Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ψάρι με σκόρδο και λεμόνι: Μια απλή και γευστική συνταγή

Ψάρι με σκόρδο και λεμόνι: Μια απλή και γευστική συνταγή

Ψάρι με σκόρδο και λεμόνι: Απολαύστε τον ιδανικό συνδυασμό σκόρδου και λεμονιού, ενισχύοντας τη φυσική γεύση του ψαριού.


Το ψάρι είναι ένα ευέλικτο και θρεπτικό συστατικό που μπορεί να παρασκευαστεί με αμέτρητους νόστιμους τρόπους. Μια ιδιαίτερα απολαυστική συνταγή είναι το ψάρι με λεμόνι με σκόρδο, ένα πιάτο που φτιάχνεται εύκολα και ξεχειλίζει από γεύση. Αυτή η συνταγή αναδεικνύει τη φυσική γεύση του ψαριού ενώ προσθέτει μια νόστιμη, αλμυρή πινελιά.

Συστατικά

  • 4 φιλέτα ψαριού (όπως μπακαλιάρος, τιλάπια ή μπακαλιάρος)
  • 2 λεμόνια
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα

 

Οδηγίες

  • Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190°C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα ή το αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο.
  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, τον χυμό από ένα λεμόνι, την αποξηραμένη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά για να δημιουργήσετε μια γευστική μαρινάδα.
  • Τοποθετήστε τα φιλέτα ψαριού στο ταψί. Ρίξτε τη μαρινάδα πάνω από το ψάρι, φροντίζοντας κάθε φιλέτο να έχει καλυφθεί καλά. Αφήστε το να καθίσει για 15-20 λεπτά ώστε οι γεύσεις να εισχωρήσουν στο ψάρι.
  • Κόβουμε το υπόλοιπο λεμόνι σε λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε πάνω από τα φιλέτα ψαριού. Αυτό θα προσθέσει ένα υπέροχο άρωμα εσπεριδοειδών και επιπλέον γεύση καθώς ψήνεται. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να γίνει αδιαφανές και να ξεφλουδίσει εύκολα με ένα πιρούνι.
  • Μόλις ψηθεί, βγάζουμε το ψάρι από το φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά. Γαρνίρετε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό για έντονο χρώμα και πρόσθετη φρεσκάδα. Σερβίρετε το ψάρι με σκόρδο λεμόνι με τα αγαπημένα σας συνοδευτικά, όπως λαχανικά στον ατμό, ρύζι ή μια φρέσκια πράσινη σαλάτα.

 

Συμβουλές

  • Επιλογή ψαριού: Επιλέξτε φρέσκα, σφιχτά φιλέτα. Τα πιο παχιά φιλέτα όπως ο μπακαλιάρος ή ο μπακαλιάρος λειτουργούν καλά σε αυτή τη συνταγή.
  • Πρόσθετες γεύσεις: Πειραματιστείτε με βότανα όπως θυμάρι ή δεντρολίβανο και προσθέστε μια πινελιά λευκού κρασιού στη μαρινάδα για επιπλέον βάθος γεύσης.
  • Συνδυασμός: Αυτό το πιάτο συνδυάζεται υπέροχα με ένα τραγανό λευκό κρασί, όπως το Sauvignon Blanc ή το Pinot Grigio.

Το ψημένο ψάρι με σκόρδο και λεμόνι στο φούρνο είναι μια τέλεια συνταγή για ένα υγιεινό, γευστικό γεύμα που είναι απλό στην προετοιμασία αλλά αρκετά εντυπωσιακό για ένα δείπνο. Απολαύστε τον ιδανικό συνδυασμό σκόρδου και λεμονιού, ενισχύοντας τη φυσική γεύση του ψαριού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Η μεσογειακή διατροφή μειώνει τον κίνδυνο θνησιμότητας κατά 23% στις γυναίκες;

Συνταγές για μια σπιτική πανδαισία γεύσεων

Ποια είναι τα καλύτερα καλοκαιρινά ψάρια και πώς να τα μαγειρέψετε 

Διάσημη συνταγή αμερικάνικου τηγανητού γατόψαρου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

Close Icon