Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ψωμί σοκολάτας: To γλυκό που θα ενθουσιάσει και τους πιο δύσκολους κριτές

Ψωμί σοκολάτας: To γλυκό που θα ενθουσιάσει και τους πιο δύσκολους κριτές

Ψωμί σοκολάτας : Αυτό το ψωμί με σοκολάτα είναι μια απολαυστική επιλογή για το πρωινό ή το σνακ σας. Είναι μαλακό, αφράτο και γεμάτο γεύση, ιδανικό για να συνοδευτεί με βούτυρο ή ακόμα και σκέτο.


Αυτό το ψωμί με σοκολάτα είναι μια απολαυστική επιλογή για το πρωινό ή το σνακ σας. Είναι μαλακό, αφράτο και γεμάτο γεύση, ιδανικό για να συνοδευτεί με βούτυρο ή ακόμα και σκέτο. Οι σοκολατένιες γεύσεις θα ικανοποιήσουν τους λάτρεις της σοκολάτας και θα προσφέρουν μια γλυκιά νότα σε κάθε μπουκιά. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και δημιουργήστε το δικό σας σοκολατένιο ψωμί!

Υλικά:

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 ml γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 2 αυγά
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (7 γρ.)
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 100 γρ. κομμάτια σοκολάτας (μαύρης ή γάλακτος)
  • 1 κουταλάκι βανίλια (προαιρετικά)

Οδηγίες:

  1. Προετοιμασία της Μαγιάς: Σε ένα μπολ, ζεστάνετε το γάλα μέχρι να είναι χλιαρό. Προσθέστε τη ζάχαρη και τη μαγιά, και ανακατέψτε. Αφήστε το μείγμα να φουσκώσει για περίπου 10 λεπτά.
  2. Ανάμειξη Υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι. Κάντε μια λακκούβα στη μέση και προσθέστε τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο και το μείγμα γάλακτος. Αν χρησιμοποιείτε βανίλια, προσθέστε την και αυτή.
  3. Ζύμωμα: Ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Ζυμώστε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
  4. Πρώτη Φάση Ξεκούρασης: Βάλτε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, καλύψτε με μια πετσέτα και αφήστε την να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1-2 ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  5. Προσθήκη Σοκολάτας: Αφού η ζύμη φουσκώσει, προσθέστε τα κομμάτια σοκολάτας και ζυμώστε ελαφρώς για να ενσωματωθούν.
  6. Δευτέρα Φάση Ξεκούρασης: Τοποθετήστε τη ζύμη σε μια λαδωμένη φόρμα ψωμιού και αφήστε την να φουσκώσει ξανά για περίπου 30-45 λεπτά.
  7. Ψήσιμο: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Ψήστε το ψωμί για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να ακούγεται κούφιο όταν το χτυπήσετε.
  8. Αφήστε να Κρυώσει: Αφήστε το ψωμί να κρυώσει σε μια σχάρα πριν το κόψετε.

Απολαύστε το ψωμί σας με σοκολάτα ζεστό ή κρύο, είτε σκέτο είτε με κάποιο συνοδευτικό!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Η ιδανική συνταγή κέικ χωρίς ζάχαρη για παιδιά

Κέικ με πορτοκάλι, τζίντζερ και σοκολάτα

Ζεστή Σοκολάτα με μπαχαρικά: Το ιδανικό ρόφημα για τις κρύες μέρες

Γλυκός πειρασμός: Αφράτο και πανεύκολο κέικ σοκολάτας με 4 υλικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αντιφλεγμονώδης διατροφή: Ένας οδηγός για υγεία και ευεξία

Αντιφλεγμονώδης διατροφή: Εστιάζοντας σε φρέσκα, θρεπτικά τρόφιμα και αποφεύγοντας τα επεξεργασμένα τρόφιμα, μπορείτε να μειώσετε τη φλεγμονή, να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να νιώσετε πιο δυνατοί και υγιείς.

Ζυμαρικά: Κι όμως έχουν πολλά οφέλη

Ζυμαρικά: Τα ζυμαρικά είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και ευέλικτα πιάτα στην παγκόσμια κουζίνα και προσφέρει αρκετά οφέλη για την υγεία, εφόσον καταναλώνεται με μέτρο και σε συνδυασμό με θρεπτικά συστατικά. Αν και τα ζυμαρικά

Πώς να φτιάξετε σπιτικό γουακαμόλε;

DIY guacamole: Φτιάχνοντας το δικό σας guacamole, όχι μόνο απολαμβάνετε ένα υγιεινό και νόστιμο γεύμα, αλλά προσθέτετε και μια μεξικάνικη πινελιά στην κουζίνα σας.

Προκαλεί φλεγμονή το γιαούρτι; Τι πρέπει να γνωρίζετε 

Γιαούρτια που περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα, τεχνητές γεύσεις ή συντηρητικά μπορεί να έχουν αρνητικές επιδράσεις στην υγεία και να συμβάλλουν σε φλεγμονώδεις διαδικασίες. Αντίθετα, το φυσικό γιαούρτι χωρίς πρόσθετα συστατικά μπορεί να έχει θετικές επιδράσεις.

Χυμοί: Είναι όντως υγιεινοί;

Χυμοί: Οι χυμοί θεωρούνται συχνά υγιεινοί, αλλά στην πραγματικότητα εξαρτάται από τον τύπο του χυμού και την ποσότητα που καταναλώνουμε. Αν και οι χυμοί περιέχουν φυσικά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες και μέταλλα, υπάρχουν και ορισμένα σημεία

Μέλι: Γλυκές και αλμυρές συνταγές που πρέπει να δοκιμάσετε

Μέλι: Το μέλι είναι μια ευέλικτη ουσία που αξίζει μια θέση σε κάθε κουζίνα. Είτε επιλέξετε να το απολαύσετε σε κλασικά επιδόρπια, είτε τολμήσετε να το συνδυάσετε με αλμυρά υλικά, οι δυνατότητες είναι απεριόριστες.

Close Icon