Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Quiche της Στέψης: Τι θα σερβίρουν στην στέψη του Καρόλου;

Quiche της Στέψης: Τι θα σερβίρουν στην στέψη του Καρόλου;

Quiche της Στέψης: Οι βασιλιάδες μοιράστηκαν τη συνταγή της επιλογής τους για την ανοιχτή ψημένη αλμυρή τάρτα που περιέχει ένα μείγμα από σπανάκι, φασόλια και εστραγκόν.


Λίγες ημέρες έμειναν μέχρι την επίσημη Στέψη του Βασιλιά Καρόλου. Κάθε λεπτομέρεια αυτού του κοινωνικού event έχει γίνει γνωστή, συμπεριλαμβανόμενου του Quiche της Στέψης.  Πρόκειται για ένα ιστορικό πιάτο, που συντρόφευσε την Στέψη και της Βασίλισσας Ελισάβετ το μακρινό 1953. Θα αποτελέσει ένα σημαντικό κομμάτι γαστρονομίας και στην επερχόμενη τελετή στην οποία θα στεφθούν ο Κάρολος και η Καμίλα. Οι βασιλιάδες μοιράστηκαν τη συνταγή της επιλογής τους για την ανοιχτή ψημένη αλμυρή τάρτα που περιέχει ένα μείγμα από σπανάκι, φασόλια και εστραγκόν.

Το κις της στέψης

Ζύμη

  • 125 γρ αλεύρι απλό
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 25 γρ βούτυρο κρύο, κομμένο σε κύβους
  • 25 γρ λαρδί
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • Ή 1 x 250 γραμμάρια έτοιμη ζύμη με κρούστα

Γέμιση

  • 125 ml γάλα
  • 175 ml διπλή κρέμα
  • 2 μέτρια αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο
  • Αλατοπίπερο
  • 100 γρ τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 180 γρ σπανάκι μαγειρεμένο, ελαφρώς ψιλοκομμένο
  • 60 γρ μαγειρεμένα κουκιά ή σόγια

Οδηγίες παρασκευής

  • Κοσκινίστε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέστε τα λίπη και τρίψτε το μείγμα μαζί με τις άκρες των δακτύλων σας μέχρι να έχετε μια αμμώδη υφή σαν τριμμένη φρυγανιά.
  • Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα και ενώνουμε τα υλικά σε μια ζύμη.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30-45 λεπτά.
  • Αλευρώνουμε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε τη ζύμη σε κύκλο λίγο μεγαλύτερο από το πάνω μέρος της φόρμας και πάχους περίπου 5 χιλιοστών.
  • Στρώνουμε τη φόρμα με τη ζύμη, προσέχοντας να μην υπάρχουν τρύπες, διαφορετικά μπορεί να διαρρεύσει το μείγμα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά στο ψυγείο.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς C.
  • Στρώνουμε τη θήκη της ζαχαροπλαστικής με λαδόκολλα, προσθέτουμε τα φασόλια και ψήνουμε τυφλά για 15 λεπτά, πριν αφαιρέσουμε τη λαδόκολλα και τους κόκκους.

  • Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160 βαθμούς C.
  • Χτυπάμε μαζί το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, τα μυρωδικά και τα καρυκεύματα.
  • Σκορπίζουμε το 1/2 του τριμμένου τυριού στη βάση που ψήνουμε στα τυφλά, ρίχνουμε από πάνω το ψιλοκομμένο σπανάκι και τα φασόλια και τα μυρωδικά και μετά περιχύνουμε με το υγρό μείγμα.
  • Εάν απαιτείται, ανακατέψτε απαλά το μείγμα για να εξασφαλίσετε ότι η γέμιση είναι ομοιόμορφα διασκορπισμένη, αλλά προσέξτε να μην καταστρέψετε τη θήκη ζαχαροπλαστικής.
  • Πασπαλίζουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί. Τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ροδίσουν ελαφρά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τα πιο νόστιμα ζυμαρικά με κοτόπουλο και μανιτάρια

Απολαύστε δείπνο με ζυμαρικά και μπρόκολο

Σουφλέ λευκής σοκολάτας με σάλτσα βατόμουρου

Το πιάτο αυτό δεν πρέπει να λείπει από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon