Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ραγού με κολοκυθάκια: Ένα κλασικό πιάτο γεμάτο γεύση για να ξεκινήσει όμορφα η εβδομάδα

Ραγού με κολοκυθάκια: Ένα κλασικό πιάτο γεμάτο γεύση για να ξεκινήσει όμορφα η εβδομάδα

Ραγού με κολοκυθάκια: Το ραγού με κολοκυθάκια, είναι ένα φαγητό, που θα ευχαριστήσει και τους πιο απαιτητικούς γευστικούς κάλυκες. Είναι επίσης αρκετά θρεπτικό, καθώς συνδυάζει τις ιδιότητες του βόειου κρέατος με εκείνες των λαχανικών.


Είναι ένας διαρκής πονοκέφαλος η ανεύρεση του κατάλληλου πιάτου που θα ικανοποιήσει ολόκληρη την οικογένεια. Αν αναρωτιέστε τι να μαγειρέψετε σήμερα κι έχετε λίγο μοσχάρι στο ψυγείο ή στην κατάψυξη, σας έχουμε την κατάλληλη συνταγή. Το ραγού με κολοκυθάκια, είναι ένα φαγητό, που θα ευχαριστήσει και τους πιο απαιτητικούς γευστικούς κάλυκες. Είναι επίσης αρκετά θρεπτικό, καθώς συνδυάζει τις ιδιότητες του βόειου κρέατος με εκείνες των λαχανικών. Επομένως, ένα από τα γεύματα της εβδομάδας μπορεί να είναι γευστικό και υγιεινό την ίδια στιγμή. Ακόμη καλύτερα, μπορείτε να πείσετε και τα μικρά σας να δοκιμάσουν, ακόμη και αν δεν λατρεύουν τα λαχανικά.

Για να το φτιάξετε, θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:

  • 500-700 γρ. μοσχάρι (κατά προτίμηση σπάλα)
  • 450 γρ. κολοκυθάκια
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 800 ml ζωμό βοδινού
  • 20 γρ. πελτέ
  • 80 γρ. κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
  • 20 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. τοματακι κονκασέ
  • Λίγο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • Λίγο θυμάρι
  • Λίγο πράσο (ψιλοκομμένο)
  • Λίγο μπαχάρι
  • Λίγο κανέλα

Εκτέλεση:

  • Κόβουμε το κρέας σε κύβους
  • Βάζουμε το μισό λάδι να κάψει και σωτάρουμε το κρέας
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλεύρι και τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά
  • Το αφήνουμε για 2 λεπτά και έπειτα το σβήνουμε με το κρασί
  • Προσθέτουμε την τομάτα, το ζωμό, τον μαϊντανό, το πράσο και τα μπαχαρικά
  • Αφού βράσει για 15 περίπου λεπτά, σκεπάζουμε το σκεύος και το βάζουμε στο φούρνο
  • Το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να μαλακώσει το κρέας
  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες, τα σωτάρουμε στο υπόλοιπο λάδι
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα με τα κολοκυθάκια το κρέας με το ζωμό του και το βράζουμε για περίπου 15 λεπτά ακόμα

Έτοιμο το ραγού μας. Σερβίρουμε στα πιάτα και το αφήνουμε να «κάτσει» για 5 λεπτά πριν ξεκινήσουμε να τρώμε. Υπέροχο; Είναι από τις ωραιότερες συνταγές με μοσχάρι και κολοκυθάκια. Ίσως όχι η πιο εύκολη, αλλά σίγουρα από τις πιο εύγευστες. Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε αυθεντικά Sloppy joes με μοσχαρίσιο κιμά και λαχταριστή σάλτσα

Μοσχαράκι γιουβέτσι στη χύτρα, το απόλυτο comfort food

Μοσχαρίσια μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο

Κάθε μαθητής στο Ηνωμένο Βασίλειο λατρεύει το Salisbury Steak

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Close Icon