Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πρόσληψη σιδήρου: Πώς να πάρετε περισσότερο σίδηρο από τη διατροφή σας

Πρόσληψη σιδήρου: Πώς να πάρετε περισσότερο σίδηρο από τη διατροφή σας

Πρόσληψη σιδήρου: Ο σίδηρος είναι ένα βασικό μέταλλο που παίζει σημαντικό ρόλο στη μεταφορά οξυγόνου στον οργανισμό μας.


Η πρόσληψη περισσότερου σιδήρου μέσω της διατροφής μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της αναιμίας από έλλειψη σιδήρου και στη βελτίωση της γενικής υγείας.

Ο οργανισμός χρειάζεται σίδηρο για να τον βοηθήσει να εκτελέσει πολλές ζωτικές διαδικασίες, όπως η παραγωγή ενέργειας, η ανάπτυξη και η σύνθεση ορμονών. Ο σίδηρος βοηθά επίσης να διατηρηθεί το ανοσοποιητικό σύστημα υγιές.

Περίπου το 65 τοις εκατό του σιδήρου στο σώμα βρίσκεται στην αιμοσφαιρίνη. Η αιμοσφαιρίνη είναι μια πρωτεΐνη στα ερυθρά αιμοσφαίρια που είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά οξυγόνου στα κύτταρα. Μικρότερες ποσότητες σιδήρου υπάρχουν στη μυοσφαιρίνη, η οποία είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στον μυϊκό ιστό. Η μυοσφαιρίνη παρέχει οξυγόνο στους μύες και παρέχει ενέργεια κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης.

Τροφές πλούσιες σε σίδηρο

Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε σίδηρο είναι τα εξής:

συκώτι

άπαχο κόκκινο κρέας

κοτόπουλο

θαλασσινά, συμπεριλαμβανομένων στρειδιών

φακές και φασόλια

τόφου

εμπλουτισμένα δημητριακά πρωινού

αποξηραμένα φρούτα, όπως δαμάσκηνα, σύκα και βερίκοκα

ξηροί καρποί

σπόροι

αυγά

σόγια

μελάσα

Επίσης τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι μια εξαιρετική πηγή σιδήρου, όπως:

σπανάκι

λάχανο

φύκι

κάρδαμο

μπρόκολο

σπαράγγι

μαϊντανός

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να καταψύξετε σωστά το κρέας

Όταν ο πολιτισμένος κόσμος πάσχει διατροφικά

Τέσσερις τρόποι για να αυξήσεις την απορρόφηση σιδήρου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Close Icon