Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ραδίκια γιαχνί με μπαχαρικά και σουσάμια

Ραδίκια γιαχνί με μπαχαρικά και σουσάμια

Τα χόρτα είναι ο «θησαυρός» της ελληνικής γης. Εδώ, τα ραδίκια γίνονται γιαχνί και η αξία τους συμπληρώνεται και από τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες των μπαχαρικών και των σουσαμιών.



Τα χόρτα είναι ο «θησαυρός» της ελληνικής γης. Εδώ, τα ραδίκια γίνονται γιαχνί και η αξία τους συμπληρώνεται και από τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες των μπαχαρικών και των σουσαμιών.

 


Υλικά

  • 200 γρ. (καθαρό βάρος) ραδίκια πικρά, χοντροκομμένα
  •  2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
  •  2 μέτρια καρότα, σε λεπτές φέτες
  •  1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  •  1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σε σκόνη περίπου
  •  10 ίνες κρόκου Κοζάνης
  •  1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  •  1/2 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
  •  1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν ή άλλο καυτερό κοκκινοπίπερο (ή όσο θέλουμε)
  •  1 κουτ. γλυκού ξύσμα από λεμόνι
  •  1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
  •  680 γρ. ντοματάκια ολόκληρα, κονσέρβας, πολτοποιημένα στoν πολυκόφτη
  •  1 κουτ. σούπας σουσάμι, καβουρδισμένο σε αντικολλητικό τηγάνι για 1-2 λεπτά χωρίς λιπαρή ουσία
  •  1/2 κουτ. γλυκού μαυροκούκι, προαιρετικά
  •  τα φύλλα από 1/2 μάτσο φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
  •  60 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για να ετοιμάσουμε τα ραδίκια γιαχνί με μπαχαρικά και σουσάμια, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σκόρδο με αλατοπίπερο και όλα τα μπαχαρικά για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  2. Προσθέτουμε την ντομάτα και 200 ml νερό και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
  3. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει, ρίχνουμε τα χόρτα και τα «ζεματίζουμε» για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να ξεπικρίσουν ελαφρώς.
  4. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
  5. Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα και να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα.
  6. Σκορπίζουμε τον δυόσμο, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Πασπαλίζουμε με τα σουσάμια και σερβίρουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ένα από τα καλύτερα φαγητά με μπαρμπούνια

Ιαπωνική εταιρεία κατασκευής συμπληρωμάτων διατροφής ερευνά πέντε θανάτους

Η κατανάλωση ψαριών στην εγκυμοσύνη επηρεάζει την υγεία της καρδιάς των παιδιών;

Μέλι Manuka: το απόλυτο συστατικό επανορθωτικής φροντίδας

Ποια τα πλεονεκτήματα υγείας που προσφέρει η κατανάλωση αβοκάντο στις γυναίκες;

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Close Icon