Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ψάρι καλοκαίρι: Το ψάρι του καλοκαιριού είναι σίγουρα ο λεμονάτος γαύρος σαγανάκι

Ψάρι καλοκαίρι: Το ψάρι του καλοκαιριού είναι σίγουρα ο λεμονάτος γαύρος σαγανάκι

Ψάρι καλοκαίρι: Το σαγανάκι είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που φτιάχνεται συνήθως με τυρί, αλλά αυτή η μοναδική ανατροπή στην κλασική συνταγή περιλαμβάνει γαύρο.


Το σαγανάκι είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που φτιάχνεται συνήθως με τυρί, αλλά αυτή η μοναδική ανατροπή στην κλασική συνταγή περιλαμβάνει γαύρο. Ο γαύρος σαγανάκι λεμόνι είναι ένα γευστικό και αλμυρό πιάτο που είναι ιδανικό για ορεκτικό ή κυρίως πιάτο.

Για να φτιάξετε γαύρο σαγανάκι λεμόνι θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:

  • 1 κιλό γαύρο
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Για να ξεκινήσετε, πλύνετε τo γαύρο και στεγνώστε τα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ρίξτε to  γαύρο στο αλεύρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τo γαύρο στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Βγάζετε τo γαύρο από το τηγάνι και τον  μεταφέρετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά ή μέχρι να μυρίσει το σκόρδο. Προσθέστε το χυμό λεμονιού στο τηγάνι και ανακατέψτε να ενωθούν. Ρίξτε πάλι το γαύρο στο τηγάνι , στο μείγμα του χυμού λεμονιού. Μαγειρέψτε για άλλα 1-2 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν οι γαύροι. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση τον γαύρο- Σαγανάκι -Λεμόνι. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό πριν το σερβίρουμε.

Αυτή η συνταγή για Γαύρο- Σαγανάκι- Λεμόνι είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας με τις τολμηρές γεύσεις και τη μοναδική της ανανέωση σε ένα κλασικό ελληνικό πιάτο. Σερβίρετέ το με ψωμί κρούστας ή πατατάκια πίτας για ένα νόστιμο ορεκτικό ή συνδυάστε το με μια σαλάτα για ένα ελαφρύ και χορταστικό κυρίως πιάτο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί είναι σημαντικό να τρώτε πρωινό μέσα στην πρώτη ώρα από το ξύπνημα;

Μια υγιεινή και εύκολη συνταγή για πρωινό με βρώμη

Νόστιμη συνταγή για τάρτα ροδάκινου με φρέσκα μούρα 

Υπέροχη συνταγή με ψητό χοιρινό σε κυπριακή πίτα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon