Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Quiche της Στέψης: Τι θα σερβίρουν στην στέψη του Καρόλου;

Quiche της Στέψης: Τι θα σερβίρουν στην στέψη του Καρόλου;

Quiche της Στέψης: Οι βασιλιάδες μοιράστηκαν τη συνταγή της επιλογής τους για την ανοιχτή ψημένη αλμυρή τάρτα που περιέχει ένα μείγμα από σπανάκι, φασόλια και εστραγκόν.


Λίγες ημέρες έμειναν μέχρι την επίσημη Στέψη του Βασιλιά Καρόλου. Κάθε λεπτομέρεια αυτού του κοινωνικού event έχει γίνει γνωστή, συμπεριλαμβανόμενου του Quiche της Στέψης.  Πρόκειται για ένα ιστορικό πιάτο, που συντρόφευσε την Στέψη και της Βασίλισσας Ελισάβετ το μακρινό 1953. Θα αποτελέσει ένα σημαντικό κομμάτι γαστρονομίας και στην επερχόμενη τελετή στην οποία θα στεφθούν ο Κάρολος και η Καμίλα. Οι βασιλιάδες μοιράστηκαν τη συνταγή της επιλογής τους για την ανοιχτή ψημένη αλμυρή τάρτα που περιέχει ένα μείγμα από σπανάκι, φασόλια και εστραγκόν.

Το κις της στέψης

Ζύμη

  • 125 γρ αλεύρι απλό
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 25 γρ βούτυρο κρύο, κομμένο σε κύβους
  • 25 γρ λαρδί
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • Ή 1 x 250 γραμμάρια έτοιμη ζύμη με κρούστα

Γέμιση

  • 125 ml γάλα
  • 175 ml διπλή κρέμα
  • 2 μέτρια αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο
  • Αλατοπίπερο
  • 100 γρ τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 180 γρ σπανάκι μαγειρεμένο, ελαφρώς ψιλοκομμένο
  • 60 γρ μαγειρεμένα κουκιά ή σόγια

Οδηγίες παρασκευής

  • Κοσκινίστε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέστε τα λίπη και τρίψτε το μείγμα μαζί με τις άκρες των δακτύλων σας μέχρι να έχετε μια αμμώδη υφή σαν τριμμένη φρυγανιά.
  • Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα και ενώνουμε τα υλικά σε μια ζύμη.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30-45 λεπτά.
  • Αλευρώνουμε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε τη ζύμη σε κύκλο λίγο μεγαλύτερο από το πάνω μέρος της φόρμας και πάχους περίπου 5 χιλιοστών.
  • Στρώνουμε τη φόρμα με τη ζύμη, προσέχοντας να μην υπάρχουν τρύπες, διαφορετικά μπορεί να διαρρεύσει το μείγμα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά στο ψυγείο.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς C.
  • Στρώνουμε τη θήκη της ζαχαροπλαστικής με λαδόκολλα, προσθέτουμε τα φασόλια και ψήνουμε τυφλά για 15 λεπτά, πριν αφαιρέσουμε τη λαδόκολλα και τους κόκκους.

  • Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160 βαθμούς C.
  • Χτυπάμε μαζί το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, τα μυρωδικά και τα καρυκεύματα.
  • Σκορπίζουμε το 1/2 του τριμμένου τυριού στη βάση που ψήνουμε στα τυφλά, ρίχνουμε από πάνω το ψιλοκομμένο σπανάκι και τα φασόλια και τα μυρωδικά και μετά περιχύνουμε με το υγρό μείγμα.
  • Εάν απαιτείται, ανακατέψτε απαλά το μείγμα για να εξασφαλίσετε ότι η γέμιση είναι ομοιόμορφα διασκορπισμένη, αλλά προσέξτε να μην καταστρέψετε τη θήκη ζαχαροπλαστικής.
  • Πασπαλίζουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί. Τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ροδίσουν ελαφρά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τα πιο νόστιμα ζυμαρικά με κοτόπουλο και μανιτάρια

Απολαύστε δείπνο με ζυμαρικά και μπρόκολο

Σουφλέ λευκής σοκολάτας με σάλτσα βατόμουρου

Το πιάτο αυτό δεν πρέπει να λείπει από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

Close Icon