Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ψάρι συνταγή: Λαβράκι τηγανητό με Mango Salsa

Ψάρι συνταγή: Λαβράκι τηγανητό με Mango Salsa

Ψάρι συνταγή: Το λαβράκι χαρακτηρίζεται ως λιπαρό ψάρι. Όμως τα ω-3 λιπαρά που περιέχει ανήκουν στην κατηγορία των "καλών λιπαρών".



Το λαβράκι είναι από τα πιο διάσημα ψάρια, καθώς το κρέας του έχει εξαιρετική ποιότητα και νοστιμιά. Χαρακτηρίζεται ως λιπαρό ψάρι, παρ’ όλα αυτά τα ω-3 λιπαρά που περιέχει ανήκουν στην κατηγορία των “καλών λιπαρών”. Αξίζει επίσης να γνωρίζεις πως οι πρωτινές και τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά που περιέχει, ισοδυναμούν με αυτές τους κρέατος. Επομένως είναι καλό να το εντάξεις στη διατροφή σου.


Συστατικά:

  • 4 φιλέτα λαβράκι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 ώριμο μάνγκο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1 jalapeño, κομμένο σε κύβους
  • Χυμός από 1 λάιμ

 

Οδηγίες:

  1. Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε το μάνγκο σε κύβους, το κόκκινο κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά, τον κόλιαντρο, το jalapeño και το χυμό λάιμ για να φτιάξετε τη σάλτσα μάνγκο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα λαβράκι και από τις δύο πλευρές.
  3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  4. Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι, προσθέστε τα φιλέτα λαβράκι με την πέτσα προς τα κάτω. Μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά μέχρι η πέτσα να γίνει τραγανή και να ροδίσει.
  5. Γυρίστε τα φιλέτα και μαγειρέψτε για άλλα 4-5 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να γίνει αδιαφανές και να ξεφλουδίσει εύκολα με ένα πιρούνι.
  6. Βγάζουμε το λαβράκι από το τηγάνι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά.
  7. Σερβίρετε το ψημένο σε τηγάνι λαβράκι με μια γενναιόδωρη κουταλιά σάλσα μάνγκο από πάνω.
  8. Γαρνίρετε με επιπλέον κόλιαντρο και μια σφήνα λάιμ αν θέλετε.

Αυτό το πιάτο σερβίρεται καλύτερα ζεστό και φρέσκο. Ο συνδυασμός της τραγανής επιδερμίδας του λαβράκι και της γλυκιάς και πικάντικης σάλσας μάνγκο είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Απολαύστε αυτό το ελαφρύ και γευστικό πιάτο με θαλασσινά για μια γεύση από τις τροπικές περιοχές στο σπίτι σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Calamari Fritti: Μια απολαυστική τραγανή συνταγή για το καλοκαίρι

Ποιες είναι οι τροφές που προστατευουν την υγεία των δοντιών;

Φτιαχνοντάς ένα πεντανόστιμο Μιλφέιγ

Η νοστιμότερη συνταγή για την πιο υγιεινή ομελέτα

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Αχλάδια: Πέντε λόγοι για να τρώτε περισσότερα

Τα αχλάδια είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην πέψη και προάγουν την υγεία του εντέρου. Μόνο ένα μέτριο αχλάδι περιέχει περίπου 5-6 γραμμάρια φυτικών ινών, που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης και της γλυκόζης στο αίμα, ενώ βοηθούν στην αίσθηση κορεσμού.

Close Icon