Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ψάρια Μαγειρική: Ποια είναι τα καλύτερα καλοκαιρινά ψάρια και πώς να τα μαγειρέψετε 

Ψάρια Μαγειρική: Ποια είναι τα καλύτερα καλοκαιρινά ψάρια και πώς να τα μαγειρέψετε 

Ψάρια Μαγειρική: Είτε προτιμάτε ψάρι στη σχάρα, στο φούρνο ή στο τηγάνι, αυτές οι επιλογές είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσουν την οικογένεια και τους φίλους σας στην επόμενη καλοκαιρινή σας μαγειρική.


Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, υπάρχει μια ποικιλία από ψάρια που είναι στην εποχή τους και είναι ιδανικά για ψήσιμο στη σχάρα,  ψήσιμο στο τηγάνι. Μερικά από τα καλύτερα ψάρια του καλοκαιριού περιλαμβάνουν.

  1. Σολομός: Ο σολομός είναι ένα ευέλικτο ψάρι που μπορεί να ψηθεί, να ψηθεί στη σχάρα ή στο τηγάνι. Είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και έχει μια τολμηρή, πλούσια γεύση. Για να μαγειρέψετε τον σολομό, τον αλατοπιπερώνετε και τον χυμό λεμονιού και μετά τον ψήνετε με την πέτσα προς τα κάτω σε ένα ζεστό τηγάνι για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθεί.
  2. Mahi-mahi: Το Mahi-mahi είναι ένα ήπιο άρωμα ψάρι που είναι εξαιρετικό για ψήσιμο στη σχάρα. Έχει σφιχτή υφή που κρατάει καλά στη σχάρα. Για να μαγειρέψετε το mahi-mahi, καρυκεύστε το με τα αγαπημένα σας μπαχαρικά και στη συνέχεια ψήστε το σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθεί.
  3. Halibut: Η ιππόγλωσσα είναι ένα άσπρο ψάρι που ξεφλουδίζει και είναι τέλειο για ψήσιμο ή ψήσιμο στη σχάρα. Έχει μια ήπια, γλυκιά γεύση που συνδυάζεται καλά με καρυκεύματα εσπεριδοειδών ή βοτάνων. Για να ψήσετε ιππόγλωσσα, αλατοπιπερώστε και ελαιόλαδο, στη συνέχεια ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 400 βαθμούς Φαρενάιτ για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να ξεφλουδίσει εύκολα με ένα πιρούνι.
  4. Τόνος: Ο τόνος είναι ένα κρεατικό ψάρι που είναι εξαιρετικό για ψήσιμο ή ψήσιμο. Έχει μια πλούσια, αλμυρή γεύση που συνδυάζεται καλά με σάλτσα σόγιας, τζίντζερ και σκόρδο. Για να μαγειρέψετε τον τόνο, αλατοπιπερώστε τον και στη συνέχεια ψήστε τον σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθεί στο επιθυμητό επίπεδο μαγειρέματος.
  5. Snapper: Το Snapper είναι ένα ήπιο λευκό ψάρι που είναι τέλειο για ψήσιμο στη σχάρα ή ψήσιμο. Έχει μια λεπτή γεύση που συνδυάζεται καλά με βότανα και εσπεριδοειδή. Για να μαγειρέψετε το snapper, αλατοπιπερώστε το και χυμό λεμονιού και στη συνέχεια ψήστε το σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθεί.

Συνολικά, αυτά τα καλοκαιρινά ψάρια είναι τέλεια για μαγείρεμα σε εξωτερικούς χώρους και μπορείτε να τα απολαύσετε με μια ποικιλία από καρυκεύματα και συνοδευτικά. Είτε προτιμάτε ψάρι στη σχάρα, στο φούρνο ή στο τηγάνι, αυτές οι επιλογές είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσουν την οικογένεια και τους φίλους σας στην επόμενη καλοκαιρινή σας μαγειρική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να μαγειρέψετε την τέλεια αθερίνα;

Πώς να φτιάξετε την τέλεια φασολάδα;

Νοστιμιά και απόλαυση στο μεξικάνικο ρύζι με πιλάφι 

Λιγότερο προφανείς λόγοι για τους οποίους δεν μπορείτε να χάσετε βάρος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προκαλεί φλεγμονή το γιαούρτι; Τι πρέπει να γνωρίζετε 

Γιαούρτια που περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα, τεχνητές γεύσεις ή συντηρητικά μπορεί να έχουν αρνητικές επιδράσεις στην υγεία και να συμβάλλουν σε φλεγμονώδεις διαδικασίες. Αντίθετα, το φυσικό γιαούρτι χωρίς πρόσθετα συστατικά μπορεί να έχει θετικές επιδράσεις.

Χυμοί: Είναι όντως υγιεινοί;

Χυμοί: Οι χυμοί θεωρούνται συχνά υγιεινοί, αλλά στην πραγματικότητα εξαρτάται από τον τύπο του χυμού και την ποσότητα που καταναλώνουμε. Αν και οι χυμοί περιέχουν φυσικά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες και μέταλλα, υπάρχουν και ορισμένα σημεία

Μέλι: Γλυκές και αλμυρές συνταγές που πρέπει να δοκιμάσετε

Μέλι: Το μέλι είναι μια ευέλικτη ουσία που αξίζει μια θέση σε κάθε κουζίνα. Είτε επιλέξετε να το απολαύσετε σε κλασικά επιδόρπια, είτε τολμήσετε να το συνδυάσετε με αλμυρά υλικά, οι δυνατότητες είναι απεριόριστες.

Mac and Cheese: Η τέλεια συνταγή για το απόλυτο comfort food

Mac and Cheese: Το Mac & Cheese είναι το τέλειο πιάτο που συνδυάζει τη γεύση του λιωμένου τυριού με την απλότητα των ζυμαρικών. Είναι τέλειο για ένα καθημερινό γεύμα ή για ειδικές περιστάσεις. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και απολαύστε τη ζεστή με την οικογένεια ή τους φίλους σας!

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Close Icon