Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ψάρι: Ετοιμάζουμε σολομό για το σημερινό τραπέζι!

Ψάρι: Ετοιμάζουμε σολομό για το σημερινό τραπέζι!

Ψάρι: Δοκιμάστε αυτό το υγιεινό δείπνο με noodles ολικής αλέσεως, πιπεριές, πράσα και σπανάκι και φιλέτα σολομού πλούσια σε ωμέγα-3. Είναι έτοιμο σε λιγότερο από 25 λεπτά.


Τι θα μαγειρέψουμε σήμερα; Υπάρχει, άραγε, κάτι καλύτερο από σολομό;  Η απάντηση είναι όχι! Δημιουργήστε ένα πεντανόστιμο πιάτο με σολομό και noodles. Αποτελεί μία κινέζικη συνταγή, η οποία θα σας ξετρελάνει λόγω των μπαχαρικών της και του τζίντζερ που περιέχει!

Σολομός με noodles και τζίντζερ

Συστατικά

  •  100 γρ. χυλοπίτες ολικής αλέσεως
  • 1 ½ κουταλάκι miso
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 2 φιλέτα άγριου σολομού χωρίς πέτσα
  • 1 κουταλιά της σούπας κραμβέλαιο
  • 30 γρ τζίντζερ κομμένο σε σπιρτόξυλα
  • 1 πράσινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και κομμένη σε λωρίδες
  • 2 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοτριμμένες
  • 160 γρ baby σπανάκι

Μέθοδος:

ΒΗΜΑ 1: Βάζετε τα noodles σε ένα μπολ, τα σκεπάζετε με βραστό νερό και τα αφήνετε στην άκρη να μαλακώσουν. Ζεσταίνετε τη σχάρα σε μέτρια και τοποθετήστε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο στη σχάρα. Ανακατεύετε 1 κουταλάκι του γλυκού miso με το ξύδι, την πάπρικα και 1 κουταλιά της σούπας νερό. Απλώστε πάνω από τον σολομό και ψήστε στη σχάρα για 6-8 λεπτά μέχρι να ξεφλουδίσει και να ψηθεί.

ΒΗΜΑ 2: Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα γουόκ και τηγανίζετε σε δυνατή φωτιά το τζίντζερ, το πιπέρι και το πράσο για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα. Στραγγίζετε τα noodles, κρατάμε 2 κουταλιές της σούπας νερό και ανακατεύετε με το υπόλοιπο miso.

ΒΗΜΑ 3: Προσθέστε τα στραγγισμένα noodles, το υγρό miso και το σπανάκι στο γουόκ και ανακατέψτε τα στη φωτιά μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Τοποθετήστε σε πιάτα, προσθέστε το σολομό και τυχόν χυμούς και σερβίρετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι τα οφέλη της Σκανδιναβικής διατροφής;

Η υψηλότερη κατανάλωση ψαριών σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο κακοήθους μελανώματος στις ΗΠΑ, σύμφωνα με μελέτη

Η vegan διατροφή oδηγεί σε απώλεια βάρους & βελτιωμένη ευαισθησία στην ινσουλίνη

Προσθέστε τη σαρδέλα στη διατροφή σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon