Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ρεβίθια μαγείρεμα: Τα μαγειρικά μυστικά του να φτιάξεις τα τέλεια ρεβίθια

Ρεβίθια μαγείρεμα: Τα μαγειρικά μυστικά του να φτιάξεις τα τέλεια ρεβίθια

Ρεβίθια μαγείρεμα: Το μαγείρεμα των ρεβιθιών στην τελειότητα περιλαμβάνει πολλά βασικά βήματα και τεχνικές για να διασφαλιστεί ότι είναι γευστικά, τρυφερά και ευέλικτα για χρήση σε διάφορα πιάτα.



Το μαγείρεμα των ρεβιθιών στην τελειότητα περιλαμβάνει πολλά βασικά βήματα και τεχνικές για να διασφαλιστεί ότι είναι γευστικά, τρυφερά και ευέλικτα για χρήση σε διάφορα πιάτα. Εδώ είναι μερικά μυστικά μαγειρικής που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τα τέλεια ρεβίθια.


  • Μούλιασμα: Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα στο μαγείρεμα των ρεβιθιών είναι το μούλιασμα από πριν. Το μούλιασμα βοηθά στο να μαλακώσουν τα ρεβίθια, μειώνοντας τον χρόνο μαγειρέματός τους και διευκολύνοντας την πέψη τους. Ιδανικά, μουλιάζετε τα αποξηραμένα ρεβίθια σε νερό όλη τη νύχτα ή για τουλάχιστον 8 ώρες πριν τα μαγειρέψετε. Για πιο γρήγορο μούλιασμα, μπορείτε επίσης να καλύψετε τα ρεβίθια με βραστό νερό και να τα αφήσετε να καθίσουν για 1-2 ώρες.
  • Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε: Αφού μουλιάσουν, στραγγίζουμε και ξεπλένουμε καλά τα ρεβίθια. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση τυχόν υπολειμμάτων βρωμιάς ή υπολειμμάτων και βελτιώνει τη γεύση και την υφή τους.
  • Υγρό μαγειρέματος: Όταν μαγειρεύετε ρεβίθια, χρησιμοποιήστε φρέσκο νερό ή ζωμό για βράσιμο. Αποφύγετε τη χρήση του υγρού εμποτισμού, καθώς μπορεί να περιέχει ενώσεις που μπορεί να προκαλέσουν πεπτική δυσφορία.
  • Αρωματικά και καρυκεύματα: Ενισχύστε τη γεύση των ρεβιθιών προσθέτοντας αρωματικά και καρυκεύματα στο μαγειρικό υγρό. Οι συνήθεις προσθήκες περιλαμβάνουν σκόρδο, κρεμμύδι, φύλλα δάφνης και μπαχαρικά όπως κύμινο, κόλιανδρο ή καπνιστή πάπρικα. Αυτά τα συστατικά εμποτίζουν τα ρεβίθια με αλμυρές γεύσεις καθώς μαγειρεύονται.
  • Χαμηλό και αργό μαγείρεμα: Σιγοβράζουμε τα ρεβίθια σε χαμηλή φωτιά αντί να τα βράζουμε δυνατά. Το να μαγειρεύετε τα ρεβίθια αργά και απαλά βοηθάει στο να μαγειρεύονται ομοιόμορφα και να διατηρούν το σχήμα τους χωρίς να μαλακώνουν.
  • Αφρός αποβουτυρώσεως: Καθώς μαγειρεύετε τα ρεβίθια, αφαιρέστε τυχόν αφρό ή αφρό που ανέβει στην επιφάνεια. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση των ακαθαρσιών και εξασφαλίζει ένα διαυγές και γευστικό υγρό μαγειρέματος.
  • Δοκιμή για την ετοιμότητα: Τα ρεβίθια γίνονται όταν είναι τρυφερά αλλά διατηρούν το σχήμα τους. Δοκιμάστε για ψητό πιέζοντας ένα ρεβίθι ανάμεσα στα δάχτυλά σας ή δοκιμάζοντάς το για τρυφερότητα. Αν είναι ακόμα σφιχτό ή χοντροκομμένο, συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να τελειώσει.
  • Ψύξη και αποθήκευση: Αφού ψηθούν, αφήστε τα ρεβίθια να κρυώσουν στο υγρό μαγειρέματος πριν τα στραγγίσετε και τα αποθηκεύσετε. Τα μαγειρεμένα ρεβίθια μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες ή να καταψυχθούν για μακροχρόνια αποθήκευση.

Ακολουθώντας αυτά τα μυστικά μαγειρικής, μπορείτε να ετοιμάσετε τέλεια μαγειρεμένα ρεβίθια που είναι ευέλικτα και νόστιμα, έτοιμα για χρήση σε σαλάτες, σούπες, μαγειρευτά, ντιπ και πολλά άλλα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μια εύκολη συνταγή που περιλαμβάνει φασόλια

Νηστεία Σαρακοστής: Είναι εν τέλει ασφαλής για αποτοξίνωση, απώλεια βάρους, εγκυμοσύνη ή εφηβεία

Τα πολλαπλά οφέλη των ψητών ρεβιθιών για την συνολική μας υγεία

Ποια φυτικά αλείμματα είναι καλύτερα;

Ρεβίθια με λιαστές ντομάτες, φρέσκο κρεμμύδι, δυόσμο και φέτα

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon