Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Reuben σάντουιτς: Ένα εμβληματικό σάντουιτς από το 1900 στο πιάτο σας

Reuben σάντουιτς: Ένα εμβληματικό σάντουιτς από το 1900 στο πιάτο σας

Σάντουιτς reuben: Corned beef, ελβετικό τυρί, ξινολάχανο και dressing σε ψωμί σίκαλης. Η συνταγή της επιτυχίας για ένα εντυπωσιακό σάντουιτς με ιστορία πλέον των 100 ετών!

Ορισμένοι εντοπίζουν την προέλευσή του στο ντελικατέσεν του Ρούμπεν στη Νέα Υόρκη. Εκεί ο Άρθουρ Ρούμπεν δημιούργησε ένα σπέσιαλ σάντουιτς για μια από τις κορυφαίες συμπρωταγωνίστριες του Τσάρλι Τσάπλιν το 1914. Μια άλλη ιστορία προέλευσης παραπέμπει σε έναν πελάτη, τον Ρούμπεν Κουλακόφσκι. Λέγεται ότι είχε παραγγείλει ένα σάντουιτς με μοσχάρι και ξινολάχανο στο ξενοδοχείο Blackstone, στην Ομάχα. Όπως και νά’χει, ένα καλό reuben πρέπει να είναι γεμάτο και μάλιστα να ξεχειλίζει από υλικά.

Φτιάξτε το δικό σας ρώσικο dressing ή αγοράστε το από το κατάστημα. Αλλά φροντίστε να χρησιμοποιήσετε αρκετή ποσότητα. Λειτουργεί σαν την τέλεια «κόλλα» για να κολλήσετε αυτό το επικό σάντουιτς. Το reuben είναι πραγματικά κλασικό…και για έναν πολύ καλό λόγο. Τα συνήθη συστατικά είναι: corned beef, ελβετικό τυρί, ξινολάχανο και ρωσικό dressing. Χρησιμοποιείται πάντα ψωμί σίκαλης και συνήθως ψήνεται στη σχάρα. Το αρχικό σάντουιτς λέγεται ότι δημιουργήθηκε στις αρχές του 1900!

Συστατικά για σάντουιτς reuben

  • 8 φέτες ψωμί σίκαλης
  • 4 κ.σ. βούτυρο, μαλακωμένο
  • 1/4 γ. ρώσικο dressing
  • 8 φέτες ελβετικό τυρί
  • 350 γρ. corned beef
  • ξυνολάχανο

Για το ρωσικό dressing

  • 1/2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 3 κ.σ. κέτσαπ
  • 2 κ.σ. χρένο
  • 2 κουτ. σάλτσα Worcestershire
  • 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 κουτ. πάπρικα
  • Αλάτι kosher
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής

Βουτυρώνουμε τη μία πλευρά κάθε φέτας ψωμιού. Από την πλευρά που δεν έχει βούτυρο, απλώστε σε κάθε φέτα ρωσικό dressing. Από πάνω τοποθετήστε το μισό από τις φέτες με τυρί, κορν μοσχάρι και ξινολάχανο. Καλύψτε κάθε σάντουιτς με τις υπόλοιπες φέτες, με την πλευρά του ντρέσινγκ προς τα κάτω. Ζεσταίνουμε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τοποθετήστε ένα σάντουιτς στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει και να λιώσει το τυρί, 3 λεπτά ανά πλευρά.

Για το ρώσικο dressing, τα πράγματα είναι απλά. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τη μαγιονέζα, το κέτσαπ, το χρένο, το Worcestershire, τη ζάχαρη και την πάπρικα μέχρι να ενωθούν. Αλατοπιπερώστε κατά το δοκούν και απολαύστε. Όπως αναφέρθηκε, ακόμη και το dressing Thousand Islands αποτελεί καλή εναλλακτική. Ωστόσο, η homemade έκδοση υπερέχει στα σημεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ετοιμάστε πάστα ελιάς με αμύγδαλο και απογειώστε κάθε πιάτο

Μοσχάρι au jus: Τι σημαίνει au jus ως τεχνική και πού το χρησιμοποιούμε

Πώς θα αποφύγετε τα junk food που σας τραβούν σαν μαγνήτης

Ιδέες για γευστικά ταπεράκια με αρκετή πρωτεΐνη για το γραφείο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon