Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ραβέντι αμύγδαλο πίτα: Μια γευστική πίτα που σίγουρα δεν έχετε ξαναφάει ποτέ

Ραβέντι αμύγδαλο πίτα: Μια γευστική πίτα που σίγουρα δεν έχετε ξαναφάει ποτέ

Ραβέντι αμύγδαλο πίτα: Η συνταγή που ακολουθεί έχει ως βασικά συστατικά της το ραβέντι και το αμύγδαλο και η σχετικά εύκολη παρασκευή της θα σας κάνει να το αγαπήσετε ακόμη πιο πολύ, φτιάχνοντας μια ροζ πίτα που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει ποτέ.

Το ραβέντι είναι ένα λαχανικό που παρόλο που δεν είναι πολύ γνωστό, αγωνίζεται να βρει την θέση του σε έναν κόσμο που δεν είναι ακόμα προετοιμασμένος γι’ αυτό. Αν κάπου το έχετε ακούσει αλλά δεν το έχετε δοκιμάσει, πρέπει να ξέρετε ότι όταν του προσθέσετε τη σωστή ποσότητα ζάχαρης και το μαγειρέψετε μέχρι να μαλακώσει, τότε είναι ικανό να κατακτήσει τον τίτλο του πιο νόστιμου λαχανικού. Ανταγωνίζεται για τον τίτλο του πιο νόστιμου φρούτου. Εκτός από την υπέροχη γεύση του έχει και ένα ροζ χρώμα, που αν καταφέρετε να το διατηρήσετε με το μαγείρεμα, τότε θα ζωγραφίζετε με τα φαγητά σας. Η συνταγή που ακολουθεί έχει ως βασικά συστατικά της το ραβέντι και το αμύγδαλο και η σχετικά εύκολη παρασκευή της θα σας κάνει να το αγαπήσετε ακόμη πιο πολύ.

Για την παρασκευή της θα χρειαστείτε:

  • 1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • αλεύρι σκέτο, για πασπάλισμα
  • 1/4 του φλιτζανιού αμυγδαλόπαστα
  • 1 κιλό ραβέντι, με τα φύλλα κομμένα στη μέση αρχικά και μετά σταυρωτά σε κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • Παγωτό βανίλια για σερβίρισμα
  • 1 1/4 φλιτζάνι απλό αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 140 γρ. βούτυρο κρύο ανάλατο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο

Οδηγίες:

Η μέθοδος για να το μαγειρέψετε είναι απλή και θα χρειαστείτε ένα μεγάλο μπολ για να χτυπήσετε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι μαζί. Προσθέτουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στο μείγμα με το αλεύρι. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, τρίψτε το βούτυρο με τα δάχτυλά σας, ανακατεύοντάς το στο αλεύρι, δημιουργώντας βουτυρώδη κομμάτια και ρίξτε το σε μια επιφάνεια εργασίας. Βάλτε το ξύδι με 2 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό και περιχύστε το πάνω από το μείγμα του αλευριού. Περάστε τα δάχτυλά σας μέσα από το μείγμα για να κατανείμετε ομοιόμορφα το νερό στο αλεύρι μέχρι να αρχίσει να ενώνεται η ζύμη. Ζυμώστε μερικές φορές ακόμα και μόλις γίνει μια δασύτριχη μάζα ζύμης το τυλίγετε σε πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C.

 

Χτυπήστε το αυγό με 1 κουταλάκι του γλυκού νερό και αφήστε το στην άκρη. Απλώστε τη ζύμη της πίτας σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια με στρογγυλή διάμετρο. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ισιώστε μεγάλα κομμάτια αμυγδαλόπαστας ανάμεσα στις παλάμες σας μέχρι να γίνουν λεπτά και τοποθετήστε τα πάνω από τη ζύμη. Τοποθετήστε τα κομμάτια ραβέντι πάνω από την αμυγδαλόπαστα, απλά βάλτε τα δίπλα στο άλλο μέχρι να καλυφθεί εντελώς. Αλείψτε την άκρη της ζύμης με το αυγό και πασπαλίστε το όλο με ζάχαρη άχνη, ρίχνοντας το μεγαλύτερο μέρος της πάνω στο ραβέντι. Έπειτα ψήστε μέχρι να ροδίσει η κρούστα 50-60 λεπτά. Απολαύστε ένα καταπληκτικό γλυκό φτιαγμένο από το νοστιμότερο λαχανικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Χειμωνιάτικο κέικ με μήλο και αμύγδαλα

Κρέπες με αμύγδαλα, αβοκάντο και φρούτα!

Μοσχομυριστοί κουραμπιέδες για να μοσχοβολίσει Χριστούγεννα παντού

Μια απλή και πεντανόστιμη συνταγή με μπρόκολο και αμύγδαλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Απόλαυστικό σπιτικό burger με αγνά υλικά

Σπιτικό Burger: Τα σπιτικά μπέργκερ είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα νόστιμο γεύμα που μπορείς να προσαρμόσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου. Είναι εύκολα στην παρασκευή τους

Aυτά είναι τα πιο θρεπτικά πρωινά γεύματα για τα παιδιά σας

Πρωινό παιδιά: Ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό είναι σημαντικό για την ανάπτυξη και την ευεξία των παιδιών. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες επιλογές πρωινού για παιδιά που παρέχουν ενέργεια

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Close Icon