Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πρωτεΐνη γαλοπούλα: Λόγοι για να προσθέσετε την γαλοπούλα στις καθημερινές διατροφικές σας συνήθειες

Πρωτεΐνη γαλοπούλα: Λόγοι για να προσθέσετε την γαλοπούλα στις καθημερινές διατροφικές σας συνήθειες

Πρωτεΐνη γαλοπούλα: Ποιοι είναι οι λόγοι για να προσθέσετε την γαλοπούλα στις καθημερινές διατροφικές σας συνήθειες;



Στις μέρες μας, οι επιστημονικές ομάδες έχουν βάλει ως στόχο τη μείωση της αναιμίας στις γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία και την πρόοδο με στόχο το χαμηλό βάρος των παιδιών κατά τη γέννηση Αυτοί οι στόχοι έχουν σχεδόν επιτευχθεί και σε αυτό έχει παίξει μεγάλο ρόλο η πρωτεΐνη και η ένταξη της γαλοπούλας στο καθημερινό μας διαιτολόγιο. Ένα από τα τελευταία trends όσον αφορά την πρωτεϊνική διατροφή είναι και η γαλοπούλα. Η γαλοπούλα κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στην Ελλάδα και γι’ αυτό το λόγο όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που ασχολούνται με την εκτροφή της γαλοπούλας.


Οι σύγχρονες επιστημονικές ομάδες θέλουν να πετύχουν άλλους τρεις βελτιωτικούς στόχους με την βοήθεια της γαλοπούλας:

  1. Την διατροφή των μητέρων
  2. Την διατροφή των παιδιών 
  3. Την διατροφή των βρεφών

Όπως μπορούμε άνετα να καταλάβουμε από τα παραπάνω στοιχεία, το σίγουρο είναι ότι η παχυσαρκία έχει καταλάβει μεγάλο μέρος του πληθυσμού, με όλο και περισσότερους ανθρώπους να στρέφονται σε διατροφολόγους. Την ίδια στιγμή όμως ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να χτίσουν ένα όμορφο σώμα και αυτό προσπαθούν να το επιτύχουν με την πρωτεϊνική διατροφή. Και στις δύο περιπτώσεις η πρωτεΐνη παίζει σημαντικό ρόλο, εφόσον στην πρώτη περίπτωση βοηθά στην καύση του λίπους και στην δεύτερη χτίζει μυς.

Γαλοπούλα: Χριστουγεννιάτικο έδεσμα και μόνο;

Παρόλο που πολλοί την έχουν συνδυάσει με το χριστουγεννιάτικο τραπέζι η γαλοπούλα πλέον εχει μπει στην καθημερινή διατροφή των Ελλήνων. Είναι μία πολύ καλή συνήθεια εφόσον μιλάμε για καθαρό κρέας με μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης και πολύ καλή αίσθηση κορεσμού. Το κρέας της γαλοπούλας πωλείται σε διάφορες μορφές όπως: 

  1. Ολόκληρες 
  2. Σε προσυσκευασμένες φέτες
  3. Στήθος
  4. Κιμά
  5. Φιλέτο
  6. Παϊδάκια. 

Λόγω του ότι έχει πολλές και διαφορετικές κοπές, η κατανάλωση γαλοπούλας αυξάνεται και όχι μόνο.

  • Είναι μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης
  • Είναι χαμηλή σε λιπαρά. 
  • Είναι μια πολύ καλή πηγή σιδήρου, ψευδαργύρου, καλίου και φωσφόρου.
  • Είναι επίσης πηγή βιταμίνης Β6 και νιασίνης, τα οποία είναι και τα δύο απαραίτητα για την παραγωγή ενέργειας του σώματος.
  • Η τακτική κατανάλωση γαλοπούλας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης.
  • Η γαλοπούλα περιέχει το αμινοξύ τρυπτοφάνη, το οποίο παράγει σεροτονίνη και παίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Είναι επίσης πηγή σεληνίου, το οποίο είναι απαραίτητο για τον μεταβολισμό των θυρεοειδικών ορμονών. 

Για όλα τα παραπάνω και για πολλούς άλλους λόγους κάντε την γαλοπούλα διατροφική σας συνήθεια και γενικότερα προσθέστε την πρωτεΐνη στο διατροφολόγιο σας και θα δείτε τεράστιες διαφορές στο σώμα σας και στους ….γευστικούς σας κάλυκες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Απώλεια Βάρους: 10 tips για γρήγορο αδυνάτισμα

Μη θυσιάζετε τη γεύση: Υγιεινές, έξυπνες επιλογές για υψηλή χοληστερόλη

Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη και απαραίτητα αμινοξέα

Διατροφή : Κατάλληλα τρόφιμα για πριν τον ύπνο

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon