Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ψάρια Μαγειρική: Ποια είναι τα καλύτερα καλοκαιρινά ψάρια και πώς να τα μαγειρέψετε 

Ψάρια Μαγειρική: Ποια είναι τα καλύτερα καλοκαιρινά ψάρια και πώς να τα μαγειρέψετε 

Ψάρια Μαγειρική: Είτε προτιμάτε ψάρι στη σχάρα, στο φούρνο ή στο τηγάνι, αυτές οι επιλογές είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσουν την οικογένεια και τους φίλους σας στην επόμενη καλοκαιρινή σας μαγειρική.


Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, υπάρχει μια ποικιλία από ψάρια που είναι στην εποχή τους και είναι ιδανικά για ψήσιμο στη σχάρα,  ψήσιμο στο τηγάνι. Μερικά από τα καλύτερα ψάρια του καλοκαιριού περιλαμβάνουν.

  1. Σολομός: Ο σολομός είναι ένα ευέλικτο ψάρι που μπορεί να ψηθεί, να ψηθεί στη σχάρα ή στο τηγάνι. Είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και έχει μια τολμηρή, πλούσια γεύση. Για να μαγειρέψετε τον σολομό, τον αλατοπιπερώνετε και τον χυμό λεμονιού και μετά τον ψήνετε με την πέτσα προς τα κάτω σε ένα ζεστό τηγάνι για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθεί.
  2. Mahi-mahi: Το Mahi-mahi είναι ένα ήπιο άρωμα ψάρι που είναι εξαιρετικό για ψήσιμο στη σχάρα. Έχει σφιχτή υφή που κρατάει καλά στη σχάρα. Για να μαγειρέψετε το mahi-mahi, καρυκεύστε το με τα αγαπημένα σας μπαχαρικά και στη συνέχεια ψήστε το σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθεί.
  3. Halibut: Η ιππόγλωσσα είναι ένα άσπρο ψάρι που ξεφλουδίζει και είναι τέλειο για ψήσιμο ή ψήσιμο στη σχάρα. Έχει μια ήπια, γλυκιά γεύση που συνδυάζεται καλά με καρυκεύματα εσπεριδοειδών ή βοτάνων. Για να ψήσετε ιππόγλωσσα, αλατοπιπερώστε και ελαιόλαδο, στη συνέχεια ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 400 βαθμούς Φαρενάιτ για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να ξεφλουδίσει εύκολα με ένα πιρούνι.
  4. Τόνος: Ο τόνος είναι ένα κρεατικό ψάρι που είναι εξαιρετικό για ψήσιμο ή ψήσιμο. Έχει μια πλούσια, αλμυρή γεύση που συνδυάζεται καλά με σάλτσα σόγιας, τζίντζερ και σκόρδο. Για να μαγειρέψετε τον τόνο, αλατοπιπερώστε τον και στη συνέχεια ψήστε τον σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθεί στο επιθυμητό επίπεδο μαγειρέματος.
  5. Snapper: Το Snapper είναι ένα ήπιο λευκό ψάρι που είναι τέλειο για ψήσιμο στη σχάρα ή ψήσιμο. Έχει μια λεπτή γεύση που συνδυάζεται καλά με βότανα και εσπεριδοειδή. Για να μαγειρέψετε το snapper, αλατοπιπερώστε το και χυμό λεμονιού και στη συνέχεια ψήστε το σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθεί.

Συνολικά, αυτά τα καλοκαιρινά ψάρια είναι τέλεια για μαγείρεμα σε εξωτερικούς χώρους και μπορείτε να τα απολαύσετε με μια ποικιλία από καρυκεύματα και συνοδευτικά. Είτε προτιμάτε ψάρι στη σχάρα, στο φούρνο ή στο τηγάνι, αυτές οι επιλογές είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσουν την οικογένεια και τους φίλους σας στην επόμενη καλοκαιρινή σας μαγειρική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να μαγειρέψετε την τέλεια αθερίνα;

Πώς να φτιάξετε την τέλεια φασολάδα;

Νοστιμιά και απόλαυση στο μεξικάνικο ρύζι με πιλάφι 

Λιγότερο προφανείς λόγοι για τους οποίους δεν μπορείτε να χάσετε βάρος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η μέθοδος του πιάτου και πώς να την εφαρμόσεις στη διατροφή σου 

Το ένα τέταρτο του πιάτου σου θα πρέπει να είναι αφιερωμένο σε πρωτεΐνες, όπως κοτόπουλο, ψάρι, φασόλια, φακές ή tofu. Οι πρωτεΐνες είναι σημαντικές για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των ιστών.

Πώς ο άνηθος βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης

Άνηθος: Χάρη στις αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιλιπιδικές του ιδιότητες, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της LDL και των τριγλυκεριδίων, βελτιώνοντας έτσι τη συνολική υγεία της καρδιάς.

Τα οφέλη ενός δυνατού διατροφικού «ζευγαριού» 

Φακές με ρύζι: Οι φακές και το ρύζι μπορούν να μαγειρευτούν γρήγορα και εύκολα, καθιστώντας τα ιδανική επιλογή για πολυάσχολες μέρες. Μπορούν να σερβιριστούν με διάφορες σάλτσες, λαχανικά ή μπαχαρικά, προσφέροντας ποικιλία και γεύση.

3 Εύκολοι τρόποι για να αυξήσετε την πρωτεΐνη σε κάθε σας γεύμα

Πρωτεΐνη: Η αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης στα γεύματα είναι σημαντική για τη μυϊκή ανάπτυξη, την αποκατάσταση και τη γενική υγεία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσθέσουμε περισσότερη πρωτεΐνη στα γεύματά μας,

Το ιδανικό γλυκό για τον Άγιο Βαλεντίνο

Red velvet Brownies: Τα Red Velvet Brownies είναι ένα γλυκό που συνδυάζει την πλούσια γεύση της σοκολάτας με την χαρακτηριστική κόκκινη απόχρωση του red velvet κέικ. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να εντυπωσιάσετε σε κάποιο πάρτι ή γιορτή

Η ιδανική συνταγή για τους λάτρεις της λευκής σοκολάτας

Μπισκότα με λευκή σοκολάτα: Τα μπισκότα με λευκή σοκολάτα είναι ένα γλυκό που συνδυάζει την κρεμώδη γεύση της λευκής σοκολάτας με την τραγανή υφή του μπισκότου. Η συνταγή αυτή είναι εύκολη και γρήγορη, και τα μπισκότα γίνονται ιδανικά

Τι ρόλο παίζει η διατροφή στην εποχική συναισθηματική ιαταραχή (SAD) 

SAD: Η κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών και ζάχαρης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη διάθεση. Οι τροφές αυτές μπορεί να προκαλέσουν απότομες αυξήσεις και πτώσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, οι οποίες σχετίζονται με αλλαγές στη διάθεση και την ενέργεια.

Close Icon