Ψάρι: Ένα απλό δείπνο με σολομό, πλούσιο σε ωμέγα-3, οικογενειακό. Αφήστε τα παιδιά να επιλέξουν πόσο ζεστό θέλουν το ρύζι τους σερβίροντάς το με ζεστή σάλτσα.
Αν ψάχνετε να βρείτε μια εύκολη, υγιεινή και ταυτόχρονα νόστιμη συνταγή, η λύση είναι μία! Σολομός με τηγανητό ρύζι. Ο σολομός είναι λιπαρό ψάρι, το οποίο είναι πλούσιο σε Ωμέγα -3 και θρεπτικά συστατικά. Αποτελεί μία ιδανική επιλογή για το οικογενειακό τραπέζι!
Μαγειρέψτε μία από τις πιο νόστιμες συνταγές
Συστατικά:
- κομμάτι τζίντζερ σε μέγεθος αντίχειρα, τριμμένο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας με χαμηλό αλάτι
- ½ κουταλιά της σούπας κρασί ρυζιού ή ξύδι
- 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
- 1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε κύβους
- 175 γρ. baby καλαμπόκι και μπιζέλια, ψιλοκομμένα
- 2 φιλέτα σολομού χωρίς πέτσα
- 250 γρ μαγειρεμένο καστανό ρύζι μπασμάτι
- 2 αυγα καυτερή σάλτσα, για σερβίρισμα
Μέθοδος παρασκευής:
ΒΗΜΑ 1: Ανακατεύουμε το τζίντζερ, το σκόρδο, τη σόγια και το ξύδι και αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι, τα λαχανικά και τον σολομό. Τηγανίζουμε τον σολομό για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να αρχίσει να γίνεται αδιαφανής. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε, ξεφλουδίζοντας το ψάρι σε μεγάλα κομμάτια και μετά τα μετακινούμε όλα στο πλάι του τηγανιού.
ΒΗΜΑ 2: Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι, σπάμε τα αυγά και ανακατεύουμε. Μόλις ψηθεί, ανακατεύουμε μέσα από το ρύζι και περιχύνουμε με τη μαρινάδα σόγιας. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να φύγουν οι φυσαλίδες για λίγα λεπτά ακόμα, ώστε όλο το ρύζι να καλυφθεί με τη σάλτσα. Σερβίρουμε σε μπολ με καυτερή σάλτσα για σερβίρισμα.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube