγειρικό υγρό. Οι συνήθεις προσθήκες περιλαμβάνουν σκόρδο, κρεμμύδι, φύλλα δάφνης και μπαχαρικά όπως κύμινο, κόλιανδρο ή καπνιστή πάπρικα. Αυτά τα συστατικά εμποτίζουν τα ρεβίθια με αλμυρές γεύσεις καθώς μαγειρεύονται.
  • Χαμηλό και αργό μαγείρεμα: Σιγοβράζουμε τα ρεβίθια σε χαμηλή φωτιά αντί να τα βράζουμε δυνατά. Το να μαγειρεύετε τα ρεβίθια αργά και απαλά βοηθάει στο να μαγειρεύονται ομοιόμορφα και να διατηρούν το σχήμα τους χωρίς να μαλακώνουν.
  • Αφρός αποβουτυρώσεως: Καθώς μαγειρεύετε τα ρεβίθια, αφαιρέστε τυχόν αφρό ή αφρό που ανέβει στην επιφάνεια. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση των ακαθαρσιών και εξασφαλίζει ένα διαυγές και γευστικό υγρό μαγειρέματος.
  • Δοκιμή για την ετοιμότητα: Τα ρεβίθια γίνονται όταν είναι τρυφερά αλλά διατηρούν το σχήμα τους. Δοκιμάστε για ψητό πιέζοντας ένα ρεβίθι ανάμεσα στα δάχτυλά σας ή δοκιμάζοντάς το για τρυφερότητα. Αν είναι ακόμα σφιχτό ή χοντροκομμένο, συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να τελειώσει.
  • Ψύξη και αποθήκευση: Αφού ψηθούν, αφήστε τα ρεβίθια να κρυώσουν στο υγρό μαγειρέματος πριν τα στραγγίσετε και τα αποθηκεύσετε. Τα μαγειρεμένα ρεβίθια μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες ή να καταψυχθούν για μακροχρόνια αποθήκευση.

Ακολουθώντας αυτά τα μυστικά μαγειρικής, μπορείτε να ετοιμάσετε τέλεια μαγειρεμένα ρεβίθια που είναι ευέλικτα και νόστιμα, έτοιμα για χρήση σε σαλάτες, σούπες, μαγειρευτά, ντιπ και πολλά άλλα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μια εύκολη συνταγή που περιλαμβάνει φασόλια

Νηστεία Σαρακοστής: Είναι εν τέλει ασφαλής για αποτοξίνωση, απώλεια βάρους, εγκυμοσύνη ή εφηβεία

Τα πολλαπλά οφέλη των ψητών ρεβιθιών για την συνολική μας υγεία

Ποια φυτικά αλείμματα είναι καλύτερα;

Ρεβίθια με λιαστές ντομάτες, φρέσκο κρεμμύδι, δυόσμο και φέτα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon