Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ραβέντι αμύγδαλο πίτα: Μια γευστική πίτα που σίγουρα δεν έχετε ξαναφάει ποτέ

Ραβέντι αμύγδαλο πίτα: Μια γευστική πίτα που σίγουρα δεν έχετε ξαναφάει ποτέ

Ραβέντι αμύγδαλο πίτα: Η συνταγή που ακολουθεί έχει ως βασικά συστατικά της το ραβέντι και το αμύγδαλο και η σχετικά εύκολη παρασκευή της θα σας κάνει να το αγαπήσετε ακόμη πιο πολύ, φτιάχνοντας μια ροζ πίτα που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει ποτέ.



Το ραβέντι είναι ένα λαχανικό που παρόλο που δεν είναι πολύ γνωστό, αγωνίζεται να βρει την θέση του σε έναν κόσμο που δεν είναι ακόμα προετοιμασμένος γι’ αυτό. Αν κάπου το έχετε ακούσει αλλά δεν το έχετε δοκιμάσει, πρέπει να ξέρετε ότι όταν του προσθέσετε τη σωστή ποσότητα ζάχαρης και το μαγειρέψετε μέχρι να μαλακώσει, τότε είναι ικανό να κατακτήσει τον τίτλο του πιο νόστιμου λαχανικού. Ανταγωνίζεται για τον τίτλο του πιο νόστιμου φρούτου. Εκτός από την υπέροχη γεύση του έχει και ένα ροζ χρώμα, που αν καταφέρετε να το διατηρήσετε με το μαγείρεμα, τότε θα ζωγραφίζετε με τα φαγητά σας. Η συνταγή που ακολουθεί έχει ως βασικά συστατικά της το ραβέντι και το αμύγδαλο και η σχετικά εύκολη παρασκευή της θα σας κάνει να το αγαπήσετε ακόμη πιο πολύ.


Για την παρασκευή της θα χρειαστείτε:

  • 1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • αλεύρι σκέτο, για πασπάλισμα
  • 1/4 του φλιτζανιού αμυγδαλόπαστα
  • 1 κιλό ραβέντι, με τα φύλλα κομμένα στη μέση αρχικά και μετά σταυρωτά σε κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • Παγωτό βανίλια για σερβίρισμα
  • 1 1/4 φλιτζάνι απλό αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 140 γρ. βούτυρο κρύο ανάλατο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο

Οδηγίες:

Η μέθοδος για να το μαγειρέψετε είναι απλή και θα χρειαστείτε ένα μεγάλο μπολ για να χτυπήσετε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι μαζί. Προσθέτουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στο μείγμα με το αλεύρι. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, τρίψτε το βούτυρο με τα δάχτυλά σας, ανακατεύοντάς το στο αλεύρι, δημιουργώντας βουτυρώδη κομμάτια και ρίξτε το σε μια επιφάνεια εργασίας. Βάλτε το ξύδι με 2 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό και περιχύστε το πάνω από το μείγμα του αλευριού. Περάστε τα δάχτυλά σας μέσα από το μείγμα για να κατανείμετε ομοιόμορφα το νερό στο αλεύρι μέχρι να αρχίσει να ενώνεται η ζύμη. Ζυμώστε μερικές φορές ακόμα και μόλις γίνει μια δασύτριχη μάζα ζύμης το τυλίγετε σε πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C.

 

Χτυπήστε το αυγό με 1 κουταλάκι του γλυκού νερό και αφήστε το στην άκρη. Απλώστε τη ζύμη της πίτας σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια με στρογγυλή διάμετρο. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ισιώστε μεγάλα κομμάτια αμυγδαλόπαστας ανάμεσα στις παλάμες σας μέχρι να γίνουν λεπτά και τοποθετήστε τα πάνω από τη ζύμη. Τοποθετήστε τα κομμάτια ραβέντι πάνω από την αμυγδαλόπαστα, απλά βάλτε τα δίπλα στο άλλο μέχρι να καλυφθεί εντελώς. Αλείψτε την άκρη της ζύμης με το αυγό και πασπαλίστε το όλο με ζάχαρη άχνη, ρίχνοντας το μεγαλύτερο μέρος της πάνω στο ραβέντι. Έπειτα ψήστε μέχρι να ροδίσει η κρούστα 50-60 λεπτά. Απολαύστε ένα καταπληκτικό γλυκό φτιαγμένο από το νοστιμότερο λαχανικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Χειμωνιάτικο κέικ με μήλο και αμύγδαλα

Κρέπες με αμύγδαλα, αβοκάντο και φρούτα!

Μοσχομυριστοί κουραμπιέδες για να μοσχοβολίσει Χριστούγεννα παντού

Μια απλή και πεντανόστιμη συνταγή με μπρόκολο και αμύγδαλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Close Icon