Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ραγού με κολοκυθάκια: Ένα κλασικό πιάτο γεμάτο γεύση για να ξεκινήσει όμορφα η εβδομάδα

Ραγού με κολοκυθάκια: Ένα κλασικό πιάτο γεμάτο γεύση για να ξεκινήσει όμορφα η εβδομάδα

Ραγού με κολοκυθάκια: Το ραγού με κολοκυθάκια, είναι ένα φαγητό, που θα ευχαριστήσει και τους πιο απαιτητικούς γευστικούς κάλυκες. Είναι επίσης αρκετά θρεπτικό, καθώς συνδυάζει τις ιδιότητες του βόειου κρέατος με εκείνες των λαχανικών.



Είναι ένας διαρκής πονοκέφαλος η ανεύρεση του κατάλληλου πιάτου που θα ικανοποιήσει ολόκληρη την οικογένεια. Αν αναρωτιέστε τι να μαγειρέψετε σήμερα κι έχετε λίγο μοσχάρι στο ψυγείο ή στην κατάψυξη, σας έχουμε την κατάλληλη συνταγή. Το ραγού με κολοκυθάκια, είναι ένα φαγητό, που θα ευχαριστήσει και τους πιο απαιτητικούς γευστικούς κάλυκες. Είναι επίσης αρκετά θρεπτικό, καθώς συνδυάζει τις ιδιότητες του βόειου κρέατος με εκείνες των λαχανικών. Επομένως, ένα από τα γεύματα της εβδομάδας μπορεί να είναι γευστικό και υγιεινό την ίδια στιγμή. Ακόμη καλύτερα, μπορείτε να πείσετε και τα μικρά σας να δοκιμάσουν, ακόμη και αν δεν λατρεύουν τα λαχανικά.


Για να το φτιάξετε, θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:

  • 500-700 γρ. μοσχάρι (κατά προτίμηση σπάλα)
  • 450 γρ. κολοκυθάκια
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 800 ml ζωμό βοδινού
  • 20 γρ. πελτέ
  • 80 γρ. κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
  • 20 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. τοματακι κονκασέ
  • Λίγο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • Λίγο θυμάρι
  • Λίγο πράσο (ψιλοκομμένο)
  • Λίγο μπαχάρι
  • Λίγο κανέλα

Εκτέλεση:

  • Κόβουμε το κρέας σε κύβους
  • Βάζουμε το μισό λάδι να κάψει και σωτάρουμε το κρέας
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλεύρι και τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά
  • Το αφήνουμε για 2 λεπτά και έπειτα το σβήνουμε με το κρασί
  • Προσθέτουμε την τομάτα, το ζωμό, τον μαϊντανό, το πράσο και τα μπαχαρικά
  • Αφού βράσει για 15 περίπου λεπτά, σκεπάζουμε το σκεύος και το βάζουμε στο φούρνο
  • Το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να μαλακώσει το κρέας
  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες, τα σωτάρουμε στο υπόλοιπο λάδι
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα με τα κολοκυθάκια το κρέας με το ζωμό του και το βράζουμε για περίπου 15 λεπτά ακόμα

Έτοιμο το ραγού μας. Σερβίρουμε στα πιάτα και το αφήνουμε να «κάτσει» για 5 λεπτά πριν ξεκινήσουμε να τρώμε. Υπέροχο; Είναι από τις ωραιότερες συνταγές με μοσχάρι και κολοκυθάκια. Ίσως όχι η πιο εύκολη, αλλά σίγουρα από τις πιο εύγευστες. Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε αυθεντικά Sloppy joes με μοσχαρίσιο κιμά και λαχταριστή σάλτσα

Μοσχαράκι γιουβέτσι στη χύτρα, το απόλυτο comfort food

Μοσχαρίσια μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο

Κάθε μαθητής στο Ηνωμένο Βασίλειο λατρεύει το Salisbury Steak

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon