Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ψωμί τοστ: Φτιάξτε μόνοι σας ψωμί τοστ εύκολα και γρήγορα

Ψωμί τοστ: Φτιάξτε μόνοι σας ψωμί τοστ εύκολα και γρήγορα

Ψωμί τοστ: Θέλετε να μυρίσει ψωμί στο σπίτι, αλλά και να απολαμβάνετε φρεσκοψημένο ψωμάκι στο τοστ σας καθημερινά; Ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής μας και καλή σας απόλαυση!



Μπορεί να αναζητάς κάθε μέρα τη γεύση ενός ζεστού και απολαυστικού ψωμιού από το φούρνο της γειτονιάς σου, αλλά πώς θα ένιωθες αν το ετοίμαζες εσύ η ίδια; Πρόσθεσε τώρα στη ζωή σου την αρτοποιία και γίνε όσο πιο δημιουργική μπορείς! Διάβασε, παρακάτω, την πιο νόστιμη συνταγή για ψωμί του τοστ και δε θα χάσεις! Αυτή η εξαιρετικά εύκολη συνταγή θα καθοδηγήσει ακόμη και τους πιο αρχάριους αρτοποιούς ψωμιού να δημιουργήσουν ένα σπιτικό λευκό ψωμί που είναι μαλακό, τρυφερό και ιδανικό για παρασκευή σάντουιτς.


Εύκολη συνταγή για ψωμί του τοστ

Υλικά συνταγής:

  • 2/3 φλιτζάνι ζεστό γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 πακέτο (2 1/4 κ.γ.) ξηρή μαγιά
  • 4 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο και ψυγμένο ελαφρώς
  • 2 κ. γ. Αλάτι
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν περισσότερα αν χρειαστεί
  • 1 μεγάλο αυγό

Παρασκευή ψωμιού:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ή στο μπολ ενός μίξερ προσθέτουμε το ζεστό γάλα, το ζεστό νερό, τη κρυσταλλική ζάχαρη και την ξηρή μαγιά. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Αφήνουμε να καθίσει μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά, περίπου 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη και να απομακρυνθεί από τις πλευρές του μπολ. Καθαρίζουμε μια επιφάνεια στη κουζίνα μας, την αλευρώνουμε ελαφρώς και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να γίνει λείο και ελαστικό, περίπου 8 λεπτά, ή συνεχίζουμε να ζυμώνουμε με ένα μίξερ βάσης μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη σε ζεστό μέρος. Αφήνουμε να φουσκωθεί μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος περίπου 1 με 1 ½ ώρες.

  • Ξεφουσκώνουμε τη ζύμη και μεταφέρουμε σε μια επίπεδη, ελαφρώς λαδωμένη επιφάνεια. Ισιώνουμε απαλά σε ένα μεγάλο κύκλο και, στη συνέχεια, τραβάμε προς τα μέσα μια άκρη υπό γωνία τα 2/3 . Πιέζουμε προς τα κάτω τις αρθρώσεις μας. Τραβάμε την άλλη άκρη υπό γωνία, επικαλύπτοντας την άλλη άκρη, για να δημιουργήσουμε ένα ψηλό τρίγωνο. Πιέζουμε ξανά τις αρθρώσεις μας. Τυλίγουμε με έναν πλάστη ξεκινώντας από το λεπτότερο σημείο, φροντίζοντας να πιέσουμε για να σφραγίσουμε τις άκρες μετά από κάθε στροφή.
  • Τοποθετούμε τη ραφή προς τα κάτω σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί. Καλύπτουμε με μια υγρή πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε να καθίσει μέχρι να φουσκωθεί περίπου 1″ πάνω από την άκρη του ταψιού.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C. Χτυπάμε ελαφρά το αυγό με ένα κουταλάκι του γλυκού νερό και πασπαλίζουμε με αλάτι. Αλείφουμε το πάνω μέρος του καρβελιού.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 180 C και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν, περίπου 35-40 λεπτά.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάχνουμε κριτσίνια αλμυρά σε σχήμα καρδιάς!

Αποτυπώματα στην επιδερμιδα από υπερκατανάλωση ζάχαρης, αλκοόλ και γλουτένης

Back to basics με την βασική συνταγή για παρασκευή ψωμιού

Αρωματικό ψωμί μπύρας με σκόρδο και δεντρολίβανο

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon