Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ράμεν με κοτόπουλο: Μια εύκολη συνταγή για την πιο ζεστή χειμωνιάτικη απόλαυση

Ράμεν με κοτόπουλο: Μια εύκολη συνταγή για την πιο ζεστή χειμωνιάτικη απόλαυση

Ράμεν με κοτόπουλο: Αν θέλετε να απολαύσετε μια σούπα με ζυμαρικά και κοτόπουλο με πλούσια γεύση, τότε το ράμεν είναι μια εξαιρετική επιλογή που θα σας ζεστάνει μοναδικά.



Ο καιρός χειμωνιάζει κι εσύ, κάθε μέρα που περνά, θέλεις να τρως όλο και πιο ζεστά φαγητά! Το Ράμεν είναι η τέλεια επιλογή!!! Το ράμεν είναι ένα είδος ιαπωνικής σούπας με νούντλς σιταριού. Μπορεί να σερβιριστεί σε ζωμό κρέατος (μοσχαριού ,κοτόπουλου) ή σε ζωμό ψαριού. Συνήθως συνοδεύεται με σάλτσα σόγιας, χοιρινό κρέας ή φύκια. Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο σαν πιάτο, αλλά σου εξασφαλίζει όλες τις βιταμίνες και τις πρωτεΐνες που χρειάζεται ο οργανισμός σου τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Η συνταγή που θα διαβάσεις στη συνέχεια, θα έχει ως συνοδευτικό κρέας το κοτόπουλο, το οποίο είναι πιο εύκολο στη παρασκευή του από το μοσχάρι.


Υλικά συνταγής:

  • 2 στήθος κοτόπουλο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γλ. τζίντζερ τριμμένο
  • 2 κ. γλ. σκόρδο τριμμένο
  • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ. σ. μίριν
  • 4 κούπες από ζωμό κοτόπουλο
  • ½ κούπα αποξηραμένα μανιτάρια
  • 2 κ. γλ. θαλασσινό αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • ½ κρεμμυδάκι κομμένο
  • 2 πακέτα ράμεν νουντλς

Εκτέλεση συνταγής:

  1. Προετοίμασε το κοτόπουλο: Προθέρμανε τον φούρνο στους 190 ℃ και αλατοπιπέρωσε το κοτόπουλο.
  2. Λιώσε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι κατάλληλο για φούρνο σε μέτρια φωτιά: Πρόσθεσε το κοτόπουλο με την πέτσα προς τα κάτω και μαγείρεψέ το μέχρι να ροδίσει η πέτσα, περίπου 5-7 λεπτά. Αναποδογύρισε το κοτόπουλο και ψήσε για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  3. Μετάφερε το τηγάνι στο φούρνο κι άσε το για 15-20 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
  4. Προετοίμασε τον ζωμό για το ράμεν: Ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γυαλίσει. Πρόσθεσε το σκόρδο και το τζίντζερ και μαγείρεψε για λίγα λεπτά μέχρι να  μαλακώσουν. Πρόσθεσε τη σάλτσα σόγιας και το mirin και ανακάτεψέ τα μέχρι να ενωθούν. Ανακάτεψέ τα και περίμενε για άλλο ένα λεπτό.
  5. Πρόσθεσε τον ζωμό, σκέπασέ το κι άφησέ το να βράσει: Αφαίρεσε το καπάκι και άφησέ το να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Μετά πρόσθεσε τα αποξηραμένα μανιτάρια. Άφησέ το να σιγοβράσει για άλλα 10 λεπτά και αλατοπιπέρωσε για γεύση.
  6. Φτιάξε τα αυγά: Γέμισε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό ώστε να καλύψει τα αυγά και άφησέ τα να βράσουν. Πίεσε απαλά τα αυγά στο βραστό νερό και άφησέ τα να σιγοβράσουν για 7 με 8 λεπτά.
  7. Γέμισε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό: Μετάφερε τα αυγά σε παγωμένο νερό για να σταματήσεις τη διαδικασία μαγειρέματος. Περίμενε μέχρι να κρυώσει αρκετά. Στη συνέχεια, αφαιρείς προσεκτικά το κέλυφος και κόβεις το αυγό στη μέση, κατά μήκος. Το αφήνεις στην άκρη.
  8. Συναρμολόγηση πιάτων: Ψιλόκοψε τα κρεμμύδια και κόψε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες. Άφησέ τα στην άκρη. Όταν βράσουν τα αυγά, πρόσθεσε τα ράμεν νουντλς σε βραστό νερό.
  9. Μαγείρεψέ τα για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν κι, έπειτα , χώρεσε τα νουντλς σε δύο μεγάλα μπολ. Πρόσθεσε το κοτόπουλο σε φέτες και το ζωμό ράμεν. Συμπλήρωσε το φρέσκο ​​κρεμμύδι και το μαλακό βραστό αυγό.
  10. Σέρβιρε αμέσως και καλή χειμωνιάτικη απόλαυση.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Παγωμένο κέικ crumble λευκής σοκολάτας

Makhana Matar Curry: Ένας θησαυρός της ινδικής γαστρονομίας στο πιάτο σας

Καλύψτε την πρωτεΐνη σας καθημερινά με ένα γευστικό quiche στον φούρνο

Σούσι από τα βάθη της ανατολής στον σύγχρονο δυτικό κόσμο

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon