Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ραβέντι αμύγδαλο πίτα: Μια γευστική πίτα που σίγουρα δεν έχετε ξαναφάει ποτέ

Ραβέντι αμύγδαλο πίτα: Μια γευστική πίτα που σίγουρα δεν έχετε ξαναφάει ποτέ

Ραβέντι αμύγδαλο πίτα: Η συνταγή που ακολουθεί έχει ως βασικά συστατικά της το ραβέντι και το αμύγδαλο και η σχετικά εύκολη παρασκευή της θα σας κάνει να το αγαπήσετε ακόμη πιο πολύ, φτιάχνοντας μια ροζ πίτα που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει ποτέ.


Το ραβέντι είναι ένα λαχανικό που παρόλο που δεν είναι πολύ γνωστό, αγωνίζεται να βρει την θέση του σε έναν κόσμο που δεν είναι ακόμα προετοιμασμένος γι’ αυτό. Αν κάπου το έχετε ακούσει αλλά δεν το έχετε δοκιμάσει, πρέπει να ξέρετε ότι όταν του προσθέσετε τη σωστή ποσότητα ζάχαρης και το μαγειρέψετε μέχρι να μαλακώσει, τότε είναι ικανό να κατακτήσει τον τίτλο του πιο νόστιμου λαχανικού. Ανταγωνίζεται για τον τίτλο του πιο νόστιμου φρούτου. Εκτός από την υπέροχη γεύση του έχει και ένα ροζ χρώμα, που αν καταφέρετε να το διατηρήσετε με το μαγείρεμα, τότε θα ζωγραφίζετε με τα φαγητά σας. Η συνταγή που ακολουθεί έχει ως βασικά συστατικά της το ραβέντι και το αμύγδαλο και η σχετικά εύκολη παρασκευή της θα σας κάνει να το αγαπήσετε ακόμη πιο πολύ.

Για την παρασκευή της θα χρειαστείτε:

  • 1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • αλεύρι σκέτο, για πασπάλισμα
  • 1/4 του φλιτζανιού αμυγδαλόπαστα
  • 1 κιλό ραβέντι, με τα φύλλα κομμένα στη μέση αρχικά και μετά σταυρωτά σε κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • Παγωτό βανίλια για σερβίρισμα
  • 1 1/4 φλιτζάνι απλό αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 140 γρ. βούτυρο κρύο ανάλατο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο

Οδηγίες:

Η μέθοδος για να το μαγειρέψετε είναι απλή και θα χρειαστείτε ένα μεγάλο μπολ για να χτυπήσετε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι μαζί. Προσθέτουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στο μείγμα με το αλεύρι. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, τρίψτε το βούτυρο με τα δάχτυλά σας, ανακατεύοντάς το στο αλεύρι, δημιουργώντας βουτυρώδη κομμάτια και ρίξτε το σε μια επιφάνεια εργασίας. Βάλτε το ξύδι με 2 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό και περιχύστε το πάνω από το μείγμα του αλευριού. Περάστε τα δάχτυλά σας μέσα από το μείγμα για να κατανείμετε ομοιόμορφα το νερό στο αλεύρι μέχρι να αρχίσει να ενώνεται η ζύμη. Ζυμώστε μερικές φορές ακόμα και μόλις γίνει μια δασύτριχη μάζα ζύμης το τυλίγετε σε πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C.

 

Χτυπήστε το αυγό με 1 κουταλάκι του γλυκού νερό και αφήστε το στην άκρη. Απλώστε τη ζύμη της πίτας σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια με στρογγυλή διάμετρο. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ισιώστε μεγάλα κομμάτια αμυγδαλόπαστας ανάμεσα στις παλάμες σας μέχρι να γίνουν λεπτά και τοποθετήστε τα πάνω από τη ζύμη. Τοποθετήστε τα κομμάτια ραβέντι πάνω από την αμυγδαλόπαστα, απλά βάλτε τα δίπλα στο άλλο μέχρι να καλυφθεί εντελώς. Αλείψτε την άκρη της ζύμης με το αυγό και πασπαλίστε το όλο με ζάχαρη άχνη, ρίχνοντας το μεγαλύτερο μέρος της πάνω στο ραβέντι. Έπειτα ψήστε μέχρι να ροδίσει η κρούστα 50-60 λεπτά. Απολαύστε ένα καταπληκτικό γλυκό φτιαγμένο από το νοστιμότερο λαχανικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Χειμωνιάτικο κέικ με μήλο και αμύγδαλα

Κρέπες με αμύγδαλα, αβοκάντο και φρούτα!

Μοσχομυριστοί κουραμπιέδες για να μοσχοβολίσει Χριστούγεννα παντού

Μια απλή και πεντανόστιμη συνταγή με μπρόκολο και αμύγδαλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon