Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ψάρι: Σολομός με τηγανητό ρύζι

Ψάρι: Σολομός με τηγανητό ρύζι

Ψάρι: Ένα απλό δείπνο με σολομό, πλούσιο σε ωμέγα-3, οικογενειακό. Αφήστε τα παιδιά να επιλέξουν πόσο ζεστό θέλουν το ρύζι τους σερβίροντάς το με ζεστή σάλτσα.


Αν ψάχνετε να βρείτε μια εύκολη, υγιεινή και ταυτόχρονα νόστιμη συνταγή, η λύση είναι μία! Σολομός με τηγανητό ρύζι. Ο σολομός είναι λιπαρό ψάρι, το οποίο είναι πλούσιο σε Ωμέγα -3 και θρεπτικά συστατικά. Αποτελεί μία ιδανική επιλογή για το οικογενειακό τραπέζι!

Μαγειρέψτε μία από τις πιο νόστιμες συνταγές

Συστατικά:

  • κομμάτι τζίντζερ σε μέγεθος αντίχειρα, τριμμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας με χαμηλό αλάτι
  • ½ κουταλιά της σούπας κρασί ρυζιού ή ξύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • 1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε κύβους
  • 175 γρ. baby καλαμπόκι και μπιζέλια, ψιλοκομμένα
  • 2 φιλέτα σολομού χωρίς πέτσα
  • 250 γρ μαγειρεμένο καστανό ρύζι μπασμάτι
  • 2 αυγα καυτερή σάλτσα, για σερβίρισμα

Μέθοδος παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1: Ανακατεύουμε το τζίντζερ, το σκόρδο, τη σόγια και το ξύδι και αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι, τα λαχανικά και τον σολομό. Τηγανίζουμε τον σολομό για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να αρχίσει να γίνεται αδιαφανής. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε, ξεφλουδίζοντας το ψάρι σε μεγάλα κομμάτια και μετά τα μετακινούμε όλα στο πλάι του τηγανιού.

ΒΗΜΑ 2: Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι, σπάμε τα αυγά και ανακατεύουμε. Μόλις ψηθεί, ανακατεύουμε μέσα από το ρύζι και περιχύνουμε με τη μαρινάδα σόγιας. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να φύγουν οι φυσαλίδες για λίγα λεπτά ακόμα, ώστε όλο το ρύζι να καλυφθεί με τη σάλτσα. Σερβίρουμε σε μπολ με καυτερή σάλτσα για σερβίρισμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δημιουργήστε την πιο νόστιμη συνταγή με σολομό και κάρυ

Επωφελείται ο οργανισμός μας με τη δίαιτα κέτο;

Σολομός με σάλτσα αβοκάντο και μάνγκο

Ζουμερό σουφλέ ζυμαρικών με φρέσκο σολομό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon