Pumpkin espresso martini: Με την αλλαγή της εποχής έχουμε δημιουργικές παρασκευές με φθινοπωρινά συστατικά, όπως αυτό το νόστιμο κοκτέιλ σε μια λατρεμένη συνταγή.
Οι φθινοπωρινές δονήσεις είναι σε πλήρη εξέλιξη. Έτσι με την αλλαγή της εποχής έχουμε δημιουργικές παρασκευές με φθινοπωρινά συστατικά, όπως αυτό το νόστιμο κοκτέιλ σε μια λατρεμένη συνταγή για κοκτέιλ. «Πήρα το αγαπημένο μου κοκτέιλ, ένα κλασικό μαρτίνι εσπρέσο, και του έδωσα φθινοπωρινή γεύση φτιάχνοντας μια εκδοχή κολοκύθας». Αυτό είπε η δημιουργός του KaleJunkie Nicole Keshishian Modic στο «Good Morning America» για τη νέα της εποχιακή δημιουργία – pumpkin espresso martini.
«Χρησιμοποιώντας πουρέ κολοκύθας και κρέμα καφέ και ανακινώντας καλά, το ρόφημα γίνεται ωραίο και κρεμώδες και παράγει έναν λαχταριστό αφρό από πάνω, που είναι λίγο διαφορετικός από έναν κλασικό μαρτίνι εσπρέσο, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», πρόσθεσε.
Pumpkin espresso martini – Συστατικά
- 60 ml βότκα
- 30 ml Kahlúa
- 1 σφηνάκι εσπρέσο (ή 30 ml δυνατός καφές)
- 30 ml κρέμα καφέ βανίλιας (ή σκέτη)
- 1 κουταλιά της σούπας πουρέ κολοκύθας
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχαρικό κολοκυθόπιτας (αν θέλετε περισσότερη γεύση κολοκύθας, χρησιμοποιήστε 1 κουταλάκι του γλυκού)
Κατευθύνσεις
- Σε ένα σέικερ κοκτέιλ προσθέστε πολύ πάγο.
- Ακολουθήστε με τα συστατικά που αναφέρει η συνταγή παραπάνω.
- Ανακινήστε, κουνήστε, κουνήστε, κουνήστε αρκετή ώρα μέχρι το ποτό να γίνει ωραίο και κρύο.
- Τέλος, ρίξτε το κοκτέιλ σε ένα ποτήρι, προσθέστε λίγους κόκκους εσπρέσο και απολαύστε!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube