Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Quiche της Στέψης: Τι θα σερβίρουν στην στέψη του Καρόλου;

Quiche της Στέψης: Τι θα σερβίρουν στην στέψη του Καρόλου;

Quiche της Στέψης: Οι βασιλιάδες μοιράστηκαν τη συνταγή της επιλογής τους για την ανοιχτή ψημένη αλμυρή τάρτα που περιέχει ένα μείγμα από σπανάκι, φασόλια και εστραγκόν.



Λίγες ημέρες έμειναν μέχρι την επίσημη Στέψη του Βασιλιά Καρόλου. Κάθε λεπτομέρεια αυτού του κοινωνικού event έχει γίνει γνωστή, συμπεριλαμβανόμενου του Quiche της Στέψης.  Πρόκειται για ένα ιστορικό πιάτο, που συντρόφευσε την Στέψη και της Βασίλισσας Ελισάβετ το μακρινό 1953. Θα αποτελέσει ένα σημαντικό κομμάτι γαστρονομίας και στην επερχόμενη τελετή στην οποία θα στεφθούν ο Κάρολος και η Καμίλα. Οι βασιλιάδες μοιράστηκαν τη συνταγή της επιλογής τους για την ανοιχτή ψημένη αλμυρή τάρτα που περιέχει ένα μείγμα από σπανάκι, φασόλια και εστραγκόν.


Το κις της στέψης

Ζύμη

  • 125 γρ αλεύρι απλό
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 25 γρ βούτυρο κρύο, κομμένο σε κύβους
  • 25 γρ λαρδί
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • Ή 1 x 250 γραμμάρια έτοιμη ζύμη με κρούστα

Γέμιση

  • 125 ml γάλα
  • 175 ml διπλή κρέμα
  • 2 μέτρια αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο
  • Αλατοπίπερο
  • 100 γρ τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 180 γρ σπανάκι μαγειρεμένο, ελαφρώς ψιλοκομμένο
  • 60 γρ μαγειρεμένα κουκιά ή σόγια

Οδηγίες παρασκευής

  • Κοσκινίστε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέστε τα λίπη και τρίψτε το μείγμα μαζί με τις άκρες των δακτύλων σας μέχρι να έχετε μια αμμώδη υφή σαν τριμμένη φρυγανιά.
  • Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα και ενώνουμε τα υλικά σε μια ζύμη.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30-45 λεπτά.
  • Αλευρώνουμε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε τη ζύμη σε κύκλο λίγο μεγαλύτερο από το πάνω μέρος της φόρμας και πάχους περίπου 5 χιλιοστών.
  • Στρώνουμε τη φόρμα με τη ζύμη, προσέχοντας να μην υπάρχουν τρύπες, διαφορετικά μπορεί να διαρρεύσει το μείγμα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά στο ψυγείο.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς C.
  • Στρώνουμε τη θήκη της ζαχαροπλαστικής με λαδόκολλα, προσθέτουμε τα φασόλια και ψήνουμε τυφλά για 15 λεπτά, πριν αφαιρέσουμε τη λαδόκολλα και τους κόκκους.

  • Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160 βαθμούς C.
  • Χτυπάμε μαζί το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, τα μυρωδικά και τα καρυκεύματα.
  • Σκορπίζουμε το 1/2 του τριμμένου τυριού στη βάση που ψήνουμε στα τυφλά, ρίχνουμε από πάνω το ψιλοκομμένο σπανάκι και τα φασόλια και τα μυρωδικά και μετά περιχύνουμε με το υγρό μείγμα.
  • Εάν απαιτείται, ανακατέψτε απαλά το μείγμα για να εξασφαλίσετε ότι η γέμιση είναι ομοιόμορφα διασκορπισμένη, αλλά προσέξτε να μην καταστρέψετε τη θήκη ζαχαροπλαστικής.
  • Πασπαλίζουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί. Τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ροδίσουν ελαφρά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τα πιο νόστιμα ζυμαρικά με κοτόπουλο και μανιτάρια

Απολαύστε δείπνο με ζυμαρικά και μπρόκολο

Σουφλέ λευκής σοκολάτας με σάλτσα βατόμουρου

Το πιάτο αυτό δεν πρέπει να λείπει από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon