Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ψωμί κολοκύθας: Ένα θρεπτικό ψωμί με αντιοξειδωτική δράση και υπέροχη γεύση

Ψωμί κολοκύθας: Ένα θρεπτικό ψωμί με αντιοξειδωτική δράση και υπέροχη γεύση

Ψωμί κολοκύθας: Η κολοκύθα αποτελεί ένα λαχανικό, το οποίο είναι πλούσιο σε κάλιο, βιταμίνες και φυτικές ίνες, Α και Β καροτένιο. Είναι αρκετά θρεπτική κι έχει ελάχιστες θερμίδες.


Έχεις βαρεθεί τα δημητριακά και τις φρυγανιές που τρως για πρωινό; Ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις την απόλυτη χειμωνιάτικη συνταγή… Ψωμί κολοκύθας!!! Η κολοκύθα αποτελεί ένα λαχανικό, το οποίο είναι πλούσιο σε κάλιο, βιταμίνες και φυτικές ίνες. Είναι αρκετά θρεπτική κι έχει ελάχιστες θερμίδες. Επιπλέον, χάρη στο Α και Β καροτένιο που περιέχει, έχει αντιοξειδωτική δράση. Χάρη σε όλα τα παραπάνω, συμβάλλει θετικά στο καρδιακό σύστημα και μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα. Επομένως, η κολοκύθα αποτελεί ένα από τα πιο ιδανικά λαχανικά που μπορείς να εντάξεις στην ισορροπημένη διατροφή σου.

Ξεκίνα από το ψωμί κολοκύθας

Υλικά συνταγής:

  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως για γλυκό
  • 2 κ.γλ. κανέλα
  • ½ κ. γλ. μοσχοκάρυδο
  • ½ κ. γλ. μπαχάρι
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • ½ κ. γλ. αλάτι
  • 1 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας ( είτε τον φτιάχνεις εσύ ή από κονσέρβα)
  • ½ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
  • ½ φλιτζάνι ζαχαροκάλαμο
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 1 κ. γλ. βανίλια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς C και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μικρό ταψάκι.
  2. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το μπαχάρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε μαζί τον πουρέ κολοκύθας, τα αυγά, τη ζάχαρη, το γάλα, το ελαιόλαδο και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Ρίχνουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δεν ανακατεύουμε υπερβολικά.
  5. Ρίχνουμε με κουτάλι το μείγμα στο ταψάκι μας και ψήνουμε για 45 έως 50 λεπτά.

Για να δεις αν είναι έτοιμο, τοποθέτησε μία οδοντογλυφίδα ή ένα πιρούνι , κι αν βγει στεγνό, σημαίνει ότι είναι έτοιμο. Το ψωμί μας έχει πλέον ολοκληρωθεί. Μπορείς να το γευτείς οποιαδήποτε ώρα της ημέρας: είτε για πρωινό, είτε για απογευματινό. Συνόδεψέ το με φρούτα, μέλι, ξηρούς καρπούς ή τρούφα σοκολάτας. Θα δεις και μόνη / -ος σου ότι η γεύση και η μυρωδιά του ψωμιού είναι πεντανόστιμη. Καλή απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Vegan στιφάδο με ρίζες λαχανικών και μυρωδικά

Μοσχαρίσια μπριζόλα με πουρέ κολοκύθας

Παγωμένο κέικ crumble λευκής σοκολάτας

Αφράτο τοστ με καραμελωμένη μπανάνα και ξηρούς καρπούς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon