Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ψάρι: Δημιουργήστε την πιο νόστιμη συνταγή με σολομό και κάρυ

Ψάρι: Δημιουργήστε την πιο νόστιμη συνταγή με σολομό και κάρυ

Ψάρι: Ο σολομός είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για να αποκτήσετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σας!


Αν θέλετε να δημιουργήσετε μία συνταγή για όλη την οικογένεια, ο σολομός αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Ο σολομός είναι ένα ψάρι που διαθέτει πολλά καλά λιπαρά, πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά. Ειδικότερα, γίνεται ακόμα πιο νόστιμο όταν το συνδυάζετε με διάφορα μπαχαρικά. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

Σολομός με κάρυ

Συστατικά συνταγής:

  • 3  φιλέτα σολομού κομμένα σε κύβους
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, χωρισμένες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίζα τζίντζερ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σπόροι κύμινου
  • 2 κουταλάκια του γλυκού garam masala
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κουρκουμά
  • 2 ντομάτες, τριμμένες
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • αλάτι για γεύση

Παρασκευή συνταγής: 

Βήμα 1 : Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε απαλά κομμάτια σολομού μέχρι να ξεφλουδιστούν εύκολα με ένα πιρούνι, περίπου 5 λεπτά. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2: Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε κρεμμύδια, σκόρδο και τζίντζερ. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 7 λεπτά. Προσθέτουμε κύμινο, garam masala και κουρκουμά. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να μυρίσει, περίπου 10 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε ντομάτες, μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσουν να συρρικνώνονται, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε νερό και αλάτι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Βήμα 3: Επιστρέφουμε τον σολομό στο τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό. Σιγοβράζουμε μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις, περίπου 10 λεπτά.

Καλή απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σολομός με σάλτσα αβοκάντο και μάνγκο

Ετοιμάζουμε ζουμερό σολομό με υπέροχα δαμάσκηνα

Δοκιμάστε μπιφτέκια σολομού με βρώμη

Ζουμερό σουφλέ ζυμαρικών με φρέσκο σολομό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon