Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ψαρόσουπα: Μια συνταγή με άρωμα Ελλάδας για το κρύο του χειμώνα

Ψαρόσουπα: Μια συνταγή με άρωμα Ελλάδας για το κρύο του χειμώνα

Ψαρόσουπα: Τώρα που τα κρύα έχουν αρχίσει να είναι πιο έντονα, οι σούπες, μπορούν να γίνουν μία εύκολη εναλλακτική στο καθημερινό μαγείρεμα. Μία ψαρόσουπα λοιπόν, είναι ιδανική επιλογή για ένα θρεπτικό και συνάμα ελαφρύ μεσημεριανό, αλλά και βραδινό.


Αν θέλετε να εμπλουτίσετε την διατροφή σας με πρωτεΐνη, αλλά έχετε βαρεθεί, το κοτόπουλο, τα αβγά και τις ψαγμένες διατροφές με πρωτεϊνικά μιξ, σας έχουμε την λύση. Τώρα που τα κρύα έχουν αρχίσει να είναι πιο έντονα, οι σούπες, μπορούν να γίνουν μία εύκολη εναλλακτική στο καθημερινό μαγείρεμα. Μία ψαρόσουπα λοιπόν, είναι ιδανική επιλογή για ένα θρεπτικό και συνάμα ελαφρύ μεσημεριανό, αλλά και βραδινό. Είναι ένα φαγητό που φτιάχνεται εύκολα, κι αν εξαιρέσει κανείς την διαδικασία που χρειάζεται να ξεκοκαλίσουμε το ψάρι, φτιάχνεται σχεδόν μόνη της. Τα υλικά που θα χρειαστούμε για μια αχνιστή ψαρόσουπα είναι:

  • 2 μεγάλα ψάρια (κατά προτίμηση σφυρίδα ή κοκκινόψαρο)
  • 8 καρότα
  • 1 ματσάκι σέλινο χοντρό
  • 5 μεγάλες πατάτες
  • 1 φλ.τσ. λάδι
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μαγιονέζα (προαιρετικά)

Οδηγίες παρασκευής

Φυλάμε τα βρασμένα κεφάλια και τις ουρές του ψαριού για διακόσμηση αν θέλουμε. Πλένουμε τα ψάρια και βγάζουμε τα λέπια τους. Έπειτα, παίρνουμε μια κατσαρόλα, τη γεμίζουμε μέχρι τη μέση με νερό και τη βάζουμε να βράσει. Μόλις πάρει βράση το νερό, ρίχνουμε 2 κ. γ αλάτι και τα ψάρια. Αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά. Στη συνέχεια τα βγάζουμε προσεχτικά, δίχως να χαλάσουν ώστε να είναι ολόκληρα, σε μια πιατέλα. Σουρώνουμε το ζουμί, κατά προτίμηση με ψιλό σουρωτήρι, σε ένα βαθύ μπολ. Έπειτα καθαρίζουμε τη κατσαρόλα, προσέχοντας μη μείνουν υπολείμματα από τα κόκαλα του ψαριού και ξαναρίχνουμε το ζουμί μέσα στη κατσαρόλα. Μόλις βράσει το ζουμί, ρίχνουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε να βράσουν καλά. Ωστόσο, ανοίγουμε τα ψάρια μας προσεκτικά, καθαρίζουμε όλα τα κόκαλα και προσέχουμε μη χαλάσουμε το σχήμα του ψαριού.

Μετά τοποθετούμε τα ψάρια στην πιατέλα και τα σκεπάζουμε με μαγιονέζα, αν θέλουμε να τα φάμε σκέτα. Βγάζουμε τα κεφάλια και τις ουρές. Παίρνουμε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα τα μισά λαχανικά και στολίζουμε γύρω από την πιατέλα, προσθέτοντας και λίγο λαδολέμονο. Το υπόλοιπο λαδολέμονο και τα λαχανικά τα αλέθουμε στο μούλτι και τα ρίχνουμε στο ζουμί. Προσθέτουμε πιπέρι και το χυμό από τα 2 λεμόνια και σερβίρουμε. Αν δεν θέλουμε να φάμε τα ψάρια εκτός της σούπας και θέλουμε να τα ρίξουμε μέσα στην σούπα, θα πρέπει το καθάρισμα τους να γίνει ακόμα πιο προσεκτικό και να τα κόψουμε σε πολύ μικρά κομματάκια. Αυτή είναι η πιο απλή, αλλά και πιο ωραία συνταγή για ψαρόσουπα. Άλλωστε τα πολλά και τα περίπλοκα, δεν είναι πάντα τόσο γευστικά!

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γιαουρτόπιτα… μία ασυνήθιστη επιλογή γλυκού!

Πρωτεΐνική διατροφή: Αξίζει να τη δοκιμάσετε ή όχι;

Ρόφημα με μπανάνα για μοναδική ενέργεια

Ψωμί από γιαούρτι, μια ανάλαφρη πρόταση για το Σαββατοκύριακο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Close Icon