Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ψάρια: Μπορούμε να φάμε τηγανητό ψάρι ενώ κάνουμε δίαιτα;

Ψάρια: Μπορούμε να φάμε τηγανητό ψάρι ενώ κάνουμε δίαιτα;

Ψάρια: Το να τρώτε τηγανητά ψάρια ενώ κάνετε δίαιτα είναι μια χαρά, ειδικά όταν το σερβίρετε με κάποια συνοδευτικά, όπως καρότα και πατάτες φούρνου.


Μια μεγάλη μελέτη τράβηξε την προσοχή επισημαίνοντας ότι τα τηγανητά ψάρια μπορούν να προκαλέσουν καρδιακές ανεπάρκειες όταν καταναλώνονται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Επίσης, μια άλλη μελέτη πραγματοποιήθηκε το 2011 ότι η κατανάλωση τηγανητού ψαριού μπορεί να προκαλέσει κόκκινες σημαίες στον οργανισμό, καθώς οδηγεί σε αυξανόμενο ποσοστό εγκεφαλικού.
Σε αυτό το άρθρο, η κατανάλωση τηγανητού ψαριού ενώ βρίσκεστε στη διατροφή σας μπορεί να είναι ευεργετική και θα συζητηθούν ορισμένες διευκρινίσεις σχετικά με την πρόσληψη τηγανητού ψαριού και τις προφυλάξεις.

Παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν τρώτε τηγανητά ψάρια σε μια δίαιτα

Όλα έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, όπως το να θέσετε σε κίνδυνο τη διατροφή σας τρώγοντας αποξηραμένα ψάρια. Παρά τα μειονεκτήματά του, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν το συμπεριλάβετε στη διατροφή σας.

  • Επιλογή λαδιού. Συνιστάται πάντα να επιλέγετε πιο υγιεινό λάδι, όπως το ελαιόλαδο και το λάδι canola, επειδή το κρέας του ψαριού είναι καλά κορεσμένο, επομένως μπορεί να είναι ευεργετικό για την καρδιά. Είναι ακόμη πιο υγιεινό για την καρδιά και τα θρεπτικά συστατικά του δεν είναι πολύ πίσω σε σύγκριση με το ψήσιμο και το ψήσιμο ψαριών. Ένα υγιές λάδι μπορεί να είναι ευεργετικό για την καρδιά.
  • Επιλογή ψαριού. Όταν τηγανίζετε ψάρια, είναι καλύτερο να επιλέγετε λιπαρό κρέας ψαριού, όπως ο σολομός, επειδή είναι αναμενόμενα πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά που είναι υπεύθυνα για την πρόληψη και τη διαχείριση της υψηλής αρτηριακής πίεσης και των καρδιακών παθήσεων. Είναι επίσης καλύτερο να ξέρετε πώς να ταξινομήσετε το λιπαρό κρέας ψαριού από το πιο άπαχο, επειδή το άπαχο κρέας ψαριού δεν είναι καλό να τηγανίζετε.
  • Ανησυχίες για την υγεία. Η κατανάλωση τηγανητού ψαριού είναι ακριβώς όπως η κατανάλωση οποιουδήποτε άλλου φαγητού, επειδή τα πάντα πρέπει να λαμβάνονται με μέτρο. Το να τρώτε τηγανητό ψάρι δεν σημαίνει ότι είστε λιγότερο ή περισσότερο υγιείς γενικά, αλλά είναι υπέροχο να είστε ανοιχτοί με προφυλάξεις και σκέψεις όταν το συμπεριλαμβάνετε στη διατροφή σας.

Οφέλη για την υγεία

Όπως αναφέρθηκε, πρέπει να εξετάσετε τα ψάρια με θρεπτικά συστατικά όπως τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που μπορούν να μειώσουν τα τριγλυκερίδια, τις ανωμαλίες του καρδιακού ρυθμού και την καρδιακή προσβολή. Τα ψάρια είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, η οποία είναι υπεύθυνη για την οικοδόμηση πιο λεπτών και δυνατών μυών, ακόμη και της βιταμίνης D που ρυθμίζει τα επίπεδα ασβεστίου και φωσφόρου στην κυκλοφορία του αίματος. Για πλήρη οφέλη από αυτά τα βασικά θρεπτικά συστατικά, τα οστά και τα δόντια σας διατηρούνται σωστά και υπάρχει μικρότερος κίνδυνος για διαβήτη τύπου 1 και καρδιακή ανεπάρκεια.

Προληπτικά μέτρα

Η μελέτη δείχνει ότι οι γυναίκες τρώνε περισσότερα τηγανητά ψάρια από τους άνδρες με λιγότερα φρούτα και λαχανικά, και αυτό θα μπορούσε να είναι ένα μειονέκτημα επειδή κάθε σώμα χρειάζεται περισσότερα θρεπτικά συστατικά από φυσικά φυτά. Εάν πρέπει να ακολουθήσετε τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά, πρέπει να στοχεύσετε μόνο σε δύο μερίδες το πολύ την εβδομάδα.

Συμπερασματικά, το να τρώτε τηγανητά ψάρια ενώ κάνετε δίαιτα είναι μια χαρά, ειδικά όταν το σερβίρετε με κάποια συνοδευτικά, όπως καρότα και πατάτες φούρνου. Είναι επίσης ωφέλιμο η έρευνα για ψάρια που μπορούν να εξισορροπήσουν τα θρεπτικά συστατικά του ψαριού, όπως είναι πλούσια σε ωμέγα-3, πρωτεΐνες και βιταμίνη D. Συμπερασματικά, είναι υγιεινό να συμπεριλάβετε τηγανητά ψάρια στη διατροφή σας, αλλά πρέπει να τα λαμβάνετε με μέτρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί είναι σημαντικό να έχετε μία ισορροπημένη διατροφή;

Οι ετικέτες κλίματος επηρεάζουν την επιλογή Fast Food

FDA: Το σουσάμι εντάσσεται στη λίστα των τροφικών αλλεργιογόνων

Εύκολη συνταγή με θαλασσινά και με Chorizo

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

Close Icon