Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Quiche της Στέψης: Τι θα σερβίρουν στην στέψη του Καρόλου;

Quiche της Στέψης: Τι θα σερβίρουν στην στέψη του Καρόλου;

Quiche της Στέψης: Οι βασιλιάδες μοιράστηκαν τη συνταγή της επιλογής τους για την ανοιχτή ψημένη αλμυρή τάρτα που περιέχει ένα μείγμα από σπανάκι, φασόλια και εστραγκόν.


Λίγες ημέρες έμειναν μέχρι την επίσημη Στέψη του Βασιλιά Καρόλου. Κάθε λεπτομέρεια αυτού του κοινωνικού event έχει γίνει γνωστή, συμπεριλαμβανόμενου του Quiche της Στέψης.  Πρόκειται για ένα ιστορικό πιάτο, που συντρόφευσε την Στέψη και της Βασίλισσας Ελισάβετ το μακρινό 1953. Θα αποτελέσει ένα σημαντικό κομμάτι γαστρονομίας και στην επερχόμενη τελετή στην οποία θα στεφθούν ο Κάρολος και η Καμίλα. Οι βασιλιάδες μοιράστηκαν τη συνταγή της επιλογής τους για την ανοιχτή ψημένη αλμυρή τάρτα που περιέχει ένα μείγμα από σπανάκι, φασόλια και εστραγκόν.

Το κις της στέψης

Ζύμη

  • 125 γρ αλεύρι απλό
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 25 γρ βούτυρο κρύο, κομμένο σε κύβους
  • 25 γρ λαρδί
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • Ή 1 x 250 γραμμάρια έτοιμη ζύμη με κρούστα

Γέμιση

  • 125 ml γάλα
  • 175 ml διπλή κρέμα
  • 2 μέτρια αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο
  • Αλατοπίπερο
  • 100 γρ τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 180 γρ σπανάκι μαγειρεμένο, ελαφρώς ψιλοκομμένο
  • 60 γρ μαγειρεμένα κουκιά ή σόγια

Οδηγίες παρασκευής

  • Κοσκινίστε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέστε τα λίπη και τρίψτε το μείγμα μαζί με τις άκρες των δακτύλων σας μέχρι να έχετε μια αμμώδη υφή σαν τριμμένη φρυγανιά.
  • Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα και ενώνουμε τα υλικά σε μια ζύμη.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30-45 λεπτά.
  • Αλευρώνουμε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε τη ζύμη σε κύκλο λίγο μεγαλύτερο από το πάνω μέρος της φόρμας και πάχους περίπου 5 χιλιοστών.
  • Στρώνουμε τη φόρμα με τη ζύμη, προσέχοντας να μην υπάρχουν τρύπες, διαφορετικά μπορεί να διαρρεύσει το μείγμα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά στο ψυγείο.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς C.
  • Στρώνουμε τη θήκη της ζαχαροπλαστικής με λαδόκολλα, προσθέτουμε τα φασόλια και ψήνουμε τυφλά για 15 λεπτά, πριν αφαιρέσουμε τη λαδόκολλα και τους κόκκους.

  • Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160 βαθμούς C.
  • Χτυπάμε μαζί το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, τα μυρωδικά και τα καρυκεύματα.
  • Σκορπίζουμε το 1/2 του τριμμένου τυριού στη βάση που ψήνουμε στα τυφλά, ρίχνουμε από πάνω το ψιλοκομμένο σπανάκι και τα φασόλια και τα μυρωδικά και μετά περιχύνουμε με το υγρό μείγμα.
  • Εάν απαιτείται, ανακατέψτε απαλά το μείγμα για να εξασφαλίσετε ότι η γέμιση είναι ομοιόμορφα διασκορπισμένη, αλλά προσέξτε να μην καταστρέψετε τη θήκη ζαχαροπλαστικής.
  • Πασπαλίζουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί. Τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ροδίσουν ελαφρά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τα πιο νόστιμα ζυμαρικά με κοτόπουλο και μανιτάρια

Απολαύστε δείπνο με ζυμαρικά και μπρόκολο

Σουφλέ λευκής σοκολάτας με σάλτσα βατόμουρου

Το πιάτο αυτό δεν πρέπει να λείπει από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φακές: Οι φακές ως μια υπερτροφή για τα οστά

Φακές: Εντάσσοντας τις φακές στην εβδομαδιαία διατροφή μας, μπορούμε να παρέχουμε στον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν τη δομή και τη λειτουργία των οστών.

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Close Icon