Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ψάρι με σκόρδο και λεμόνι: Μια απλή και γευστική συνταγή

Ψάρι με σκόρδο και λεμόνι: Μια απλή και γευστική συνταγή

Ψάρι με σκόρδο και λεμόνι: Απολαύστε τον ιδανικό συνδυασμό σκόρδου και λεμονιού, ενισχύοντας τη φυσική γεύση του ψαριού.



Το ψάρι είναι ένα ευέλικτο και θρεπτικό συστατικό που μπορεί να παρασκευαστεί με αμέτρητους νόστιμους τρόπους. Μια ιδιαίτερα απολαυστική συνταγή είναι το ψάρι με λεμόνι με σκόρδο, ένα πιάτο που φτιάχνεται εύκολα και ξεχειλίζει από γεύση. Αυτή η συνταγή αναδεικνύει τη φυσική γεύση του ψαριού ενώ προσθέτει μια νόστιμη, αλμυρή πινελιά.


Συστατικά

  • 4 φιλέτα ψαριού (όπως μπακαλιάρος, τιλάπια ή μπακαλιάρος)
  • 2 λεμόνια
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα

 

Οδηγίες

  • Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190°C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα ή το αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο.
  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, τον χυμό από ένα λεμόνι, την αποξηραμένη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά για να δημιουργήσετε μια γευστική μαρινάδα.
  • Τοποθετήστε τα φιλέτα ψαριού στο ταψί. Ρίξτε τη μαρινάδα πάνω από το ψάρι, φροντίζοντας κάθε φιλέτο να έχει καλυφθεί καλά. Αφήστε το να καθίσει για 15-20 λεπτά ώστε οι γεύσεις να εισχωρήσουν στο ψάρι.
  • Κόβουμε το υπόλοιπο λεμόνι σε λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε πάνω από τα φιλέτα ψαριού. Αυτό θα προσθέσει ένα υπέροχο άρωμα εσπεριδοειδών και επιπλέον γεύση καθώς ψήνεται. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να γίνει αδιαφανές και να ξεφλουδίσει εύκολα με ένα πιρούνι.
  • Μόλις ψηθεί, βγάζουμε το ψάρι από το φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά. Γαρνίρετε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό για έντονο χρώμα και πρόσθετη φρεσκάδα. Σερβίρετε το ψάρι με σκόρδο λεμόνι με τα αγαπημένα σας συνοδευτικά, όπως λαχανικά στον ατμό, ρύζι ή μια φρέσκια πράσινη σαλάτα.

 

Συμβουλές

  • Επιλογή ψαριού: Επιλέξτε φρέσκα, σφιχτά φιλέτα. Τα πιο παχιά φιλέτα όπως ο μπακαλιάρος ή ο μπακαλιάρος λειτουργούν καλά σε αυτή τη συνταγή.
  • Πρόσθετες γεύσεις: Πειραματιστείτε με βότανα όπως θυμάρι ή δεντρολίβανο και προσθέστε μια πινελιά λευκού κρασιού στη μαρινάδα για επιπλέον βάθος γεύσης.
  • Συνδυασμός: Αυτό το πιάτο συνδυάζεται υπέροχα με ένα τραγανό λευκό κρασί, όπως το Sauvignon Blanc ή το Pinot Grigio.

Το ψημένο ψάρι με σκόρδο και λεμόνι στο φούρνο είναι μια τέλεια συνταγή για ένα υγιεινό, γευστικό γεύμα που είναι απλό στην προετοιμασία αλλά αρκετά εντυπωσιακό για ένα δείπνο. Απολαύστε τον ιδανικό συνδυασμό σκόρδου και λεμονιού, ενισχύοντας τη φυσική γεύση του ψαριού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Η μεσογειακή διατροφή μειώνει τον κίνδυνο θνησιμότητας κατά 23% στις γυναίκες;

Συνταγές για μια σπιτική πανδαισία γεύσεων

Ποια είναι τα καλύτερα καλοκαιρινά ψάρια και πώς να τα μαγειρέψετε 

Διάσημη συνταγή αμερικάνικου τηγανητού γατόψαρου

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Close Icon