Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ψητά ντοματίνια: Τα μαγειρεύετε ολόκληρα ή κομμένα στη μέση;

Ψητά ντοματίνια: Τα μαγειρεύετε ολόκληρα ή κομμένα στη μέση;

Ψητά ντοματίνια: Αυτές οι μικρές γευστικές βόμβες μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην κουζίνα σας, αν αποφασίσετε να τις ρίξετε ολόκληρες στο φούρνο.


Τα ψητά ντοματίνια είναι ένα ευέλικτο συστατικό που μπορείτε να προσθέσετε στο ρεπερτόριό σας, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που βρίσκονται στο αποκορύφωμα της φρεσκάδας. Μπορούν να φέρουν μια νόστιμη γροθιά umami σε ένα μπουκατίνι ψημένης ντομάτας στο φούρνο ή να κλέψουν την παράσταση μόνα τους ως πολύχρωμο συνοδευτικό. Ωστόσο, αυτές οι μικρές γευστικές βόμβες μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην κουζίνα σας, αν αποφασίσετε να τις ρίξετε ολόκληρες στο φούρνο.

Οι ντομάτες είναι κατά 95% νερό και το μεγαλύτερο μέρος αυτού του νερού συγκρατείται στο κέντρο της – εκεί που βρίσκεται ο χυμός. Αυτό σημαίνει ότι όταν τις υποβάλλετε σε υψηλές θερμοκρασίες, το εσωτερικό της ντομάτας θα γεμίσει με ατμό. Ο ατμός διαστέλλεται και μόλις υπάρξει αρκετή πίεση, αυτός ο ατμός θα σκάσει μέσα από το λεπτό δέρμα που τον περιβάλλει. Ως αποτέλεσμα, θα καταλήξετε με ένα σπρέι πολτού και σπόρων σε όλο τον φούρνο σας, δημιουργώντας ένα μεγάλο χάος.

Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, συνιστάται να καλύπτετε το ταψί σας με αλουμινόχαρτο ή να χρησιμοποιείτε ένα πιάτο κατάλληλο για φούρνο με καπάκι. Με αυτόν τον τρόπο, όταν οι ντομάτες σκάνε, το χάος περιορίζεται στο μαγειρικό σας σκεύος, αντί στις συσκευές που είναι δύσκολο να καθαριστούν. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποφύγετε το πρόβλημα εντελώς, κόβοντας τις ντομάτες σας σε φέτες πριν τις ψήσετε.

Κόψτε τις ντομάτες σας για να αποφύγετε την έκρηξη

Το πώς προετοιμάζετε τις ντομάτες σας για ψήσιμο εξαρτάται από το πώς σκοπεύετε να τις χρησιμοποιήσετε. Αν είναι το αστέρι μιας συνταγής, όπως σε μια μπρουσκέτα, θα θελήσετε να τα διατηρήσετε ως επί το πλείστον ανέπαφα για να διατηρήσουν την καλύτερη υφή. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορείτε απλά να τα κόψετε στη μέση.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ντρέπεστε να ψιλοκόψετε τις ντομάτες σας πριν το μαγείρεμα, καθώς αυτό μπορεί να αποφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα σε μια ποικιλία συνταγών. Για παράδειγμα, μπορείτε να τα ψιλοκόψετε για να δώσετε μια πιο βαθιά γεύση στην αγαπημένη σας σάλσα ή λάδι ντομάτας, ή να τα χρησιμοποιήσετε ως μια εκπληκτική προσθήκη σε μια σαλάτα ψητής ντομάτας ή πίτσα. Εφόσον αποτρέπετε την τρομακτική έκρηξη του χυμού, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνετε λάθος.

Εάν είστε απόλυτα προσκολλημένοι στην αισθητική αξία των ολόκληρων ντοματών και βρίσκεστε χωρίς τρόπο να αποτρέψετε το χάος, υπάρχει ένα έξυπνο προπαρασκευαστικό hack που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Πάρτε ένα μικρό μαχαίρι ή πιρούνι και χρησιμοποιήστε το για να τρυπήσετε το δέρμα. Αυτό θα δημιουργήσει έναν αεραγωγό μέσω του οποίου μπορεί να διαφύγει ο ατμός, ενώ θα παραμένει ελάχιστα αισθητός όταν έρθει η ώρα του πιάτου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μια νόστιμη συνταγή για την καθημερινή σας δόση βιταμινών και μετάλλων

Υπέροχη συνταγή με κοτόπουλο και βούτυρο με λίγες θερμίδες

Γρήγορη συνταγή για όσους δεν ξέρουν να φτιάξουν ούτε ένα αυγό

7 Δροσιστικές τροφές για όλο το καλοκαίρι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Close Icon