Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Προβιοτικά: 8 τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: 8 τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά


Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι. Ακολουθούν οκτώ τρόφιμα που αξίζει να εντάξετε στη διατροφή σας για να ενισχύσετε τη μικροχλωρίδα του εντέρου σας.
  1. Κιμτσί (Kimchi)
    Το κιμτσί είναι ένα παραδοσιακό κορεατικό πιάτο, φτιαγμένο από ζυμωμένα λαχανικά, κυρίως λάχανο και ραπανάκι, και είναι γεμάτο με προβιοτικά που προάγουν την υγεία του εντέρου.
  2. Κομπούχα (Kombucha)
    Η κομπούχα είναι ένα ζυμωμένο τσάι που περιέχει προβιοτικά και αντιοξειδωτικά. Τα ευεργετικά βακτήρια που περιέχει βοηθούν στην καλή λειτουργία της πεπτικής οδού.
  3. Τέμπε (Tempeh)
    Το τέμπε είναι μια ζυμωμένη τροφή από σόγια που περιέχει προβιοτικά και είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Είναι μια εξαιρετική εναλλακτική για όσους ακολουθούν χορτοφαγική ή vegan διατροφή.
  4. Μισο (Miso)
    Το miso είναι μια ζυμωμένη πάστα από φασόλια σόγιας και σιτάρι που χρησιμοποιείται στη ιαπωνική κουζίνα. Περιέχει προβιοτικά και ενισχύει τη λειτουργία του εντέρου.
  5. Αγγουράκι τουρσί (Pickles)
    Τα τουρσιά, ειδικά τα ζυμωμένα, περιέχουν προβιοτικά που προάγουν την πέψη και ενισχύουν την εντερική υγεία.
  6. Ξινόγαλα (Kefir)
    Το ξινόγαλα είναι ένα γαλακτοκομικό προϊόν που ζυμώνεται με προβιοτικά βακτήρια και έχει περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι. Είναι εξαιρετικό για την υποστήριξη της εντερικής χλωρίδας.
  7. Αχλάδι ζυμωμένο (Sauerkraut)
    Το ξινολάχανο (ή αχλάδι ζυμωμένο) είναι λαχανικό που έχει υποστεί ζύμωση και είναι γεμάτο με προβιοτικά, φυτικές ίνες και βιταμίνες.
  8. Λάδι από ελαιόκαρπο (Olives)
    Τα ελιόλαδα και οι ελιές, όταν ζυμώνονται φυσικά, περιέχουν προβιοτικά που είναι ωφέλιμα για το έντερο και την πέψη.

Αυτές οι τροφές είναι εξαιρετικές επιλογές για να προσθέσετε περισσότερα προβιοτικά στη διατροφή σας και να ενισχύσετε την υγεία του εντέρου, καθώς προσφέρουν μεγαλύτερη ποικιλία μικροοργανισμών από το γιαούρτι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μικροβίωμα εντέρου: Μπορεί να ενισχύσει την αναπαραγωγική υγεία;

Το καθημερινό γάλα ασπίδα ενάντια στον καρκίνο του εντέρου 

Προβιοτικά: Ο νέος σύμμαχος στην πρόληψη του μεθυσιού;

Ποιες είναι οι τροφές που εμποδίζουν το κρυολόγημα 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Ποια επιλογή κρασιού είναι καλύτερη;

Κόκκινο vs Λευκό κρασί: Το κόκκινο και το λευκό κρασί είναι δύο δημοφιλή ποτά, τα οποία έχουν διαφορετικές γεύσεις, αρώματα και επιπτώσεις στην υγεία, ειδικά όσον αφορά την επίδρασή τους στα δόντια. Παρακάτω θα εξετάσουμε τις διαφορές μεταξύ του κόκκινου

Πόσο υγιεινό είναι το έλαιο καρύδας για την μαγειρική;

Έλαιο καρύδας: Το λάδι καρύδας είναι ένα δημοφιλές λάδι που χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική, ιδιαίτερα σε χώρες με τροπικό κλίμα. Παρά τις αντιφάσεις γύρω από τη χρήση του, το λάδι καρύδας έχει πολλά οφέλη για την υγεία

Είναι τα αυγά το κλειδί για μια υγιή εγκυμοσύνη;

Αυγά: Τα αυγά είναι ένα από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα, και η κατανάλωσή τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης προσφέρει πλήθος οφελών για την υγεία της μητέρας και του εμβρύου. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά,

Ενισχύουν οι χουρμάδες την γονιμότητα;

Χουρμάδες: Οι χουρμάδες  είναι ένας καρπός με μεγάλη θρεπτική αξία και έχουν χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για διάφορους λόγους, όπως για την ενίσχυση της υγείας και της ευημερίας. Στην ανατολική ιατρική και τη διατροφή,

Σούπα με μοσχαρίσιο κότσι, λαχανικά και ζυμαρικά 

Η σούπα με μοσχαρίσιο κότσι είναι ένα πλούσιο και χορταστικό πιάτο που θα ζεστάνει τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Με την προσθήκη λαχανικών και ζυμαρικών, αποτελεί μια ιδανική επιλογή για οικογενειακά γεύματα.

Γιατί είναι τόσο σημαντική η πρωτεΐνη για την υγεία των γυναικών;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη είναι ένα από τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό μας, και ιδιαίτερα για τις γυναίκες. Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας πρωτεΐνης είναι απαραίτητη για την υγεία

Close Icon