Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ψάρι: Σολομός με τηγανητό ρύζι

Ψάρι: Σολομός με τηγανητό ρύζι

Ψάρι: Ένα απλό δείπνο με σολομό, πλούσιο σε ωμέγα-3, οικογενειακό. Αφήστε τα παιδιά να επιλέξουν πόσο ζεστό θέλουν το ρύζι τους σερβίροντάς το με ζεστή σάλτσα.



Αν ψάχνετε να βρείτε μια εύκολη, υγιεινή και ταυτόχρονα νόστιμη συνταγή, η λύση είναι μία! Σολομός με τηγανητό ρύζι. Ο σολομός είναι λιπαρό ψάρι, το οποίο είναι πλούσιο σε Ωμέγα -3 και θρεπτικά συστατικά. Αποτελεί μία ιδανική επιλογή για το οικογενειακό τραπέζι!


Μαγειρέψτε μία από τις πιο νόστιμες συνταγές

Συστατικά:

  • κομμάτι τζίντζερ σε μέγεθος αντίχειρα, τριμμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας με χαμηλό αλάτι
  • ½ κουταλιά της σούπας κρασί ρυζιού ή ξύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • 1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε κύβους
  • 175 γρ. baby καλαμπόκι και μπιζέλια, ψιλοκομμένα
  • 2 φιλέτα σολομού χωρίς πέτσα
  • 250 γρ μαγειρεμένο καστανό ρύζι μπασμάτι
  • 2 αυγα καυτερή σάλτσα, για σερβίρισμα

Μέθοδος παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1: Ανακατεύουμε το τζίντζερ, το σκόρδο, τη σόγια και το ξύδι και αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι, τα λαχανικά και τον σολομό. Τηγανίζουμε τον σολομό για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να αρχίσει να γίνεται αδιαφανής. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε, ξεφλουδίζοντας το ψάρι σε μεγάλα κομμάτια και μετά τα μετακινούμε όλα στο πλάι του τηγανιού.

ΒΗΜΑ 2: Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι, σπάμε τα αυγά και ανακατεύουμε. Μόλις ψηθεί, ανακατεύουμε μέσα από το ρύζι και περιχύνουμε με τη μαρινάδα σόγιας. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να φύγουν οι φυσαλίδες για λίγα λεπτά ακόμα, ώστε όλο το ρύζι να καλυφθεί με τη σάλτσα. Σερβίρουμε σε μπολ με καυτερή σάλτσα για σερβίρισμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δημιουργήστε την πιο νόστιμη συνταγή με σολομό και κάρυ

Επωφελείται ο οργανισμός μας με τη δίαιτα κέτο;

Σολομός με σάλτσα αβοκάντο και μάνγκο

Ζουμερό σουφλέ ζυμαρικών με φρέσκο σολομό

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon