Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ράμεν με κοτόπουλο: Μια εύκολη συνταγή για την πιο ζεστή χειμωνιάτικη απόλαυση

Ράμεν με κοτόπουλο: Μια εύκολη συνταγή για την πιο ζεστή χειμωνιάτικη απόλαυση

Ράμεν με κοτόπουλο: Αν θέλετε να απολαύσετε μια σούπα με ζυμαρικά και κοτόπουλο με πλούσια γεύση, τότε το ράμεν είναι μια εξαιρετική επιλογή που θα σας ζεστάνει μοναδικά.

Ο καιρός χειμωνιάζει κι εσύ, κάθε μέρα που περνά, θέλεις να τρως όλο και πιο ζεστά φαγητά! Το Ράμεν είναι η τέλεια επιλογή!!! Το ράμεν είναι ένα είδος ιαπωνικής σούπας με νούντλς σιταριού. Μπορεί να σερβιριστεί σε ζωμό κρέατος (μοσχαριού ,κοτόπουλου) ή σε ζωμό ψαριού. Συνήθως συνοδεύεται με σάλτσα σόγιας, χοιρινό κρέας ή φύκια. Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο σαν πιάτο, αλλά σου εξασφαλίζει όλες τις βιταμίνες και τις πρωτεΐνες που χρειάζεται ο οργανισμός σου τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Η συνταγή που θα διαβάσεις στη συνέχεια, θα έχει ως συνοδευτικό κρέας το κοτόπουλο, το οποίο είναι πιο εύκολο στη παρασκευή του από το μοσχάρι.

Υλικά συνταγής:

  • 2 στήθος κοτόπουλο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γλ. τζίντζερ τριμμένο
  • 2 κ. γλ. σκόρδο τριμμένο
  • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ. σ. μίριν
  • 4 κούπες από ζωμό κοτόπουλο
  • ½ κούπα αποξηραμένα μανιτάρια
  • 2 κ. γλ. θαλασσινό αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • ½ κρεμμυδάκι κομμένο
  • 2 πακέτα ράμεν νουντλς

Εκτέλεση συνταγής:

  1. Προετοίμασε το κοτόπουλο: Προθέρμανε τον φούρνο στους 190 ℃ και αλατοπιπέρωσε το κοτόπουλο.
  2. Λιώσε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι κατάλληλο για φούρνο σε μέτρια φωτιά: Πρόσθεσε το κοτόπουλο με την πέτσα προς τα κάτω και μαγείρεψέ το μέχρι να ροδίσει η πέτσα, περίπου 5-7 λεπτά. Αναποδογύρισε το κοτόπουλο και ψήσε για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  3. Μετάφερε το τηγάνι στο φούρνο κι άσε το για 15-20 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
  4. Προετοίμασε τον ζωμό για το ράμεν: Ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γυαλίσει. Πρόσθεσε το σκόρδο και το τζίντζερ και μαγείρεψε για λίγα λεπτά μέχρι να  μαλακώσουν. Πρόσθεσε τη σάλτσα σόγιας και το mirin και ανακάτεψέ τα μέχρι να ενωθούν. Ανακάτεψέ τα και περίμενε για άλλο ένα λεπτό.
  5. Πρόσθεσε τον ζωμό, σκέπασέ το κι άφησέ το να βράσει: Αφαίρεσε το καπάκι και άφησέ το να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Μετά πρόσθεσε τα αποξηραμένα μανιτάρια. Άφησέ το να σιγοβράσει για άλλα 10 λεπτά και αλατοπιπέρωσε για γεύση.
  6. Φτιάξε τα αυγά: Γέμισε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό ώστε να καλύψει τα αυγά και άφησέ τα να βράσουν. Πίεσε απαλά τα αυγά στο βραστό νερό και άφησέ τα να σιγοβράσουν για 7 με 8 λεπτά.
  7. Γέμισε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό: Μετάφερε τα αυγά σε παγωμένο νερό για να σταματήσεις τη διαδικασία μαγειρέματος. Περίμενε μέχρι να κρυώσει αρκετά. Στη συνέχεια, αφαιρείς προσεκτικά το κέλυφος και κόβεις το αυγό στη μέση, κατά μήκος. Το αφήνεις στην άκρη.
  8. Συναρμολόγηση πιάτων: Ψιλόκοψε τα κρεμμύδια και κόψε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες. Άφησέ τα στην άκρη. Όταν βράσουν τα αυγά, πρόσθεσε τα ράμεν νουντλς σε βραστό νερό.
  9. Μαγείρεψέ τα για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν κι, έπειτα , χώρεσε τα νουντλς σε δύο μεγάλα μπολ. Πρόσθεσε το κοτόπουλο σε φέτες και το ζωμό ράμεν. Συμπλήρωσε το φρέσκο ​​κρεμμύδι και το μαλακό βραστό αυγό.
  10. Σέρβιρε αμέσως και καλή χειμωνιάτικη απόλαυση.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Παγωμένο κέικ crumble λευκής σοκολάτας

Makhana Matar Curry: Ένας θησαυρός της ινδικής γαστρονομίας στο πιάτο σας

Καλύψτε την πρωτεΐνη σας καθημερινά με ένα γευστικό quiche στον φούρνο

Σούσι από τα βάθη της ανατολής στον σύγχρονο δυτικό κόσμο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon