Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ψάρι: Δημιουργήστε την πιο νόστιμη συνταγή με σολομό και κάρυ

Ψάρι: Δημιουργήστε την πιο νόστιμη συνταγή με σολομό και κάρυ

Ψάρι: Ο σολομός είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για να αποκτήσετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σας!


Αν θέλετε να δημιουργήσετε μία συνταγή για όλη την οικογένεια, ο σολομός αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Ο σολομός είναι ένα ψάρι που διαθέτει πολλά καλά λιπαρά, πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά. Ειδικότερα, γίνεται ακόμα πιο νόστιμο όταν το συνδυάζετε με διάφορα μπαχαρικά. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

Σολομός με κάρυ

Συστατικά συνταγής:

  • 3  φιλέτα σολομού κομμένα σε κύβους
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, χωρισμένες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίζα τζίντζερ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σπόροι κύμινου
  • 2 κουταλάκια του γλυκού garam masala
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κουρκουμά
  • 2 ντομάτες, τριμμένες
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • αλάτι για γεύση

Παρασκευή συνταγής: 

Βήμα 1 : Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε απαλά κομμάτια σολομού μέχρι να ξεφλουδιστούν εύκολα με ένα πιρούνι, περίπου 5 λεπτά. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2: Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε κρεμμύδια, σκόρδο και τζίντζερ. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 7 λεπτά. Προσθέτουμε κύμινο, garam masala και κουρκουμά. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να μυρίσει, περίπου 10 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε ντομάτες, μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσουν να συρρικνώνονται, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε νερό και αλάτι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Βήμα 3: Επιστρέφουμε τον σολομό στο τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό. Σιγοβράζουμε μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις, περίπου 10 λεπτά.

Καλή απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σολομός με σάλτσα αβοκάντο και μάνγκο

Ετοιμάζουμε ζουμερό σολομό με υπέροχα δαμάσκηνα

Δοκιμάστε μπιφτέκια σολομού με βρώμη

Ζουμερό σουφλέ ζυμαρικών με φρέσκο σολομό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Close Icon