Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ψωμί από γιαούρτι: Μια ανάλαφρη συνταγή για ψωμί με πρωτεΐνη και ασυναγώνιστη γεύση

Ψωμί από γιαούρτι: Μια ανάλαφρη συνταγή για ψωμί με πρωτεΐνη και ασυναγώνιστη γεύση

Ψωμί από γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ευρέως γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, καθώς η περιεκτικότητά του σε ασβέστιο, βιταμίνες και πρωτεΐνες είναι πολύ υψηλή, ενισχύει την πεπτική λειτουργία και κάνει το ανοσοποιητικό μας πιο δυνατό.


Το ψωμί είναι ένα από τα βασικά συνοδευτικά στο μεσημεριανό μας τραπέζι. Συνοδεύει το γεύμα μας και μας χορταίνει. Οι παραλλαγές του είναι πολλές. Υπάρχει το παραδοσιακό, το χωριάτικο ψωμί, το σταρένιο, το γερμανικό και πολλά άλλα. Έχεις δοκιμάσει, όμως, ποτέ ψωμί φτιαγμένο με γιαούρτι; Το γιαούρτι είναι ευρέως γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, καθώς η περιεκτικότητά του σε ασβέστιο, βιταμίνες και πρωτεΐνες είναι πολύ υψηλή. Έχει διαπιστωθεί ότι το γιαούρτι συμβάλλει θετικά στη μείωση των καρδιακών παθήσεων και της οστεοπόρωσης. Επιπλέον, ενισχύει την πεπτική λειτουργία και κάνει το ανοσοποιητικό μας πιο δυνατό. Επομένως, είναι σημαντικό να το εντάξουμε στη διατροφή μας. Αν, λοιπόν, δεν είμαστε fun του σκέτου γιαουρτιού, μπορείς να το απολαύσεις σε μία διαφορετική συνταγή. Μία από αυτές είναι το ψωμί με το γιαούρτι.

Υλικά Συνταγής

  • 300 ml ζεστό νερό
  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 1 κ. γ. αλάτι
  • 2 κ. γ. μαγιά
  • 6 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • Λίγο ελαιόλαδο

Παρασκευή Ψωμιού

  1. Παίρνουμε ένα μπολ και προσθέτουμε το νερό, τη μαγιά και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε τις 4 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε καλά.
  4. Σταδιακά προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι κοσκινισμένο και ζυμώνουμε καλά, μέχρι το ζυμάρι να μην κολλάει στα χέρια μας.
  5. Πλάθουμε την ζύμη και δημιουργούμε μια μεγάλη μπάλα.
  6. Αλείφουμε την μπάλα με ελαιόλαδο, τη βάζουμε σε μια λεκάνη και την σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα για 90 λεπτά.
  7. Ύστερα, χωρίζουμε το ζυμάρι σε τρεις μπάλες, τις ξαναβάζουμε στη λεκάνη και τις καλύπτουμε με μια πετσέτα. Τις αφήνουμε εκεί για 90 λεπτά, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους.
  8. Χαράζουμε τα ζυμάρια με ένα μαχαίρι και τα ραντίζουμε με νερό.
  9. Ψήνουμε τα ζυμάρια μας στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά.
  10. Όταν δούμε ότι παίρνουν χρώμα, σβήνουμε το φούρνο.
  11. Κάθε 15 λεπτά πρέπει να τα ψεκάζετε με νερό.

Η συγκεκριμένη συνταγή για ψωμί αποτελεί την απόλυτη συνταγή για διατροφή. Μπορούμε να το συνοδέψουμε με τυρί, γαλοπούλα, αβοκάντο, αυγά και όποιον άλλο συνδυασμό επιθυμούμε. Παρακάτω στο video μπορείτε να δείτε και μία παραλλαγή για κετογονική διατροφή. Καλή μας απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ένα σιροπιαστό γλυκό που λέγεται Κοπεγχάγη χωρίς να έχει σχέση με τη Δανία

Θρεπτικό ψωμί κολοκύθας με αντιοξειδωτική δράση

Vegan στιφάδο με ρίζες λαχανικών και μυρωδικά

Παγωμένο κέικ crumble λευκής σοκολάτας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon