Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ψωμί τοστ: Φτιάξτε μόνοι σας ψωμί τοστ εύκολα και γρήγορα

Ψωμί τοστ: Φτιάξτε μόνοι σας ψωμί τοστ εύκολα και γρήγορα

Ψωμί τοστ: Θέλετε να μυρίσει ψωμί στο σπίτι, αλλά και να απολαμβάνετε φρεσκοψημένο ψωμάκι στο τοστ σας καθημερινά; Ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής μας και καλή σας απόλαυση!


Μπορεί να αναζητάς κάθε μέρα τη γεύση ενός ζεστού και απολαυστικού ψωμιού από το φούρνο της γειτονιάς σου, αλλά πώς θα ένιωθες αν το ετοίμαζες εσύ η ίδια; Πρόσθεσε τώρα στη ζωή σου την αρτοποιία και γίνε όσο πιο δημιουργική μπορείς! Διάβασε, παρακάτω, την πιο νόστιμη συνταγή για ψωμί του τοστ και δε θα χάσεις! Αυτή η εξαιρετικά εύκολη συνταγή θα καθοδηγήσει ακόμη και τους πιο αρχάριους αρτοποιούς ψωμιού να δημιουργήσουν ένα σπιτικό λευκό ψωμί που είναι μαλακό, τρυφερό και ιδανικό για παρασκευή σάντουιτς.

Εύκολη συνταγή για ψωμί του τοστ

Υλικά συνταγής:

  • 2/3 φλιτζάνι ζεστό γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 πακέτο (2 1/4 κ.γ.) ξηρή μαγιά
  • 4 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο και ψυγμένο ελαφρώς
  • 2 κ. γ. Αλάτι
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν περισσότερα αν χρειαστεί
  • 1 μεγάλο αυγό

Παρασκευή ψωμιού:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ή στο μπολ ενός μίξερ προσθέτουμε το ζεστό γάλα, το ζεστό νερό, τη κρυσταλλική ζάχαρη και την ξηρή μαγιά. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Αφήνουμε να καθίσει μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά, περίπου 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη και να απομακρυνθεί από τις πλευρές του μπολ. Καθαρίζουμε μια επιφάνεια στη κουζίνα μας, την αλευρώνουμε ελαφρώς και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να γίνει λείο και ελαστικό, περίπου 8 λεπτά, ή συνεχίζουμε να ζυμώνουμε με ένα μίξερ βάσης μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη σε ζεστό μέρος. Αφήνουμε να φουσκωθεί μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος περίπου 1 με 1 ½ ώρες.

  • Ξεφουσκώνουμε τη ζύμη και μεταφέρουμε σε μια επίπεδη, ελαφρώς λαδωμένη επιφάνεια. Ισιώνουμε απαλά σε ένα μεγάλο κύκλο και, στη συνέχεια, τραβάμε προς τα μέσα μια άκρη υπό γωνία τα 2/3 . Πιέζουμε προς τα κάτω τις αρθρώσεις μας. Τραβάμε την άλλη άκρη υπό γωνία, επικαλύπτοντας την άλλη άκρη, για να δημιουργήσουμε ένα ψηλό τρίγωνο. Πιέζουμε ξανά τις αρθρώσεις μας. Τυλίγουμε με έναν πλάστη ξεκινώντας από το λεπτότερο σημείο, φροντίζοντας να πιέσουμε για να σφραγίσουμε τις άκρες μετά από κάθε στροφή.
  • Τοποθετούμε τη ραφή προς τα κάτω σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί. Καλύπτουμε με μια υγρή πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε να καθίσει μέχρι να φουσκωθεί περίπου 1″ πάνω από την άκρη του ταψιού.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C. Χτυπάμε ελαφρά το αυγό με ένα κουταλάκι του γλυκού νερό και πασπαλίζουμε με αλάτι. Αλείφουμε το πάνω μέρος του καρβελιού.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 180 C και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν, περίπου 35-40 λεπτά.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάχνουμε κριτσίνια αλμυρά σε σχήμα καρδιάς!

Αποτυπώματα στην επιδερμιδα από υπερκατανάλωση ζάχαρης, αλκοόλ και γλουτένης

Back to basics με την βασική συνταγή για παρασκευή ψωμιού

Αρωματικό ψωμί μπύρας με σκόρδο και δεντρολίβανο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon