Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ψάρια: Τα ψάρια που είναι καλό να τρώτε πιο συχνά μετά τα 40

Ψάρια: Τα ψάρια που είναι καλό να τρώτε πιο συχνά μετά τα 40

Ψάρια: Ποια ψάρια όμως είναι καλύτερο να επιλέγετε όσο μεγαλώνετε, για να επωφελείστε περισσότερο;


Το ψάρι είναι πλούσιο σε ασβέστιο και φώσφορο και μια εξαιρετική πηγή μετάλλων, όπως σίδηρος, ψευδάργυρος, ιώδιο, μαγνήσιο και κάλιο, είναι επίσης γεμάτο με πρωτεΐνες, βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή πίεση και να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακής νόσου ή εγκεφαλικού.

Ποια ψάρια κάνουν μεγαλύτερο καλό

Είναι τα καλύτερα για τη γενική υγεία λόγω των υψηλών επιπέδων τους σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα». Τέτοιες επιλογές, λοιπόν, είναι ο σολομός, το σκουμπρί, οι σαρδέλες και ο τόνος. Πέραν πολλών άλλων, «έχουν λάδι στους μαλακούς ιστούς γύρω από το έντερο. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα λιπαρά ψάρια βοηθούν στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων και του εγκεφαλικού».

Ο σολομός είναι επίσης, εξαιρετική πηγή υγιεινών λιπαρών. «Τα ωμέγα-3 που περιέχει βοηθούν στη βελτίωση της καρδιαγγειακής, της εγκεφαλικής υγείας και της γνωστικής λειτουργίας, καθώς και στη μείωση της φλεγμονής και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Η ποσότητα ωμέγα-3 λιπαρών που έχει ο σολομός επαρκεί για να κάνει καλό στην υγεία της καρδιάς, του εγκεφάλου και των ματιών, όπως και στη χολίνη (σ.σ. συμβάλλει στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και τη μνήμη)».

Πέραν των ωμέγα-3 λιπαρών, τα λιπαρά ψάρια είναι πλούσια σε βιταμίνη D, που βοηθά το σώμα να απορροφήσει και να κρατήσει το ασβέστιο και το φώσφορο που βοηθούν στην υγεία των οστών, και βιταμίνη Β2, που μειώνει το οξειδωτικό στρες και τη φλεγμονή των νεύρων, κι έτσι βοηθά με τις ημικρανίες.

Επίσης, μπορούν να βοηθήσουν στην τόνωση του όγκου και της λάμψης σε αραιά μαλλιά!

Κάνουν και οι κονσέρβες;

Όπως συμφωνούν διατροφολόγοι σε όλον τον κόσμο, οι συσκευασίες του τόνου, του σολομού και της σαρδέλας σε κονσέρβες παραμένουν πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά, έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, και έτσι γίνονται μια υγιεινή επιλογή για μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα.

Με μια σημείωση: Ένα μειονέκτημα για τα κονσερβοποιημένα ψάρια (ιδίως τον τόνο) είναι τα υψηλά επίπεδα υδραργύρου. Πολλές ποικιλίες κονσερβοποιημένων ψαριών έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και υψηλή αρτηριακή πίεση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δημιουργήστε μία ισορροπημένη διατροφή για όλη την οικογένεια

Ω3: Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε Ωμέγα 3 λιπαρά;

Έρευνα αποκαλύπτει τους κινδύνους του κόκκινου κρέατος στην υγεία

Η καλύτερη δίαιτα για τον εγκέφαλό σας για κάθε ηλικία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon