Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ραγού με κολοκυθάκια: Ένα κλασικό πιάτο γεμάτο γεύση για να ξεκινήσει όμορφα η εβδομάδα

Ραγού με κολοκυθάκια: Ένα κλασικό πιάτο γεμάτο γεύση για να ξεκινήσει όμορφα η εβδομάδα

Ραγού με κολοκυθάκια: Το ραγού με κολοκυθάκια, είναι ένα φαγητό, που θα ευχαριστήσει και τους πιο απαιτητικούς γευστικούς κάλυκες. Είναι επίσης αρκετά θρεπτικό, καθώς συνδυάζει τις ιδιότητες του βόειου κρέατος με εκείνες των λαχανικών.

Είναι ένας διαρκής πονοκέφαλος η ανεύρεση του κατάλληλου πιάτου που θα ικανοποιήσει ολόκληρη την οικογένεια. Αν αναρωτιέστε τι να μαγειρέψετε σήμερα κι έχετε λίγο μοσχάρι στο ψυγείο ή στην κατάψυξη, σας έχουμε την κατάλληλη συνταγή. Το ραγού με κολοκυθάκια, είναι ένα φαγητό, που θα ευχαριστήσει και τους πιο απαιτητικούς γευστικούς κάλυκες. Είναι επίσης αρκετά θρεπτικό, καθώς συνδυάζει τις ιδιότητες του βόειου κρέατος με εκείνες των λαχανικών. Επομένως, ένα από τα γεύματα της εβδομάδας μπορεί να είναι γευστικό και υγιεινό την ίδια στιγμή. Ακόμη καλύτερα, μπορείτε να πείσετε και τα μικρά σας να δοκιμάσουν, ακόμη και αν δεν λατρεύουν τα λαχανικά.

Για να το φτιάξετε, θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:

  • 500-700 γρ. μοσχάρι (κατά προτίμηση σπάλα)
  • 450 γρ. κολοκυθάκια
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 800 ml ζωμό βοδινού
  • 20 γρ. πελτέ
  • 80 γρ. κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
  • 20 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. τοματακι κονκασέ
  • Λίγο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • Λίγο θυμάρι
  • Λίγο πράσο (ψιλοκομμένο)
  • Λίγο μπαχάρι
  • Λίγο κανέλα

Εκτέλεση:

  • Κόβουμε το κρέας σε κύβους
  • Βάζουμε το μισό λάδι να κάψει και σωτάρουμε το κρέας
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλεύρι και τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά
  • Το αφήνουμε για 2 λεπτά και έπειτα το σβήνουμε με το κρασί
  • Προσθέτουμε την τομάτα, το ζωμό, τον μαϊντανό, το πράσο και τα μπαχαρικά
  • Αφού βράσει για 15 περίπου λεπτά, σκεπάζουμε το σκεύος και το βάζουμε στο φούρνο
  • Το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να μαλακώσει το κρέας
  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες, τα σωτάρουμε στο υπόλοιπο λάδι
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα με τα κολοκυθάκια το κρέας με το ζωμό του και το βράζουμε για περίπου 15 λεπτά ακόμα

Έτοιμο το ραγού μας. Σερβίρουμε στα πιάτα και το αφήνουμε να «κάτσει» για 5 λεπτά πριν ξεκινήσουμε να τρώμε. Υπέροχο; Είναι από τις ωραιότερες συνταγές με μοσχάρι και κολοκυθάκια. Ίσως όχι η πιο εύκολη, αλλά σίγουρα από τις πιο εύγευστες. Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε αυθεντικά Sloppy joes με μοσχαρίσιο κιμά και λαχταριστή σάλτσα

Μοσχαράκι γιουβέτσι στη χύτρα, το απόλυτο comfort food

Μοσχαρίσια μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο

Κάθε μαθητής στο Ηνωμένο Βασίλειο λατρεύει το Salisbury Steak

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon