Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Προστατεύστε τις αρθρώσεις σας αλλάζοντας διατροφικές συνήθειες

Προστατεύστε τις αρθρώσεις σας αλλάζοντας διατροφικές συνήθειες


Οι αρθρώσεις μας είναι συχνά κάτι που αμελούμε να φροντίσουμε και το κάνουμε μόνο όταν αρχίσουμε να πονάμε.

Συχνά ο πόνος στις αρθρώσεις γίνεται αντιληπτός όταν ο καιρός είναι κρύος και με υγρασία.


Ο πόνος στις αρθρώσεις μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα ζωής.

Αν και δεν υπάρχει θεραπεία για την αρθρίτιδα, η διατροφή μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση της φλεγμονής, να δυναμώσει τα οστά και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Δείτε ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγετε για να προστατεύσετε τις αρθρώσεις:

Τυρί: Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Brigham and Women’s Hospital της Βοστώνης υπέδειξε ότι το τυρί μπορεί να επιταχύνει την εξέλιξη της οστεοαρθρίτιδας, πιθανώς λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας αρκετών ειδών τυριού σε λιπαρά.

Αναψυκτικά: Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, μόλις ένα αναψυκτικό την ημέρα συσχετίστηκε στο γυναικείο πληθυσμό με τον αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης ρευματοειδούς αρθρίτιδας, σε σύγκριση με γυναίκες που δεν έπιναν καθόλου αναψυκτικά.

Μπύρα: Η αυξημένη κατανάλωση μπύρας έχει συσχετιστεί, στο πλαίσιο βρετανικής μελέτης, με τις αυξημένες πιθανότητες εκδήλωσης οστεοαρθρίτιδας στο ισχίο ή το γόνατο. Η συσχέτιση προκύπτει πιθανώς λόγω του λίπους που συσσωρεύεται στην κοιλιά και κατ’ επέκταση της αυξημένης πίεσης που ασκείται στο κάτω μέρος του σώματος.

Μπέικον: Η μεγάλη ποσότητα κορεσμένων λιπαρών που περιέχει το μπέικον συμβάλλει στην εκδήλωση φλεγμονής, με αποτέλεσμα να επιδεινώνονται τα συμπτώματα της αρθρίτιδας.

Τηγανητά: Τα τηγανητά είναι πλούσια στα βλαβερά λιπαρά τρανς, τα οποία συνδέονται με το αυξημένο σωματικό βάρος αλλά και τους αυξημένους δείκτες φλεγμονής στο σώμα. Εκτός από τα τηγανητά, τα λιπαρά βρίσκονται επίσης σε αρκετά έτοιμα αρτοποιήματα και ανθυγιεινά σνακ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Οι απαραίτητες τροφές σε περιόδους νηστείας 

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon