Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πρωτεΐνη γρύλου: Ανταγωνίζεται την πρωτεΐνη ορού γάλακτος διατροφικά

Πρωτεΐνη γρύλου: Ανταγωνίζεται την πρωτεΐνη ορού γάλακτος διατροφικά

Πρωτεΐνη γρύλου: Το γνωρίζατε ότι η πρωτεΐνη που παράγεται από τους γρύλους (cricket protein) ανταγωνίζεται την πρωτεΐνη ορού γάλακτος διατροφικά;


Η πρωτεΐνη γρύλου ισχυρίζεται ότι μπορεί να ανταγωνιστεί την πρωτεΐνη ορού γάλακτος, σύμφωνα με μελέτη. Η έρευνα που διεξήχθη από την Aelius Biotech σε συνεργασία με την εταιρεία αθλητικής διατροφής, Protein Rebel, διαπίστωσε ότι η πεπτικότητα των γρύλων σε σκόνη σε μοντέλο λεπτού εντέρου είναι πάνω από 50% υψηλότερη από μια τυπική πρωτεΐνη ορού γάλακτος. Αυτή η έρευνα υποδηλώνει ότι η πρωτεΐνη γρύλου μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική στην παροχή των αμινοξέων που απαιτούνται για την ανάπτυξη των μυών από την πρωτεΐνη ορού γάλακτος. Σημειώνεται φυσικά ότι η πρωτεΐνη ορού γάλακτος για πάνω από 20 χρόνια θεωρείται ως η καλύτερη πρωτεΐνη για την οικοδόμηση μυών, λόγω της γρήγορης πέψης και του πλήρους προφίλ αμινοξέων.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον γαστρεντερικό ερευνητικό οργανισμό, Aelius Biotech (ένα spin-out του Πανεπιστημίου του Newcastle). Είναι η πρώτη γνωστή έρευνα του είδους που συγκρίνει την πεπτικότητα της πρωτεΐνης κρίκετ με την πρωτεΐνη ορού γάλακτος. Περιελάμβανε τη μοντελοποίηση της ανθρώπινης πεπτικής οδού χρησιμοποιώντας ένα κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μοντέλο του ανθρώπινου στόματος, του στομάχου και του λεπτού εντέρου. Αυτό προσομοιώνει τις πεπτικές διαδικασίες χωρίς να χρειάζεται δοκιμή σε ζώα. Με την προσομοίωση της πέψης της πρωτεΐνης κρίκετ έναντι μιας ισοδύναμης ποσότητας τυπικής πρωτεΐνης ορού γάλακτος, συγκρίθηκε η πεπτικότητα του καθενός.

“Στις δοκιμές μας δείξαμε ταχύτερα και υψηλότερα ποσοστά πέψης πρωτεϊνών με τη σκόνη κρίκετ σε σύγκριση με την πρωτεΐνη ορού γάλακτος”. Αυτό δήλωσε ο Peter Chater, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Aelius Biotech. “Οι πρωτεΐνες πρέπει να διασπαστούν στα” δομικά στοιχεία “τους, έτσι ώστε να μπορούν να απορροφηθούν και να χρησιμοποιηθούν για τη σύνθεση των μυϊκών πρωτεϊνών και την ανάπτυξη των μυών”. Η πέψη και η απορρόφηση αμινοξέων είναι μερικοί από τους βασικούς καθοριστικούς παράγοντες της ικανότητας μιας πρωτεΐνης να διεγείρει τη σύνθεση της μυϊκής πρωτεΐνης. Αυτά τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι η πρωτεΐνη γρύλου έχει τη δυνατότητα να ανταγωνιστεί τον ορό γάλακτος. Η ενεργοποίηση της σύνθεσης μυϊκής πρωτεΐνης (MPS) απαιτεί μια πρωτεΐνη με πλήρες προφίλ αμινοξέων.

Θεμελιώδες σε αυτό είναι το πόσο γρήγορα χωνεύεται η πρωτεΐνη στο λεπτό έντερο, το οποίο είναι το κύριο σημείο απορρόφησης των αμινοξέων. Καθώς η πρωτεΐνη γρύλου έχει ένα πλήρες προφίλ αμινοξέων και φαίνεται να είναι 50% πιο εύπεπτη από τον ορό γάλακτος, οι ενδείξεις είναι ότι έχει τη δυνατότητα να προάγει την ανάπτυξη των μυών στο ίδιο τουλάχιστον επίπεδο, αν όχι σε καλύτερο επίπεδο, από την πρωτεΐνη ορού γάλακτος. Εκτός από τις θρεπτικές του ιδιότητες, η πρωτεΐνη γρύλου θεωρείται ως μια πιο βιώσιμη πηγή πρωτεΐνης από τον ορό γάλακτος. Άλλωστε η εκτροφή γρύλων απαιτεί πολύ λιγότερη γη, νερό και ζωοτροφές από τις αγελάδες και εκπέμπει ένα κλάσμα του άνθρακα.

Είναι σημαντικό η βιομηχανία αθλητικής διατροφής να λαμβάνει υπόψη τις περιβαλλοντικές της επιπτώσεις και τη βιωσιμότητα των προϊόντων της. Θέλουμε επίσης να διασφαλίσουμε ότι οι αθλητές έχουν τη βέλτιστη διατροφική πρόσληψη για να υποστηρίξουν την προπόνηση, την απόδοση και την προσαρμογή. Η διερεύνηση υποσχόμενων δεδομένων όπως αυτό είναι επομένως σημαντική για την εξέταση της αποτελεσματικότητας των πιο βιώσιμων πηγών πρωτεΐνης. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος εξακολουθεί να κυριαρχεί στην αγορά αθλητικής διατροφής. Ωστόσο οι σκόνες πρωτεΐνης και τα ρόφημα από εναλλακτικές πηγές, όπως η σόγια και ο αρακάς αυξάνονται σε ζήτηση, με τις σκόνες πρωτεΐνης vegan να σημειώνουν επίσης ισχυρή ανάπτυξη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μήπως έχετε έλλειψη σε πρωτεΐνη; 7 σημάδια που πρέπει να προσέξετε

Ιδέες για γευστικά ταπεράκια με αρκετή πρωτεΐνη για το γραφείο

Απολαύστε πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης, είτε είστε vegan ή όχι

Τι κινδύνους κρύβει το dry scooping πριν την προπόνηση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon