Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ραβέντι αμύγδαλο πίτα: Μια γευστική πίτα που σίγουρα δεν έχετε ξαναφάει ποτέ

Ραβέντι αμύγδαλο πίτα: Μια γευστική πίτα που σίγουρα δεν έχετε ξαναφάει ποτέ

Ραβέντι αμύγδαλο πίτα: Η συνταγή που ακολουθεί έχει ως βασικά συστατικά της το ραβέντι και το αμύγδαλο και η σχετικά εύκολη παρασκευή της θα σας κάνει να το αγαπήσετε ακόμη πιο πολύ, φτιάχνοντας μια ροζ πίτα που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει ποτέ.


Το ραβέντι είναι ένα λαχανικό που παρόλο που δεν είναι πολύ γνωστό, αγωνίζεται να βρει την θέση του σε έναν κόσμο που δεν είναι ακόμα προετοιμασμένος γι’ αυτό. Αν κάπου το έχετε ακούσει αλλά δεν το έχετε δοκιμάσει, πρέπει να ξέρετε ότι όταν του προσθέσετε τη σωστή ποσότητα ζάχαρης και το μαγειρέψετε μέχρι να μαλακώσει, τότε είναι ικανό να κατακτήσει τον τίτλο του πιο νόστιμου λαχανικού. Ανταγωνίζεται για τον τίτλο του πιο νόστιμου φρούτου. Εκτός από την υπέροχη γεύση του έχει και ένα ροζ χρώμα, που αν καταφέρετε να το διατηρήσετε με το μαγείρεμα, τότε θα ζωγραφίζετε με τα φαγητά σας. Η συνταγή που ακολουθεί έχει ως βασικά συστατικά της το ραβέντι και το αμύγδαλο και η σχετικά εύκολη παρασκευή της θα σας κάνει να το αγαπήσετε ακόμη πιο πολύ.

Για την παρασκευή της θα χρειαστείτε:

  • 1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • αλεύρι σκέτο, για πασπάλισμα
  • 1/4 του φλιτζανιού αμυγδαλόπαστα
  • 1 κιλό ραβέντι, με τα φύλλα κομμένα στη μέση αρχικά και μετά σταυρωτά σε κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • Παγωτό βανίλια για σερβίρισμα
  • 1 1/4 φλιτζάνι απλό αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 140 γρ. βούτυρο κρύο ανάλατο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο

Οδηγίες:

Η μέθοδος για να το μαγειρέψετε είναι απλή και θα χρειαστείτε ένα μεγάλο μπολ για να χτυπήσετε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι μαζί. Προσθέτουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στο μείγμα με το αλεύρι. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, τρίψτε το βούτυρο με τα δάχτυλά σας, ανακατεύοντάς το στο αλεύρι, δημιουργώντας βουτυρώδη κομμάτια και ρίξτε το σε μια επιφάνεια εργασίας. Βάλτε το ξύδι με 2 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό και περιχύστε το πάνω από το μείγμα του αλευριού. Περάστε τα δάχτυλά σας μέσα από το μείγμα για να κατανείμετε ομοιόμορφα το νερό στο αλεύρι μέχρι να αρχίσει να ενώνεται η ζύμη. Ζυμώστε μερικές φορές ακόμα και μόλις γίνει μια δασύτριχη μάζα ζύμης το τυλίγετε σε πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C.

 

Χτυπήστε το αυγό με 1 κουταλάκι του γλυκού νερό και αφήστε το στην άκρη. Απλώστε τη ζύμη της πίτας σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια με στρογγυλή διάμετρο. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ισιώστε μεγάλα κομμάτια αμυγδαλόπαστας ανάμεσα στις παλάμες σας μέχρι να γίνουν λεπτά και τοποθετήστε τα πάνω από τη ζύμη. Τοποθετήστε τα κομμάτια ραβέντι πάνω από την αμυγδαλόπαστα, απλά βάλτε τα δίπλα στο άλλο μέχρι να καλυφθεί εντελώς. Αλείψτε την άκρη της ζύμης με το αυγό και πασπαλίστε το όλο με ζάχαρη άχνη, ρίχνοντας το μεγαλύτερο μέρος της πάνω στο ραβέντι. Έπειτα ψήστε μέχρι να ροδίσει η κρούστα 50-60 λεπτά. Απολαύστε ένα καταπληκτικό γλυκό φτιαγμένο από το νοστιμότερο λαχανικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Χειμωνιάτικο κέικ με μήλο και αμύγδαλα

Κρέπες με αμύγδαλα, αβοκάντο και φρούτα!

Μοσχομυριστοί κουραμπιέδες για να μοσχοβολίσει Χριστούγεννα παντού

Μια απλή και πεντανόστιμη συνταγή με μπρόκολο και αμύγδαλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon