Πρωινό: Δημιουργήστε ένα πεντανόστιμο πιάτο για εσάς και τους καλεσμένους σας!
Αυτό είναι ένα υπέροχο πιάτο για κάθε περίσταση. Baby shower, bridal shower, διακοπές ή ακόμα και για μια βραδινή έξοδο κοριτσιών σε συνδυασμό με μια σαλάτα. Ετοιμαστείτε για διθυραμβικές κριτικές με αυτό το πιάτο!!!
Πρωινό με πέστο και προσούτο
Συστατικά συνταγής:
- 2 φλιτζάνια γάλα 2%
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί ή ζωμό κότας
- 1 φραντζόλα γαλλικό ψωμί, κομμένο σε φέτες
- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κιλό καπνιστό τυρί γκούντα σε λεπτές φέτες
- 1/2 κιλό προσούτο σε λεπτές φέτες
- 3 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 1/2 φλιτζάνι έτοιμο πέστο
- 4 μεγάλα αυγά
- 1/2 φλιτζάνι σαντιγί
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Παρασκευή συνταγής:
- Σε ένα ρηχό μπολ ανακατεύετε το γάλα και το κρασί. Βουτήξτε και τις δύο πλευρές του ψωμιού σε μείγμα γάλακτος.
- Πιέστε απαλά για να φύγει η περίσσεια υγρού. Στρώστε τις φέτες ψωμιού σε μια λαδόκολλα σε ταψί. Πασπαλίζετε με βασιλικό και μαϊντανό, περιχύστε με λάδι.
- Στρώστε με το μισό τυρί, το μισό προσούτο και όλες τις ντομάτες. περιχύστε με το μισό πέστο. Συμπληρώστε με το υπόλοιπο τυρί, το προσούτο και το πέστο.
- Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν. ρίξτε από πάνω. Ψύξτε το, σκεπασμένο, αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 350°. Βγάλτε το από το ψυγείο όσο ζεσταίνεται ο φούρνος. Ψήνετε, ακάλυπτα, μέχρι να ροδίσει η κορυφή. Αφήστε το να σταθεί 5-10 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Καλή όρεξη!!!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube