Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ψάρι: Δημιουργήστε την πιο νόστιμη συνταγή με σολομό και κάρυ

Ψάρι: Δημιουργήστε την πιο νόστιμη συνταγή με σολομό και κάρυ

Ψάρι: Ο σολομός είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για να αποκτήσετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σας!

Αν θέλετε να δημιουργήσετε μία συνταγή για όλη την οικογένεια, ο σολομός αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Ο σολομός είναι ένα ψάρι που διαθέτει πολλά καλά λιπαρά, πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά. Ειδικότερα, γίνεται ακόμα πιο νόστιμο όταν το συνδυάζετε με διάφορα μπαχαρικά. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

Σολομός με κάρυ

Συστατικά συνταγής:

  • 3  φιλέτα σολομού κομμένα σε κύβους
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, χωρισμένες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίζα τζίντζερ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σπόροι κύμινου
  • 2 κουταλάκια του γλυκού garam masala
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κουρκουμά
  • 2 ντομάτες, τριμμένες
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • αλάτι για γεύση

Παρασκευή συνταγής: 

Βήμα 1 : Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε απαλά κομμάτια σολομού μέχρι να ξεφλουδιστούν εύκολα με ένα πιρούνι, περίπου 5 λεπτά. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2: Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε κρεμμύδια, σκόρδο και τζίντζερ. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 7 λεπτά. Προσθέτουμε κύμινο, garam masala και κουρκουμά. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να μυρίσει, περίπου 10 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε ντομάτες, μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσουν να συρρικνώνονται, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε νερό και αλάτι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Βήμα 3: Επιστρέφουμε τον σολομό στο τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό. Σιγοβράζουμε μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις, περίπου 10 λεπτά.

Καλή απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σολομός με σάλτσα αβοκάντο και μάνγκο

Ετοιμάζουμε ζουμερό σολομό με υπέροχα δαμάσκηνα

Δοκιμάστε μπιφτέκια σολομού με βρώμη

Ζουμερό σουφλέ ζυμαρικών με φρέσκο σολομό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon