Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ραδίκια γιαχνί με μπαχαρικά και σουσάμια

Ραδίκια γιαχνί με μπαχαρικά και σουσάμια

Τα χόρτα είναι ο «θησαυρός» της ελληνικής γης. Εδώ, τα ραδίκια γίνονται γιαχνί και η αξία τους συμπληρώνεται και από τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες των μπαχαρικών και των σουσαμιών.


Τα χόρτα είναι ο «θησαυρός» της ελληνικής γης. Εδώ, τα ραδίκια γίνονται γιαχνί και η αξία τους συμπληρώνεται και από τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες των μπαχαρικών και των σουσαμιών.

 

Υλικά

  • 200 γρ. (καθαρό βάρος) ραδίκια πικρά, χοντροκομμένα
  •  2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
  •  2 μέτρια καρότα, σε λεπτές φέτες
  •  1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  •  1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σε σκόνη περίπου
  •  10 ίνες κρόκου Κοζάνης
  •  1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  •  1/2 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
  •  1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν ή άλλο καυτερό κοκκινοπίπερο (ή όσο θέλουμε)
  •  1 κουτ. γλυκού ξύσμα από λεμόνι
  •  1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
  •  680 γρ. ντοματάκια ολόκληρα, κονσέρβας, πολτοποιημένα στoν πολυκόφτη
  •  1 κουτ. σούπας σουσάμι, καβουρδισμένο σε αντικολλητικό τηγάνι για 1-2 λεπτά χωρίς λιπαρή ουσία
  •  1/2 κουτ. γλυκού μαυροκούκι, προαιρετικά
  •  τα φύλλα από 1/2 μάτσο φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
  •  60 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για να ετοιμάσουμε τα ραδίκια γιαχνί με μπαχαρικά και σουσάμια, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σκόρδο με αλατοπίπερο και όλα τα μπαχαρικά για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  2. Προσθέτουμε την ντομάτα και 200 ml νερό και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
  3. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει, ρίχνουμε τα χόρτα και τα «ζεματίζουμε» για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να ξεπικρίσουν ελαφρώς.
  4. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
  5. Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα και να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα.
  6. Σκορπίζουμε τον δυόσμο, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Πασπαλίζουμε με τα σουσάμια και σερβίρουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ένα από τα καλύτερα φαγητά με μπαρμπούνια

Ιαπωνική εταιρεία κατασκευής συμπληρωμάτων διατροφής ερευνά πέντε θανάτους

Η κατανάλωση ψαριών στην εγκυμοσύνη επηρεάζει την υγεία της καρδιάς των παιδιών;

Μέλι Manuka: το απόλυτο συστατικό επανορθωτικής φροντίδας

Ποια τα πλεονεκτήματα υγείας που προσφέρει η κατανάλωση αβοκάντο στις γυναίκες;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Close Icon