Για να φτιάξετε γαύρο σαγανάκι λεμόνι θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:
- 1 κιλό γαύρο
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
Για να ξεκινήσετε, πλύνετε τo γαύρο και στεγνώστε τα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ρίξτε to γαύρο στο αλεύρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τo γαύρο στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Βγάζετε τo γαύρο από το τηγάνι και τον μεταφέρετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά ή μέχρι να μυρίσει το σκόρδο. Προσθέστε το χυμό λεμονιού στο τηγάνι και ανακατέψτε να ενωθούν. Ρίξτε πάλι το γαύρο στο τηγάνι , στο μείγμα του χυμού λεμονιού. Μαγειρέψτε για άλλα 1-2 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν οι γαύροι. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση τον γαύρο- Σαγανάκι -Λεμόνι. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό πριν το σερβίρουμε.
Αυτή η συνταγή για Γαύρο- Σαγανάκι- Λεμόνι είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας με τις τολμηρές γεύσεις και τη μοναδική της ανανέωση σε ένα κλασικό ελληνικό πιάτο. Σερβίρετέ το με ψωμί κρούστας ή πατατάκια πίτας για ένα νόστιμο ορεκτικό ή συνδυάστε το με μια σαλάτα για ένα ελαφρύ και χορταστικό κυρίως πιάτο.