Ράμεν με κοτόπουλο: Αν θέλετε να απολαύσετε μια σούπα με ζυμαρικά και κοτόπουλο με πλούσια γεύση, τότε το ράμεν είναι μια εξαιρετική επιλογή που θα σας ζεστάνει μοναδικά.
Ο καιρός χειμωνιάζει κι εσύ, κάθε μέρα που περνά, θέλεις να τρως όλο και πιο ζεστά φαγητά! Το Ράμεν είναι η τέλεια επιλογή!!! Το ράμεν είναι ένα είδος ιαπωνικής σούπας με νούντλς σιταριού. Μπορεί να σερβιριστεί σε ζωμό κρέατος (μοσχαριού ,κοτόπουλου) ή σε ζωμό ψαριού. Συνήθως συνοδεύεται με σάλτσα σόγιας, χοιρινό κρέας ή φύκια. Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο σαν πιάτο, αλλά σου εξασφαλίζει όλες τις βιταμίνες και τις πρωτεΐνες που χρειάζεται ο οργανισμός σου τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Η συνταγή που θα διαβάσεις στη συνέχεια, θα έχει ως συνοδευτικό κρέας το κοτόπουλο, το οποίο είναι πιο εύκολο στη παρασκευή του από το μοσχάρι.
Υλικά συνταγής:
- 2 στήθος κοτόπουλο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.γλ. τζίντζερ τριμμένο
- 2 κ. γλ. σκόρδο τριμμένο
- 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 2 κ. σ. μίριν
- 4 κούπες από ζωμό κοτόπουλο
- ½ κούπα αποξηραμένα μανιτάρια
- 2 κ. γλ. θαλασσινό αλάτι
- 2 μεγάλα αυγά
- ½ κρεμμυδάκι κομμένο
- 2 πακέτα ράμεν νουντλς
Εκτέλεση συνταγής:
- Προετοίμασε το κοτόπουλο: Προθέρμανε τον φούρνο στους 190 ℃ και αλατοπιπέρωσε το κοτόπουλο.
- Λιώσε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι κατάλληλο για φούρνο σε μέτρια φωτιά: Πρόσθεσε το κοτόπουλο με την πέτσα προς τα κάτω και μαγείρεψέ το μέχρι να ροδίσει η πέτσα, περίπου 5-7 λεπτά. Αναποδογύρισε το κοτόπουλο και ψήσε για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Μετάφερε το τηγάνι στο φούρνο κι άσε το για 15-20 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
- Προετοίμασε τον ζωμό για το ράμεν: Ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γυαλίσει. Πρόσθεσε το σκόρδο και το τζίντζερ και μαγείρεψε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Πρόσθεσε τη σάλτσα σόγιας και το mirin και ανακάτεψέ τα μέχρι να ενωθούν. Ανακάτεψέ τα και περίμενε για άλλο ένα λεπτό.
- Πρόσθεσε τον ζωμό, σκέπασέ το κι άφησέ το να βράσει: Αφαίρεσε το καπάκι και άφησέ το να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Μετά πρόσθεσε τα αποξηραμένα μανιτάρια. Άφησέ το να σιγοβράσει για άλλα 10 λεπτά και αλατοπιπέρωσε για γεύση.
- Φτιάξε τα αυγά: Γέμισε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό ώστε να καλύψει τα αυγά και άφησέ τα να βράσουν. Πίεσε απαλά τα αυγά στο βραστό νερό και άφησέ τα να σιγοβράσουν για 7 με 8 λεπτά.
- Γέμισε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό: Μετάφερε τα αυγά σε παγωμένο νερό για να σταματήσεις τη διαδικασία μαγειρέματος. Περίμενε μέχρι να κρυώσει αρκετά. Στη συνέχεια, αφαιρείς προσεκτικά το κέλυφος και κόβεις το αυγό στη μέση, κατά μήκος. Το αφήνεις στην άκρη.
- Συναρμολόγηση πιάτων: Ψιλόκοψε τα κρεμμύδια και κόψε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες. Άφησέ τα στην άκρη. Όταν βράσουν τα αυγά, πρόσθεσε τα ράμεν νουντλς σε βραστό νερό.
- Μαγείρεψέ τα για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν κι, έπειτα , χώρεσε τα νουντλς σε δύο μεγάλα μπολ. Πρόσθεσε το κοτόπουλο σε φέτες και το ζωμό ράμεν. Συμπλήρωσε το φρέσκο κρεμμύδι και το μαλακό βραστό αυγό.
- Σέρβιρε αμέσως και καλή χειμωνιάτικη απόλαυση.
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube