Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ψάρια: Η κατανάλωση ψαριού δύο φορές την εβδομάδα απαραίτητη για μια υγιή ζωή

Ψάρια: Η κατανάλωση ψαριού δύο φορές την εβδομάδα απαραίτητη για μια υγιή ζωή

Ψάρια: Το ψάρι και τα θαλασσινά βοηθούν στη διατήρηση μιας υγιούς καρδιάς μειώνοντας την αρτηριακή πίεση και μειώνοντας τον κίνδυνο ξαφνικού θανάτου, καρδιακής προσβολής, μη φυσιολογικού καρδιακού ρυθμού και εγκεφαλικών επεισοδίων.



Η κατανάλωση ψαριών τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα είναι μέρος μιας υγιεινής ζωής, καθώς τα ψάρια είναι γεμάτα με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνες όπως D και B2 (ριβοφλαβίνη). Το ψάρι είναι πλούσιο σε ασβέστιο και φώσφορο και μια εξαιρετική πηγή μετάλλων, όπως σίδηρος, ψευδάργυρος, ιώδιο, μαγνήσιο και κάλιο, είναι επίσης γεμάτο με πρωτεΐνες, βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή πίεση και να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακής νόσου ή εγκεφαλικού.


Δύο ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στα ψάρια είναι το EPA (εικοσαπεντανοϊκό οξύ) και το DHA (εικοσιδυαεξανοϊκό οξύ). Το σώμα μας δεν παράγει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, επομένως πρέπει να τα λαμβάνουμε μέσω της τροφής που τρώμε. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βρίσκονται σε κάθε είδος ψαριού, αλλά είναι ιδιαίτερα πλούσια σε λιπαρά ψάρια. Μερικές καλές επιλογές είναι ο σολομός, η πέστροφα, οι σαρδέλες, η ρέγγα, το σκουμπρί σε κονσέρβα, ο ελαφρύς τόνος σε κονσέρβα και τα στρείδια.

Το ψάρι και τα θαλασσινά βοηθούν στη διατήρηση μιας υγιούς καρδιάς μειώνοντας την αρτηριακή πίεση και μειώνοντας τον κίνδυνο ξαφνικού θανάτου, καρδιακής προσβολής, μη φυσιολογικού καρδιακού ρυθμού και εγκεφαλικών επεισοδίων προσθέτοντας ψάρι στα καθημερινά γεύματα. Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο:

  • κατάθλιψης,
  • ΔΕΠΥ,
  • νόσου Αλτσχάιμερ,
  • άνοιας,
  • και διαβήτη,
  • και να αποτρέψει τη φλεγμονή,
  • και να μειώσει τον κίνδυνο αρθρίτιδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορούμε να προστατέψουμε την καρδιά μας;

Γιατί είναι σημαντική η κατανάλωση ψαριών;

Η κατανάλωση ψαριών προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία μας

Tροφές που ανεβάζουν την ευτυχία και τροφές που την κλέβουν

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Close Icon